ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12 Οκτωβρίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΓΓΠΣ

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γελαλή Δημήτρη και Στρατούλη Δημήτρη και τα μέλη της Γραμματείας του ΣΥΝ, Μηλιό Γιάννη και Πουλάκη Κώστα, επισκέφθηκε σήμερα τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα, το Σύλλογο Υπαλλήλων της ΓΓΠΣ και στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους.

Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

«…Φίλες και φίλοι,

Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε ένα χώρο που είναι η καρδιά των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής.

Γνωρίζω ότι υπάρχει εδώ αξιόλογο και έμπειρο προσωπικό, με ιδιαίτερη επιστημονική κατάρτιση, που δίνει τεράστιες δυνατότητες για την επίτευξη στόχων από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ζητά είναι κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν μπορεί σ΄ αυτή τη χώρα δυόμισι χρόνια τώρα να φορολογείται ανελέητα η φτώχεια και να παραμένει αφορολόγητος ο πλούτος.

Κι επειδή μας ζητάνε διαρκώς στο εσωτερικό διαρθρωτικές αλλαγές, πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τον καθρέφτη και να πούμε ότι αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν έγιναν και δεν γίνονται, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ένα πολύ ισχυρό, πολιτικό και οικονομικό, κατεστημένο που βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία προκειμένου οι μόνες διαρθρωτικές αλλαγές που θα προχωράνε να είναι αυτές που αφορούν τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Ενημερώθηκα πριν από λίγο από τον Γενικό Γραμματέα για τις δυνατότητες που έχει το Κέντρο σας. Όλοι και όλες όμως ξέρουμε ότι, πέραν των δυνατοτήτων, αυτό που λείπει είναι η πολιτική βούληση των πολιτικών προϊσταμένων προκειμένου να αξιοποιηθεί και το έμψυχο δυναμικό και η τεχνολογία που υπάρχει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι εργαζόμενοι εδώ έχουν τις δυνατότητες να συμβάλουν στην αλλαγή της δύσκολης σημερινής κατάστασης. Οι τρεις τελευταίες κυβερνήσεις, ως καλοί μαθητές του μνημονίου και του δόγματος του σοκ, επέλεξαν όμως, αντί να αξιοποιήσουν αυτό το έμψυχο δυναμικό, αντί να αξιοποιήσουν τις σημαντικές τεχνολογικές δυνατότητες, να απαξιώσουν και να κατασυκοφαντήσουν τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους δηλαδή που με τη βοήθεια των οποίων θα μπορούσαν σήμερα να έχουμε ήδη καρπούς στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και εγκαθίδρυσης ενός συστήματος φορολογικής δικαιοσύνης στο λαό μας που έχει υποστεί τεράστιες θυσίες.

Γνωρίζω τις δραματικές αλλαγές που έχουν ανατρέψει τον προγραμματισμό της προσωπικής σας ζωής. Αντί εσείς εδώ να είστε το όχημα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση είσπραξης εσόδων για την αποφυγή νέων μνημονίων και νέων σκληρών μέτρων φτωχοποίησης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού, υπήρξατε κι εσείς τα θύματα αυτών που χρόνια τώρα καλύπτουν τα ίχνη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής. Αυτών που με περισσό θράσος έκρυβαν στο σπίτι τους, κάτω από το μαξιλάρι τους τα στικάκια της λίστας Λαγκάρντ -και όχι μόνο- και την ίδια στιγμή, με χυδαίο τρόπο, σας αποκαλούσαν όλους εσάς εδώ ρετιρέ και υπεύθυνους για τη χρεοκοπία και τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, προχωρώντας παράλληλα σε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο εισόδημά σας.

Τώρα όμως έρχεται η ώρα της κρίσης. Θέλω να αναρωτηθώ εδώ, σκεφτόμενος φωναχτά. Είναι δυνατόν να περιμένουν να περάσουν μέτρα 13,45 δις  σκληρών περικοπών εκ νέου σε μισθούς και συντάξεις, τη στιγμή που δεν έχουν αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που είχαν για να μαζέψουν χρήματα από τους κατέχοντες του πλούτου;, απ΄ αυτούς τους ευνοούμενούς τους που τα έβγαλαν στο εξωτερικό;

Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η προσπάθεια –τεχνητά τουλάχιστον- να εντοπιστούν, από τη δική σας δουλειά και τις τεχνολογικές δυνατότητες των πληροφοριακών συστημάτων, όλοι όσοι έβγαλαν τραπεζικά εμβάσματα στο εξωτερικό και να συγκριθούν οι φορολογικές τους δηλώσεις με τα εμβάσματα που έστειλαν, έχει προχωρήσει αποτελεσματικά. Εσείς εδώ έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε τα δεδομένα βάσει των οποίων προκύπτουν πολύ αξιόλογα στοιχεία. Πριν από αρκετό καιρό η διοίκησή σας εδώ είχε μιλήσει για πάνω από πενήντα χιλιάδες Έλληνες πολίτες, οι οποί έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό που δεν αντιστοιχούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η αξιολόγηση αυτών προσφέρει στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για πάνω από 15 χιλιάδες καραμπινάτες υποθέσεις, στοιχεία φυσικά τα οποία έχει η ΓΓΠΣ. Αναρωτιέμαι, θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση; Θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση ή θα φέρει τα νέα μέτρα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, αφήνοντας για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο όλους αυτούς που έχουν κάνει το κράτος πελάτη; Γιατί μιλάμε για το πελατειακό κράτος. Αυτοί έχουν κάνει το κράτος πελάτη.

