ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
alt
13 Μαρτίου 2014

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ*

αναδημοσίευση από iskra.gr

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία είναι το πρόβλημα της ανεργίας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό 28% (στοιχεία Νοεμβρίου 2013) από 9,7% που ήταν το Σεπτέμβριο του 2009 ενώ τον ίδιο μήνα τα ποσοστά ανεργίας στις γυναίκες και στους νέους ανέρχονταν σε 32,2% και 61,4% αντίστοιχα.

Τα ποσοστά αυτά είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η δε πραγματική ανεργία εκτιμάται ότι φτάνει ήδη το 34% και το ύψος της θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν υπολογίζαμε και την μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να φύγουν για τον ίδιο λόγο.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος αναφέρουμε ότι το υψηλότερο σημείο στο οποίο έφτασε η ανεργία στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου ήταν στο 25%. Η κυβέρνηση, όμως, δε σταματά αλλά εντείνει τις πολιτικές της αδιαφορώντας για το μέγεθος της κοινωνικής εξαθλίωσης. Aυτό συμβαίνει γιατί η αύξηση της ανεργίας δεν αποτελεί παράπλευρη απώλεια των μνημονιακών πολιτικών αλλά στόχο, καθώς εξαιτίας της υποβαθμίζεται πλήρως η διαπραγματευτική ικανότητα των μισθωτών, αποδιαρθρώνονται οι εργασιακές σχέσεις, καταργείται κάθε εργατικό ή κοινωνικό δικαίωμα και συμπιέζεται ακόμη περισσότερο το εργατικό κόστος.

Για τους λόγους αυτούς μπορούμε να κατανοήσουμε τα επιπλέον μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Οι νέες διαπραγματεύσεις που γίνονται με την τρόικα έχουν αυτό το περιεχόμενο. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος διάρκειας της διαθεσιμότητας για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και σε ένα μήνα θα έχουμε πλέον τις πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο (μετά την εφεδρεία που έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ).

Επιπλέον, συζητείται ήδη το νέο σχέδιο νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση βάσει του οποίου καταργούνται 23 οργανισμοί και προετοιμάζονται νέες διαθεσιμότητες-απολύσεις για τους εργαζόμενους μέσω της διαδικασίας της «αξιολόγησης» όπου υποχρεωτικά το 15% των εργαζομένων θα κριθούν ως ανεπαρκείς και άρα υποψήφιοι προς διαθεσιμότητα και απόλυση.

Με βάση, λοιπόν, τις δρομολογημένες ήδη απολύσεις αλλά και το σχέδιο νόμου που θα αποτελέσει μόνιμο μηχανισμό απολύσεων και για το μέλλον, η ανεργία στη χώρα μας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Ακόμη και οι πλέον δυσοίωνες προβλέψεις δεν υπολόγιζαν τις απολύσεις στο Δημόσιο βάσει των οποίων η ανεργία θα ξεπεράσει τα πιο εφιαλτικά νούμερα που μόνο σε εποχή πολέμου θα μπορούσε να έχει μια χώρα. Επιπλέον, πρέπει σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα συνοδεύονται από πεντάμηνα προγράμματα απασχόλησης, με αμοιβή 495€, με τα οποία επιχειρείται α) να αλλάξει το εργασιακό πρότυπο –ανασφαλής, ελαστική και προσωρινή απασχόληση ως κανόνας παντού, β) να καλυφθούν όπως-όπως οι «τρύπες» που δημιουργούνται στις υπηρεσίες του κράτους και γ) να είναι περισσότερο εξαρτημένοι οι εργαζόμενοι ούτως ώστε εύκολα να αποτελούν εκλογική πελατεία.

Οι απολύσεις βέβαια στο Δημόσιο δε θα έχουν ως μοναδική συνέπεια την αύξηση της ανεργίας. Η κατάργηση βασικών τομέων και κοινωνικών υπηρεσιών είναι άμεση συνέπεια και ήδη το βλέπουμε με την κατάργηση των ιατρείων στον ΕΟΠΠΥ, την κατάρρευση των νοσοκομείων, την αγωνιώδη καθημερινή αναζήτηση χιλιάδων ασθενών για στοιχειώδη περίθαλψη.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του νοσοκομείου “Αττικό” το οποίο εξυπηρετούσε μέχρι στιγμής 3.000 ασθενείς μηνιαίως και μετά την κατάργηση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, καλείται να εξυπηρετήσει 5.000 και περισσότερους ασθενείς με το ίδιο προσωπικό.

