Μιλούν στην Κυβέρνηση για συνδικαλιστικό παραλογισμό και για απεργίες φανερά υποκινούμενες μα καθαρά κομματικά κριτήρια και στοχεύσεις! Αποτελεί πρόκληση να κατηγορούν τους εργαζόμενους γιατί ζητούν την αναπλήρωση των δραματικών απωλειών που υπέστησαν τα μνημονιακά χρόνια! Για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη οι εργαζόμενοι είναι υπεύθυνοι για τη χρεωκοπία της χώρας! Ας αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες των Κυβερνήσεων της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια…

Τα δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο Τύπο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για να περιορίσει και να καταστείλει τις διαδηλώσεις και τις απεργιακές πορείες είναι αποκαλυπτικά για το σχεδιασμό της να επαναφέρει την κοινωνία στις συνθήκες της δεκαετίας του ’50 και στο μετεμφυλιακό καθεστώς. Με πρόσχημα τους «ανοιχτούς δρόμους» και τις «διαδηλώσεις των λίγων», η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τον περιορισμό και την καταστολή των διαδηλώσεων, που θα βρίσκονται στο έλεος της αστυνομίας, που αποκτά υπέρμετρες και ανεξέλεγκτες αρμοδιότητες στον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Το εξωφρενικό δε, είναι ότι η συμμετοχή σε διαδηλώσεις που «έχουν απαγορευθεί νομίμως» από την αστυνομία θα διώκονται ως ιδιώνυμο αδίκημα και θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως και 1 έτους!

Τα αντιδημοκρατικά και αυταρχικά αυτά μέτρα έρχονται σε συνέχεια της βίαιης καταστολής μιας σειράς φοιτητικών και εργατικών κινητοποιήσεων, της παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και μιας σειράς αστυνομικών αυθαιρεσιών σε βάρος πολιτών. Η Κυβέρνηση της ΝΔ με κάθε ευκαιρία, αναδεικνύεται σε μια αυταρχική κυβέρνηση για την οποία η Δημοκρατία, το Σύνταγμα μπορούν να καταλύονται χωρίς να τρέχει τίποτε. Ο δρόμος της ακραίας καταστολής που ακολουθεί η Κυβέρνηση των «αρίστων» είναι δρόμος επικίνδυνος για τη Δημοκρατία. Είναι ένας ολισθηρός κατήφορος που καμιά σχέση δεν έχει με την ασφάλεια των πολιτών, αντίθετα καταργεί θεμελιώδη δημοκρατικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Το δόγμα «τρόμος και τάξη» έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται απέναντι και στις εργατικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις, τις οποίες η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να περιορίσει τόσο με διοικητικά και αστυνομικά μέτρα στα όρια των πεζοδρομίων.

Απέναντι σε αυτή την Κυβέρνηση της καταστολής, η οποία επιχειρεί να καταργήσει στοιχειώδη δημοκρατικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι το ανάχωμα!

ΠΗΓΗ: https://arki.gr/