Η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, γιατί αναδεικνύει τον περισσό κυνισμό μιας πολιτικής εξουσίας ανάλγητης η οποία προσπαθεί διαρκώς να μεταφέρει τα βάρη στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους δικούς της προστάτες. Και αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά. Γιατί ο κ. Βενιζέλος κράτησε αυτή τη λίστα, και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δύο υπουργοί, για δύο χρόνια. Γιατί η κυβέρνηση τάχιστα δεν αξιοποιεί τα στοιχεία και το υλικό που έχει η ΓΓΠΣ; Μήπως γιατί μέσα σ΄ αυτές τις περιβόητες λίστες κρύβονται –δεν θα μιλήσω για ονόματα πολιτικών, δεν είναι για όλα υπεύθυνοι σ΄ αυτόν τον τόπο οι πολιτικοί. . Είναι για πάρα πολλά όμως, για τη συγκάλυψη. Θα μιλήσω όμως για ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών που στήριξαν και στηρίζουν τα κόμματα που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, που αποτέλεσαν επιφανείς χρηματοδότες των κομμάτων που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά είναι υπερχρεωμένα και χρωστάνε πάνω από 120 εκ. ευρώ σε δημόσιες τράπεζες, την Αγροτική βεβαίως που δεν είναι πια δημόσια γιατί την ξεπούλησαν, ήταν μια υγιής δημόσια τράπεζα και αγοράστηκε από μια χρεοκοπημένη ιδιωτική τράπεζα.. Μήπως γιατί μέσα σ΄ αυτά τα ονόματα είναι επιφανείς άνθρωποι δημόσιου λόγου που μας κατακεραυνώνουν κάθε βράδυ από τα δελτία των ειδήσεων; Μήπως, γιατί μέσα σ΄ αυτές τις λίστες τις περιβόητες είναι επιχειρηματίες σαν αυτούς που προεκλογικά μάζευαν στις συγκεντρώσεις τους εργαζόμενους και τους απειλούσαν μη τυχόν και ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και χάσουν τη δουλειά τους την επομένη των εκλογών γιατί θα τους απέλυαν;

Φίλες και φίλοι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως έρχεται η ώρα της κρίσης Πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι η τρόικα ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να μην διεκδικήσει τα 550 εκ. ευρώ που χρωστάνε οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο και αντ΄ αυτού να βρει ισοδύναμο με την περικοπή, την κατάργηση μάλλον, όχι την περικοπή, των δώρων Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα απ΄ αυτό το έτος.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι εδώ βρισκόμαστε μπροστά σ΄ έναν απύθμενο κυνισμό, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κοινωνικό έγκλημα και, το κυριότερο, βρισκόμαστε μπροστά στην καταρράκωση οποιασδήποτε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης. Ούτε τα λεφτά που χρωστάνε οι τραπεζίτες, ούτε τα λεφτά που χρωστάνε οι καναλάρχες και είναι 400 εκ. ευρώ από τις άδειες που κατέχουν πειρατικά και δεν πληρώνουν στο δημόσιο, ούτε τα λεφτά που χρωστάνε όλοι όσοι αετονύχηδες έβγαλαν νύχτα τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφορολόγητα. Από ποιον θα πάρουν για άλλη μια φορά; Από όλους εσάς, από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει γονατίσει.

Το μόνο που έχει απομείνει στην τρόικα εσωτερικού είναι να αναλώνεται σε διάφορα φτηνά επικοινωνιακά τρικ. Μόνο που πολλές φορές αυτά τα τρικ μετεξελίσσονται σε επικοινωνιακό φιάσκο, όπως αυτό που συνέβη με την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ.

Αλήθεια, έχετε καταλάβει γιατί ήρθε η κα Μέρκελ στην Ελλάδα; Κατηγορεί κάθε μέρα ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά εμένα, γιατί λέμε ότι απαιτώντας τη νομιμότητα και προσπαθώντας να διαφυλάξουμε το δημόσιο πλούτο, διώχνουμε, λέει, τους επενδυτές από την Ελλάδα. Άραγε η δήλωση της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα ότι εύχεται και ελπίζει να μείνουμε στο ευρώ, είναι μια δήλωση που ενθουσιάζει τους επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα; Προσελκύει επενδυτές αυτή η δήλωση; Όταν , για λόγους επικοινωνιακούς, για να εξηγήσει δηλαδή την ανάγκη στο εσωτερικό της χώρας της να συνεχίσει αυτό με το σταγονόμετρο της δόσης του μαρτυρίου για την Ελλάδα, βγαίνει διαρκώς όλο το τελευταίο διάστημα και λέει, είναι επιλογή μας η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, γιατί δίχως την Ελλάδα στο ευρώ θα διαλυθεί το ευρώ. Αλλά στην Ελλάδα έρχεται και λέει, εύχομαι και ελπίζω.