Το χαρακτηριστικό, όμως, των νέων απολύσεων στο δημόσιο είναι η έλλειψη κάθε προστασίας για υπαλλήλους που απολύονται. Αυτό είναι ένα νέο δεδομένο το οποίο κορυφώνει την εργασιακή βαρβαρότητα και αποτελεί τον προπομπό ουσιαστικά για τις νέες ρυθμίσεις που πιθανότατα θα ισχύσουν και για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.

Οι διατάξεις που υπάρχουν για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους (επίδομα ανεργίας, αποζημίωση, προστασία μητρότητας από απόλυση) δεν ισχύουν για το Δημόσιο με δεδομένο ότι μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα, οι δημόσιοι υπάλληλοι απολύονταν μόνο για πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα. Συνεπώς, οι μνημονιακές ρυθμίσεις που επιβάλλουν τις απολύσεις στο δημόσιο ανοίγουν ουσιαστικά τον δρόμο για κατάργηση κάθε νομικής προστασίας οποιουδήποτε εργαζομένου σε περίπτωση απόλυσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ετέθησαν σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται σε απόλυση, μετά την ολοκλήρωση του οκτάμηνου, μητέρες οι οποίες ήταν σε κατάσταση κύησης/λοχείας ή εργαζόμενοι που ενώ έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, δεν έχουν το όριο ηλικίας για καταβολή της σύνταξης με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένουν πολλά χρόνια μέχρι τη συμπλήρωση των αντίστοιχων ορίων (των 60 ή 65 χρόνων) χωρίς εισόδημα, ακόμα και χωρίς υγειονομική περίθαλψη.

Γεννάται το ερώτημα τώρα αν οι προστατευτικές διατάξεις για τον ιδιωτικό τομέα είναι ικανοποιητικές. Σαφέστατα όχι. Έχουν τροποποιηθεί προς το χειρότερο σε μεγάλο βαθμό (μείωση της αποζημίωσης, μείωση του επιδόματος ανεργίας, κ.ά.).

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, όμως, δε θα ισχύουν ούτε αυτές οι περιορισμένες, ανεπαρκείς διατάξεις που ισχύουν για τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό δεν αποτελεί με κανένα τρόπο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στους εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αλλά προμηνύει την κατάργηση των όποιων προστατευτικών διατάξεων έχουν απομείνει στον ιδιωτικό τομέα.

Μη ξεχνάμε τον τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκαν όλες οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Άρχισαν με τις μισθολογικές μειώσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, τάχα για λόγους δημοσιονομικούς, και συνεχίστηκαν στον ιδιωτικό τομέα με την πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και τις μαζικές απολύσεις.

Σήμερα, λοιπόν, με την στοχοποίηση του δημοσίου μέσα από τις απολύσεις και την κατάργηση κάθε προστασίας, είναι σίγουρο ότι αυτό θα επεκταθεί και στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα με την απελευθέρωση των απολύσεων (συζητείται ήδη με την τρόικα), την κατάργηση κάθε προστασίας για τους ανέργους, την πλήρη καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Οι απολύσεις, λοιπόν, στο Δημόσιο έχουν τεράστιες συνέπειες για ολόκληρη την κοινωνία και ουσιαστικά διαμορφώνουν πλήρως το νέο εργασιακό τοπίο, που ήταν και ο μνημονιακός στόχος:

– Η μείωση μισθών και συντάξεων (η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 3,9% αποτελεί νέο χτύπημα κατά των ασφαλιστικών ταμείων και θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων)

– Απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα

-Απολύσεις και στο Δημόσιο

-Κατάργηση του κοινωνικού κράτους

-Κατάργηση κάθε προστασίας για τους ανέργους και τους απολυθέντες.

-Αύξηση της ανεργίας.

Όλα αυτά διαμορφώνουν το νέο εφιαλτικό εργασιακό τοπίο, όπου ο εργαζόμενος μετατρέπεται σε σύγχρονο σκλάβο χωρίς κανένα δικαίωμα, όχι μόνο εργασιακό αλλά ούτε καν τα στοιχειώδη δικαιώματα όσον αφορά στην πρόσβαση στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια. Η ανάγκη συνεπώς ανάπτυξης αγώνων ενάντια στις απολύσεις στο Δημόσιο αλλά και στην επικείμενη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα καθίσταται επιτακτική και σημαίνει ανάγκη υπεράσπισης της ζωής και της αξιοπρέπειας των πολιτών.