Δεν ζητάμε ούτε την προσευχή της, ούτε την ελπίδα της Και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί μια χώρα να αντιμετωπίζεται ως το διεθνές και ευρωπαϊκό πειραματόζωο εφαρμογής πολιτικών σοκ και να έχει μια κυβέρνηση που στρώνει κόκκινα χαλιά σ΄ αυτούς που επιμένουν στην κοινωνική διάλυση. Σ΄ αυτούς που ζητάει ο πρωθυπουργός συγνώμη και μετάνοια γιατί έλεγε διαφορετικά πράγματα στο παρελθόν και που προσπαθεί να βαφτίσει το κρέας ψάρι, θέλοντας να βρει κάτι θετικό από μια επίσκεψη η οποία έγινε, κατά τη δική μας επίσκεψη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό την πλήρη ηγεμονία της κας Μέρκελ. Για να επιβεβαιωθεί δηλαδή ότι την ίδια ώρα που υπάρχουν διεργασίες στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που συναντιούνται οι ηγέτες του Νότου με τον Ολάντ, την ίδια ώρα που υπάρχουν πιθανότητες και διεργασίες να διαμορφωθεί ένας άξονας και ένα μέτωπο του Νότου απέναντι στην πολιτική Μέρκελ, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση τριών Μερκελιστών. Όχι ευρωπαϊστών, όπως θέλουν να λένε. Μερκελιστών, υποταγμένων στον άξονα της ηγεμονίας της Γερμανίας που σπάει έτσι κάθε δυνατότητα έστω και για σκέψη να δημιουργηθεί ένας άξονας του Νότου που να διεκδικήσει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση.

Έχουμε μια ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων, μια ηγεσία που δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντάξια στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια.

Και βεβαίως, τελείωσε κι αυτός ο μύθος της πολιτικής διαπραγμάτευσης, όπως και ο μύθος ότι θα υπάρξει απαγκίστρωση. Έφυγαν οι κόκκινες γραμμές, στρώθηκαν τα κόκκινα χαλιά για συγκεκριμένα συμφέροντα, σε αυτούς που προσδοκούν από αυτή την ελληνική τραγωδία να επωφεληθούν και όλως παραδόξως είναι εταιρείες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλο και κάποια σχέση έχουν με τα γερμανικά συμφέροντα., της εταιρείας Siemens, της εταιρείας Hochtief, της Deutsche Telekom, της εταιρείας ΜΑΝ που, ίσως να είναι σύμπτωση, κάθε μία απ΄ αυτές συνδέεται με κάποιο σημαντικό σκανδαλάκι, όχι σκανδαλάκι, σκανδαλάρες, σ΄ όλα αυτά τα χρόνια, και προ μνημονίου χρόνια.

Φίλες και φίλοι, η κρίση δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχές, ούτε με προσευχές, κυρίως δεν αντιμετωπίζεται με προσοχές, όπως η προσοχή που στάθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά στην κα Μέρκελ και την πολιτική της. Έχουμε μια κυβέρνηση που τη μια Κυριακή περιμένει να δει τρομοκρατικά πρωτοσέλιδα για ένα πραξικόπημα που δεν έγινε και την επόμενη ανασύρει χουντικά διατάγματα περί συναθροίσεων και προχωρά σε εκατοντάδες προληπτικές προσαγωγές Δεν μπορεί να κρύψει όμως το γεγονός ότι φτάνει ο κόμπος στο χτένι.

Η παρουσία μας σήμερα εδώ έχει έναν διπλό χαρακτήρα. Ο πρώτος λόγος είναι για να αναδείξουμε αυτή τη μεγάλη αντίφαση, να υπάρχουν οι δυνατότητες, να υπάρχουν στοιχεία, να υπάρχουν δεδομένα και να μην αξιοποιούνται. Κι όχι μόνο να μην αξιοποιούνται, να λοιδορούνται κιόλας οι εργαζόμενοι που κάνουν αυτή τη δουλειά.

Ο δεύτερος λόγος είναι για να σας ζητήσουμε όλοι μαζί να βάλουμε ένα τέρμα σ΄ αυτή την κατρακύλα και να πιστέψουμε ότι τη δύναμη την έχει ο λαός.

Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό σ΄ αυτές τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Βεβαίως γνωρίζουμε ότι η ευκαιρία αυτή χάθηκε κάτω από την πίεση μιας πλατιάς τρομοκρατίας, ότι η επόμενη μέρα θα ήταν μια μέρα καταστροφής. Τώρα όμως έφεραν αυτοί την καταστροφή. Η καταστροφή είναι μπροστά μας.

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες που έχουν οι λαοί, πιστεύοντας στις δυνάμεις τους, να ανατρέψουν αυτή την προοπτική. Αυτό αφορά και τον ελληνικό και τους ευρωπαϊκούς λαούς. Πιστεύουμε δηλαδή ότι μπορούμε να αποτρέψουμε την κοινωνική καταστροφή και κυρίως τα μέτρα τα οποία έρχονται. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν και δεν πρέπει να περάσουν. Κυρίως δεν πρέπει να υλοποιηθούν γιατί θα είναι η ταφόπλακα.

Και θέλω να σας πω ότι είναι πλέον προφανές και πασίδηλο ότι τα μέτρα αυτά μας καλούν να τα πάρουμε τζάμπα. Δεν σας λέω τη δικιά μας λογική, τη λογική της καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου και της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης, που είναι η μόνη, κατά την άποψή μας, διέξοδος. Έστω να υιοθετήσουμε τη λογική αυτών που μας κυβερνάνε και που μας μίλαγαν προεκλογικά για επαναδιαπραγμάτευση. Τι διαπραγματεύονται; Τι παίρνουν και τι δίνουν; Δίνουν και δεν παίρνουν τίποτα. Ούτε καν να θέσουν έστω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης να πάρουν πρώτα αυτή τη δόση των 31,56 δις και μετά να δουν πώς θα διαπραγματευθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία θέλουν και δεν πρόκειται να τα καταφέρουν όμως με νέα μέτρα ύφεσης. Και ξέρετε, επειδή ο κόσμος τόχει τούμπανο, αλλά εμείς κρυφό καμάρι, το ΔΝΤ δεν θα μείνει για πολύ σ΄ αυτό το πρόγραμμα. Γιατί το ΔΝΤ έχει διαδικασίες που ξεφεύγουν από την πολιτική λογική που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Έχει δηλαδή διαδικασίες τεχνοκρατών που πρέπει να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα όταν αυτό είναι βιώσιμο. Το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Είχε στόχο το 2020 να έχουμε χρέος 120% του ΑΕΠ. Αλλά δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία μιας χώρας που να κουρεύει δύο φορές το χρέος της και τον επόμενο χρόνο να είναι μεγαλύτερο απ΄ ότι το προηγούμενο. Έχουμε φτάσει στο 170% του ΑΕΠ ήδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει θετική έγκριση για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση το ΔΝΤ.

Άρα λοιπόν η λύση θα είναι πολιτική. Γιατί λοιπόν ο ελληνικός λαός να υποστεί νέες θυσίες και νέες περικοπές, και μάλιστα εκ των προτέρων;

Μας ζητάνε λοιπόν τζάμπα θυσίες στο βωμό της δικής τους λογικής, της υποταγής στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ για το βάθεμα της λιτότητας, για να γίνει όλος ο ευρωπαϊκός Νότος μια ειδική οικονομική ζώνη που θα μπορούν τα δικά τους συμφέροντα -και όχι μόνο τα δικά τους, πολυεθνικά συμφέροντα και κάποια ντόπια συμφέροντα, λίγα, αλλά υπαρκτά, που σαν άλλους μαυραγορίτες παλαιών σκοτεινών εποχών θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στον πόνο, στο δράμα του ελληνικού λαού.

Μόνο και μόνο γι αυτό λοιπόν πρέπει ο ελληνικός λαός να τους πει, ως εδώ. Και πιστεύουμε ότι η πίεση που θα ασκηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, δεν έχει σημασία τι ψήφισαν τρεις μήνες πριν, όλοι οι πολίτες, με μια φωνή πρέπει να αντιταχθούν σ΄ αυτή την καταστροφή. Είναι εθνικό καθήκον, είναι εθνική ανάγκη, είναι κοινωνικό καθήκον, είναι κοινωνική ανάγκη ώστε η πίεση να είναι ισχυρή ώστε οι βουλευτές των κομμάτων της πλειοψηφίας να μην πουν ναι σε όλα για άλλη μια φορά και να δοθεί η δυνατότητα μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης Και εμείς δεν ασχολούμαστε μονάχα με το να οργανώνουμε την ανατροπή, με το να σταματάμε την καταστροφή. Μας ενδιαφέρει και η επόμενη ημέρα. Γι αυτό είμαστε εδώ. Και θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δική σας δυνατότητα, τη δική σας τεχνογνωσία, τη δική σας δουλειά. Θα καθίσουν στο σκαμνί οι φοροφυγάδες, όταν, πολύ σύντομα, θα έρθει ο λαός στην εξουσία. Θα επιβληθεί κοινωνική δικαιοσύνη. Θα σταματήσει σ΄ αυτόν τον τόπο να πληρώνει μονάχα ο φτωχός. Θα πληρώσουν και οι πλούσιοι. Και θέλουμε τη βοήθειά σας σ΄ αυτό για να φτιάξουμε περιουσιολόγιο, για να βρούμε όλους αυτούς οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό δηλώνοντας ψευδή στοιχεία, για να μπορέσουμε επιτέλους σ΄ αυτή τη χώρα να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις μιας ανάτασης, μιας ανάκαμψης με κοινωνική δικαιοσύνη και με προκοπή για το λαό και τον τόπο.

Σας ευχαριστώ.»

About this author

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
Την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκέμβρη στις εκλογές που διεξάγονται για το...
 