Η ευθύνη της Αριστεράς είναι να εμπνεύσει με τις θέσεις και τις προτάσεις της, να δώσει αυτοπεποίθηση και ελπίδα, να πείσει την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ότι με τους αγώνες του μπορεί να αποτρέψει την κοινωνική καταστροφή και να φέρει την πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος.

* Η Δέσποινα Σπανού είναι μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και συντονίστρια του τμήματος εργατικής πολιτικής

About this author

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 
Σύγχυση στα όρια ανάμεσα σε εργασία και ιδιωτική ζωή έχουν προκαλέσει η πανδημία και...
 
Δύο προκηρύξεις για προσλήψεις στην ΑΑΔΕ θα εκδώσει άμεσα το ΑΣΕΠ όπως αποκαλύπτουν δύο...
 
Tις «προτάσεις» γνωστού δημοσιογράφου του καναλιού ΣΚΑΪ περί περικοπής του μισθού...
 
Αθήνα 15.12.2020 Αριθμ.Πρωτ.:296   Στο ίδιο έργο θεατές… Χιλιάδες υποθέσεις αποστέλλονται...
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη βράβευση των Οργανικών Μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Η συμμετοχή των συναδέλφων στην Απεργία-Αποχή από την...
 
Αποφασίζουμε: Άρθρο 1 Αντικείμενο ρύθμισης Αντικείμενο της παρούσας αποτελεί ο προσδιορισμός...
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΔΔΑΔ Ε 1134040ΕΞ2020 Επικαιροποίηση – Καθορισμός Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας...
 
Νέα εγκύκλιο με θέμα τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο...
 
Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθήσαμε την ενορχηστρωμένη επίθεση συγκεκριμένων ΜΜΕ απέναντι στον...
 
Συνάδελφοι, Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα που με...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Την Παρασκευή 6.11.2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής...
 
Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/136/οικ.2041322080/30-11-2020 εγκύκλιο...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα,...
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη διαδικασία Αξιολόγησης των Οργανικών Μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων...
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Όπως γνωρίζετε, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Ερώτηση 38 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας με...
 
Δείτε την  ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. προς την  Α.Α.Δ.Ε., για...
 
Με επιστολή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΑΕΔ καλεί...
 
Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία στις 26 Νοεμβρίου δίνουμε απάντηση Η...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με...
 
  “Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  Αναφορά προς τον...
 
AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ!!! 24/11/2020 & 26/11/2020 Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΑ...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που...
 
Διεύρυνση ωραρίου των ΔΟΥ έως αργά το απόγευμα, κατά τη διάρκεια...
 
ΠΡΟΣ : 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ                   κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΧΡΗΣΤΟ               2.ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ...
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ Εδώ Πολυτεχνείο… Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ καλώ βοήθεια,...
 
Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 26...
 
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με...
 
 Γ.Σ.  19/10/20 Οκτώ μήνες τώρα, όλοι οι εργαζόμενοι ζούμε μια πολύπλευρη...
 
Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ μετά την συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής...
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίασή του...
 
Η απορρύθμιση της εργασίας είναι ραγδαία και τα νομικά κενά, δημιουργούν...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι   Εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/4/οικ.14000/15-07-2020 (ΑΔΑ:9Α8Μ46ΜΤΛ6-98Ω) εγκύκλιος του...
 
Λίγες μέρες πριν, στο πλαίσιο μέτρων αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς,...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς...
 
Θέμα: “Ενημέρωση υπαλλήλων της Α.Α.Δ.Ε. περί της λειτουργίας των υπηρεσιών της...
 
Είναι γεγονός ότι τα πρόσφατα κρούσματα σχεδόν σε όλα τα Υπουργεία...
 
Νέα μέτρα και ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στο...
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.: «…με διαδικασίες φαστ τρακ,...
 
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει την έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας...
 
Ο προληπτικός έλεγχος σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ , είναι...
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ: ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στην Εφορία...
 
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν...
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις,...
 
Άκρως σημαντική εξέλιξη στην προστασία των προϊσταμένων τμήματος επέφερε η υπ’...
 
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος...
 
Η καραντίνα είναι μια επιβεβλημένη ενέργεια-όχι από μόνη της-για την αντιμετώπιση...
 