ΑΠΡΙΛΗΣ, 2023 Ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. είναι ότι, οτιδήποτε...
 
Οι προσδοκίες των πολιτών από τη φορολογική διοίκηση είναι πολλαπλές. Αφενός η...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Προσφυγή της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τους ιδιώτες στον...
 
Να αναφέρουμε εισαγωγικά πως η έννοια της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο έχει...
 
Ενώ το εισόδημα των πολιτών αφαιμάσσεται και η τιμή του ρεύματος...
 
Με αφορμή την προσφυγή του Υπουργού Υγείας στα δικαστήρια Σε μια...
 
το Υπουργείο Εσωτερικών με υπηρεσιακό έγγραφό του, με ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», ζητά την «κατάρτιση...
 
Θα δώσει επιτέλους λύση το Υπουργείο Οικονομικών στα προβλήματα των υπηρεσιών...
 
Ο ΕΦΚΑ πλέον στηρίζεται αποκλειστικά στις κρατικές ενισχύσεις, πέραν της καταβολής της εθνικής...
 
Με Αναφορά του προς τoν Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ...
 
Διεθνή σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του βρετανικού Guardian και 16...
 
Αδιέξοδο για την επιστροφή ποσών από υπέρογκη παράνομη φορολόγηση αναδρομικών των...
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/7 συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, αντιπροσωπείας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ...
 
Η ΕΡΤ των Ζούλα – Πανούτσου και η «βιομηχανία μετακλητών» της...
 
Γνωρίζει ο Άδ. Γεωργιάδης πόσες ελληνικές επιχειρήσεις παράγουν τα προϊόντα τους...
 
Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν, την Πέμπτη 27 Μαΐου, οι 140 καθαρίστριες...
 
Παρά τις δεσμεύσεις του ίδιου του Χρ. Σταϊκούρα, ύστερα από παρέμβαση...
 
Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί για...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο σύλλογός μας εξ αρχής τάχθηκε και συνέβαλε στο να...
 
Δικογραφία για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σχηματίζεται από την Αστυνομία, καθώς, σύμφωνα...
 
Απολύσεις καθαριστών και καθαριστριών σε όλα τα υπουργεία μέσα στις γιορτές,...
 
30 χρόνια μετά… Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ Στις 9 Γενάρη του...
 
Επιπλέον απολαβές «από το παράθυρο» επιφύλασσε για στενούς συνεργάτες του γ.γ....
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  μετά την υβριστική και συκοφαντική ανάρτηση του...
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ακούσαμε με προσοχή την συνέντευξη του Πρωθυπουργού μας, στον...
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ Εδώ Πολυτεχνείο… Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ καλώ βοήθεια,...
 
Απογευματινό ωράριο στο Δημόσιο και αυστηρούς ελέγχους  για τους υπαλλήλους που...
 
Συναδέλφισσες  και  συνάδελφοι, Στις 7 του Οκτώβρη, μια μακρόχρονη δικαστική διαδικασία...
 
Γνωμοδότηση-«βόμβα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων-αποστράτων! Η...
 
Η ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι την Τετάρτη στις 11:30 πμ...
 
Όπου σταθούν Πρωθυπουργός και Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, μιλάνε με...
 
Οι πληροφορίες επιμένουν πως ορισμένες τουλάχιστον από τις τελευταίες συγκεντρώσεις αρνούνται να ορίσουν...
 
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη συνδικάτα, σωματεία, κόμματα και...
 
Εισαγγελία ΑΠ: Η αρμοδιότητα της σύμφωνης γνώμης στον εισαγγελέα πρωτοδικών συνιστά...
 
Λίγο η  καλοκαιρινή ραστώνη, λίγο οι εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα, από...
 
Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην οποία αναφέρουν τα...
 
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  18.07.2020 ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 03/07/2020  Τετάρτη 8 Ιουλίου Πανελλαδική...
 
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, στις 8:30πμ, στο Υπουργείο Εργασίας,...
 
Τι κι αν η  πανδημία ανέδειξε την  σημασία του Δημόσιου Συστήματος  ...
 
Η καραντίνα είναι μια επιβεβλημένη ενέργεια-όχι από μόνη της-για την αντιμετώπιση...
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το Σημείωμα της ΠΟΕ ΔΟY για τη συνάντηση...
 
Με δελτίο τύπου η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράξει την συμπαράσταση της στους χιλιάδες...
 
Με δελτίο τύπου η ΑΔΕΔΥ απάντα στις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη στη...
 
Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η επιμονή του ΥΠΟΙΚ, να ολοκληρώσει τη διαδικασία...
 
Το κτίριο των πρώην καπναποθηκών “μυρίζει” αλλά πολύ περισσότερο και πολύ...
 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:...
 
Σε συνεδρίασή του την Τρίτη 8.9.15 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου...
 
Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της...
 
Πατήστε εδώ για να δείτε το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ....
 
Σειρά μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα προβλέπουν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας κυβέρνησης...
 
Δύο πακέτα περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου μνημονίου: το πρώτο αφορά...
 
Τα όσα ακούει και βλέπει ο πολίτης ειδικά την περίοδο αυτή,...
 
Σημαντικά στοιχεία σχετικά με τα θέματα φορολογίας περιείχε η ομιλία του...
 
Με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται – Οι ζωές μας δεν...
 
Για να δείτε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ για την αξιολόγηση πατήστε...
 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ...
 
του Γιάννη Τόλιου (διδάκτωρ οικονομικών, συνάδελφος και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη...
 
της Δέσποινας Σπανού (συνάδελφος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’...
 
Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος της κυβέρνησης και του Υπ. Οικονομικών...
 
Αντιμέτωπες με μια γενικευμένη επιχείρηση τρομοκράτησης βρίσκονται οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του...
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό άρθρο του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου...
 
Ανοιχτές οι δημόσιες υπηρεσίες 7.30-16.30...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Κόλαφο αποτελεί για την Κυβέρνηση και τον...
 
Ούτε «αξιολογούμε» ούτε «αξιολογούμαστε» Βασική προτεραιότητα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής αποτελεί η...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 16/6/2014 Μετά τους ξυλοδαρμούς, τους τραυματισμούς...
 
Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών: Ειδικός λογαριασμός ενίσχυσης Ο ραδιοφωνικός σταθμός...
 
αναδημοσίευση από left.gr Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών...
 
(Τρ. 10/6/14 – 18:29) …ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. ΣΤΟΝ...
 
Σε αποδιοπομπαίο τράγο για τις καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και...
 
ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (CGT)!!! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ...
 
Παραμένουν στο υπουργείο οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες που ζητούν συμπαράσταση από όλους...
 
αναδημοσίευση από left.gr Για να διαβάσετε την απόφαση του δικαστηρίου πατήστε...
 
Εξηγήσεις για τη μη παράσταση του ελληνικού Δημοσίου και του δήμου...
 
Σε ερώτησή τους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Αρβανιτόπουλο να απαντήσει...
 
Διαβάζουμε το σάιτ των απολυμένων καθαριστριών: http://agwnkatharistries595.wordpress.com/...
 
Στο «επικό» προεκλογικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ...
 
αναδημοσίευση από tvxs.gr 28/2/2014 Ένταση και χημικά εναντίον διαδηλωτών έξω από...
 
ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΓ’ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...
 
ΣΚΗΝΕΣ ΟΡΓΟΥΕΛ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ...
 
7-11-2013 Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν στις 4 μ.μ. ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ και...
 
ΦΕΥΓΟΥΝ 11.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ 10 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ αναδημοσίευση από real.gr...
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕ ΔΟY – ΘΕΟΧΑΡΗ...
 
Άρχισε η κοινοποίηση του εγγράφου που θέτει σε διαθεσιμότητα (αναδρομικά από...
 
Μετά από αίτημα 7 μελών του Γενικού Συμβουλίου (για να δείτε...
 
Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ Άρχισε η κοινοποίηση του εγγράφου που θέτει σε διαθεσιμότητα (αναδρομικά από...
 
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ...
 
Με μεγάλη συμμετοχή και σχεδόν ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Αττικής...
 
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!...
 
αναδημοσίευση από real.gr Ένα νέο εργασιακό νόμο, που θα περιορίζει τις...
 
Μετά την ΕΡΤ, ο ΟΣΕ. Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται...
 
Πρόγραμμα αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ...
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ξεκίνησαν από τις συναδέλφισες καθαρίστριες και...
 
ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΦΟΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ πηγή:...
 
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟY, μετά τη συνάντηση με την...
 
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ… Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ Με σημερινή ομόφωνη απόφασή της Εκτελεστικής...
 
πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Οι δήμαρχοι των νησιών, όπου καταργείται η...
 
Εκδόθηκε στις 12.8.13 η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την...
 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την απόλυση 400 συναδέλφων του...
 
Το σύνολο σχεδόν των πληροφοριών, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι και το...
 
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!...
 
Αποκαλυπτική υπήρξε η υπηρεσιακή συζήτηση μεταξύ Εφόρου ΔΟY (από την οποία...
 
ΚΑΛΕΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3.7.13 στις 11πμ ΣΤΗ Δ’ ΔΟΥ...
 
ΠΟΕ ΔΟY: ΣΤΟ ΓΝΩΡΙΜΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ Τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα...
 
Μεγάλο κύμα αντιδράσεων στο κλείσιμο των εφοριών αναπτύσσετε για άλλη μια...
 
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Με την χρήση δυνάμεων των...
 
Μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση Σάββατο 8 Ιούνη, 6:30 μ. μ. Μουσείο Οι...
 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση μετά την απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων των ΕΛΜΕ,...
 
ΧΤΕΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!...
 
Απολύτως κατατοπιστικός ήταν ο επικεφαλής της Τρόικα Κος ΤΟΜΣΕΝ στο συνέδριο...
 
Από δύο διαφορετικές «δεξαμενές» θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μειώσει το...
 
Ανοιχτό αφήνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων....
 
Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY, για το θέμα των ελεγκτών, μετά τις...
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της ΠΟΕ ΔΟY με το ΓΓΔΕ Χ....
 
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Χ. Θεοχάρης,...
 