ΑΡΘΡΟ: Του Λεωνίδα Βατικιώτη Τις χειρότερες μέρες υποτέλειας και διεθνούς κηδεμονίας...
 
www.efsyn.gr     (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) H συμφωνία που επετεύχθη στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις...
 
πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) Στο προσκήνιο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της...
 
Του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου Πηγή: romfea.gr...
 
Στο στόχαστρο η «υπερβάλλουσα μείωση» και η προσωπική διαφορά Να καταργηθεί...
 
Στη γ.γ. Δημόσιας Περιουσίας βαθμολογούνται με άριστα οι εργαζόμενοι στο γραφείο...
 
Πηγή:www.capital.gr (Του Δημήτρη Κατσαγάνη) Άλλη μία προθεσμία που σχετίζεται με την...
 
Του Δημήτρη Κατσαγάνη Πηγή: www.capital.gr Την απόλυση των υπαλλήλων που εργάζονται...
 
της Δέσποινας Σπανού* αναδημοσίευση από την “Εφημερίδα των Συντακτών” Ολοένα και...
 
Πηγή: www.avgi.gr Τη διατήρηση μόνιμου μηχανισμού απολύσεων μέσω διαθεσιμότητας στο Δημόσιο...
 
Και εσείς συνάδελφοι/σες με πετσοκομμένο μισθό, κομμένα δώρα και ένα κλάδο...
 
ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ*...
 
Πέρασαν πάνω από τρεις μήνες από την ημέρα (29/11/2013), που ολοκληρώθηκαν...
 
της Δέσποινας Σπανού Το νέο σχέδιο νόμου το οποίο εισηγείται η...
 
17/1/2014 Τριμελές ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο συγκροτείται στο υπουργείο Οικονομικών για την...
 
Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ Θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες (27-29/11/13) το 35ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ....
 
www.newsit.gr Η τρόικα χθες επί της ουσίας δεν έδειξε καμία διάθεση συμφωνία....
 
πηγή:Η ΑΥΓΗ Επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν οι καθαρίστριες του υπουργείου...
 
Δρομολογείται είσπραξη και διαχείριση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας από την...
 
Μεγάλη αναφορά έκανε η ΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ” της 31.10.13, στο δελτίο τύπου της...
 
πηγή: www.real.gr Από την 1η Ιανουαρίου 2013 μπαίνει τέλος στις ευνοϊκές διατάξεις...
 
πηγή: Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (31.7.13) Εκτός αυτοδίκαιης αργίας τέθηκε η...
 
Σήμερα απασχολούνται στον κλάδο μας, περίπου 9.500 εργαζόμενοι. Οι εργασίες της...
 
πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ0 Οι ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης επιλέχθηκαν...
 
πηγή: 6ημέρες (Του Λευτέρη Γαλανού) «Αθώα θύματα» στο σαφάρι για τον...
 
πηγή: www.in.gr Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στη στελέχωση των ελεγκτικών...
 
Του ΣΤΑΘΗ* Έπεσε η Κύπρος; Έπεσε! Πρόλαβε πριν να πέσει να...
 
πηγή:ΤΟ ΕΘΝΟΣ Το θέμα της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων στο...
 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ* Στις 22 Αυγούστου οι υπουργοί κ.κ.Στουρνάρας και Μανιτάκης...
 
Πηγή:www.zougla.gr Ιδιαίτερα επιρρεπής στα μεγάλα χρηματικά ποσά φέρεται να είναι ένας...
 
Της Αναστασίας Σαπουνά Ας πέσουν λοιπόν οι μάσκες! Τέρμα ποια τα...
 
του δικηγόρου Αναστάσιου Πετρόπουλου  Η θέση των υπαλλήλων που συμπληρώνουν, έως...
 
Πηγη: ΣΤΑΘΗΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ   * Η κυβέρνηση φαίνεται ότι παραχαράσσει, ότι...
 
Του ΔΗΜΗΤΡΗ Α. ΤΡΑΥΛΟΥ-ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΥ * Η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση Κυβέρνησης – ΑΔΕΔΥ,...
 
Της Δέσποινας Σπανού * Όσοι παρακολουθήσαμε την συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας...
 
ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: ΤΕΤΡΑΠΛΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΑΠΟΔΟΧΩΝ Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ Τετραπλό «κούρεμα» έως...
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ Στο στόχαστρο βάζει η Εφορία φοροφυγάδες, όπως 9.173...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
Σύγχυση στα όρια ανάμεσα σε εργασία και ιδιωτική ζωή έχουν προκαλέσει η πανδημία και...