Στην κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν 5.000 αποδεδειγμένα επίορκους υπαλλήλους στον δημόσιο...
 
Με έγγραφό του ΥΠΟΙΚ που στάλθηκε στις υπηρεσίες μας την Τρίτη...
 
Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ένταξη 12.700 υπαλλήλων σε...
 
Στον εισαγγελέα προσέφυγε το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Νομού Αττικής...
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11.2.13 ΣΤΙΣ 4 μ.μ. Ο...
 
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ. ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΥΣ; Συνεχίζεται ο αγώνας των εκατοντάδων...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ (09 | 01 | 2013) Με γνώμονα την...
 
πηγή: www.real.gr (2.1.2013) τoυ Σωτήρη Καψώχα Έντεκα δράσεις, με επώδυνα μέτρα,...
 
Με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΚΙ Οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με το μεσοπρόθεσμο...
 
Για άλλη μια φορά το Β’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών,...
 
Με επιστολή τους προς την Ομοσπονδία, τους Συλλόγους εργαζομένων και κυρίως...
 
Η αναζήτηση στοιχείων σε σχέση με τις Απολύσεις – Αργίες των...
 
Εκδόθηκε την Τετάρτη 21.11.12, ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με...
 
Δείτε την εγκύκλιο για τη διαθεσιμότητα, η οποία βρίσκεται σε χειρότερη...
 
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις ειλημμένες αποφάσεις των οργάνων της για...
 
πηγή:www.zougla.gr Σε μείζονα πολιτική εμπλοκή οδηγεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη...
 
ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΡΙΕΤΙΕΣ, ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ! Ο Υπουργός...
 
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους...
 
Επειδή πολλά ακούσαμε αυτές τις ημέρες από την πρώην πολιτική ηγεσία...
 
Με τους δράστες που πιάστηκαν στα πράσα και πέφτουν σε απανωτές...
 
Αποκάλυψη-σοκ του «Ελεύθερου Τύπου» «Διαλύεται» το Δημόσιο με 60.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις...
 
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ στις 27 και 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Δεν θα σταματήσουν,  αν δεν...
 
Έπειτα από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων και λίγες μόλις ημέρες μετά τις...
 
Πηγή: Alphatv.gr Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα προέβησαν εφοριακοί,...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 Σεπτεμβρίου με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων...
 
24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 21 ΚΑΙ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Γ.Σ ΤΗΣ...
 
Στόχος η μείωση δαπανών ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8.9.12 Ισχυρές πιέσεις για απολύσεις...
 
Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας (Νικολακόπουλος, Μπασματζίδου, Μέρκος, Χρηστάκος, Κουσκουλής, Νιτσιόπουλος,...
 
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟY, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις...
 
Πορτογαλία: Kατά 3,5% υποχώρησαν τα φορολογικά έσοδα το 7μηνο Η Πορτογαλία,...
 
Τις ημέρες αυτές βομβαρδιζόμαστε από έναν καταιγισμό ”ειδήσεων”, σχετικά με την...
 
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ανοίγει με τον πλέον σαφή και...
 
Πηγή: Έθνος 20.8.2012 (Κώστας Τσαχάκης) Στο καθεστώς θα υπαχθούν για τη...
 
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ...
 
Σε νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο την Παρασκευή 3.8.2012 θα ολοκληρωθεί (;;;) σύμφωνα...
 
Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,...
 
Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σήμερα 3.7.12, δεν αφήνει πλέον καμιά...
 
Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά...
 
Με δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, επιβεβαιώνει με τον...
 
Πηγή: www.left.gr Θυμίζοντας το “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό” του...
 
Πηγή: zougla.gr (Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012) Γαϊτανάκι περίεργων προσλήψεων πραγματοποιήθηκε μεσούσης...
 
Μετά την πανηγυρική αθώωσή του απο το δικαστήριο, ο Αντιπρόεδρος της...
 
Με Δελτίο Τύπου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, φέρνει στην...
 
ΠΩΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Β’ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Δυστυχώς...
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ...
 
Η Α.Υ.Ο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ Αναρτήθηκε...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ Οι νέες πολιτικές συνθήκες, δημιουργούν σίγουρα νέα δεδομένα, που...
 
Οι δηλώσεις του Χρυσοχοϊδη στις 23.4.2012 και η ηχηρή σιωπή των...
 
Κείμενο της Δικηγόρου Ασπασίας Μάλλιου, που δημοσιεύθηκε στο ΔΕΛΤΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ...
 
Τρείς ακόμα Σύλλογοι καταγγέλλουν με αποφάσεις τους τη διαδικασία του ”διαγωνισμού”...
 
Σκληρή παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ,...
 
Με νέα ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟY καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες και...
 
Μεγάλη αναστάτωση και σκηνές έντασης παρατηρούνται σε πολλές ΔΟY, σε όλη...
 
Το όραμά τους για τις υπηρεσίες μας Η φημολογία των τελευταίων...
 
Την 24ωρη επιτήρηση των Δ.Ο.Υ. με πεζές και εποχούμενες περιπολίες έχει...
 
Διέλυσαν τον κλάδο και την κοινωνία και διεκδικούν  την επανεκλογή τους…...
 
Μεγάλες διαστάσεις και περίεργη τροπή λαμβάνει πλέον το γεγονός της μετακίνησης...
 
Σχετικά με το θέμα της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία αναστολής των...
 
Πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση μετάταξης από κατηγορία ΔΕ...
 
Ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, για...
 
Η παραπάνω φράση συγκλόνισε την χώρα, ενώ η επιστολή που άφησε...
 
Ψήφισμα κατοίκων και φορέων της Κεντρικής και Βορειοδυτικής Λέσβου, ενάντια στις...
 
Ανακοίνωση του Συλλόγου ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ, για τη φασισιτική...
 
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Σε έκτακτη γενική συνέλευση...
 
H ΠΟΕ ΔΟYπροχώρησε στην έκδοση Δελτίου Τύπου καταγγέλοντας τη διαδικασία τοποθέτησης...
 
Συνεδρίασε την Παρασκευή 30.3.2012 στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ...
 
ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 150.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΑΝ ΔΕΝ...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΔΟΥ Ένοπλος εισέβαλε στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, στην οδό Γούναρη, το πρωί...
 
ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ; Σύμφωνα με έγγραφο Γενικού Διευθυντή...
 
Κατατέθηκε σήμερα 8 3 2012 η μήνυση της ΠΟΕ ΔΟΥ κατά...
 
Η Γραμματεία Ισότητας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ευκαιρία την 8η Μάρτη 2012,...
 
ΕΚΘΕΤΗ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και το ΥΠΟΙΚ Μεγάλο πολιτικό ζήτημα προκύπτει για...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. Στο αυτόφωρο η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χανίων Με την κατηγορία της...
 
Ο Θ. Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής...
 
Τα μέτρα του νέου μνημονίου, σηματοδοτούν την πλήρη διάλυση της ελληνικής...
 
ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ! ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟY, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 7.2.2012 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ...
 
Όλοι στη Γενική Απεργία Τρίτη 7 Φεβρουαρίου Η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή...
 
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Οι επιθέσεις που έχουμε δεχθεί τα τελευταία χρόνια,...
 
 Κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 29-12 στις 22:00, η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά...
 
«Τώρα ανακάλυψαν την Αμερική;» πηγή: TA NEA on line Σκληρή είναι...
 
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ» ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2015! Δραστική μείωση...
 
Στις 7.12.11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων,...
 
ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΓΙΑ...
 
«ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ» ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! Η αναδιοργάνωση του στενού δημόσιου...
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ(ΦΕΚ Β’ 2491/4-11-2011)! Δικαιώθηκαν επιτέλους οι εκατοντάδες...
 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην...
 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση διοργανώνει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 στις 6...
 
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 82 ΕΚΑΤ. ευρώ ΠΡΟΣ ΤΟ...
 
πηγή: fimotro.gr Σε παραίτηση οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της Γενικής...
 
ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ !  ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ του...
 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ TΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ...
 
ΜΟΝΗ ΑΠΟΥΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΕ-ΔΟΥ! ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ...
 
ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ! 30.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ...
 
Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ...
 
Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Όσα συμβαίνουν σήμερα...
 
Ανακοινώθηκαν τα μέτρα που σκληραίνουν ακόμα περισσότερο το Μεσοπρόθεσμο...
 
ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ...
 
100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Σύμφωνα...
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΑθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2011...
 
Πηγη: www.zougla.gr 13.9.2011 Σε απόφαση-βόμβα προχωρεί η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό...
 
απεργούμε 12-13 Σεπτέμβρη ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο...
 
Κατάργηση πλέον των μισών διευθύνσεων και τμημάτων στα υπουργεία φέρνει το...
 
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ. ΕΠΕΤΑΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ πηγη:...
 
Το Σύνταγμα της Ελλάδας υπέδειξε ως την αιτία της γραφειοκρατίας στη...
 
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ “ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ;...
 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ • 60% ΤΟΥ...
 
Σε ηλικία 87 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Λεωνίδας...
 
100 – 780 ευρώ θα μειωθούν οι αποδοχές για περίπου 60.000...
 
Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ “Ελευθεροτυπία”, 13/8/2011 Ο πόλεμος κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ καλά κρατεί, για...
 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΧΑΪΔΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Οι μάσκες έπεσαν! Τη στιγμή...
 
Ύποπτες και περίεργες μεθοδεύσεις για την προαγωγή “ημετέρων” στις υπηρεσίες του...
 
ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Η θητεία σας στο Υπουργείο, αποτελεί μοναδικό προηγούμενο στην...
 
ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ! Απεργεί σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του ιδιωτικού...
 
Μεγάλη κοσμοπλημμύρα οργής, σημειώθηκε στο Σύνταγμα από τις 18:00, καθώς δεκάδες...
 
Ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά ότι η λογική των αυτόματων μετατάξεων...
 
ΔΕΧΤΗΚΕ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ!...
 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου...
 
ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΝΕΟ «ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ» ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ! ΣΕ ΠΛΗΡΗ...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
Την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκέμβρη στις εκλογές που διεξάγονται για το...