ΕΛΛΑΔΑ
23 Δεκεμβρίου 2011

ΔΑΣΚΑΛΟΙ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ!

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ!

ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ & ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Ζακύνθου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην απεργιακή κινητοποίηση των εφοριακών στις 29 και 30 Δεκέμβρη. Η έμπρακτη αυτή στήριξη του αγώνα μας είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας συντονισμού όλων των δημοσίων υπαλλήλων της Ζακύνθου, στην κατεύθυνση της αντίστασης ενάντια στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης-τρόικας. Η Ζάκυνθος δείχνει ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι όχι μόνο δεν απομονώνονται από την κοινωνία- όπως επιδιώκουν οι κυβερνώντες μέσω της κατασυκοφάντησης του κλάδου- αλλά αντιθέτως αγκαλιάζονται από τον κόσμο, με την προϋπόθεση να βγαίνουμε και να λέμε επιτέλους – μετά την αλλαγή των συσχετισμών στις πρόσφατες κλαδικές εκλογές- τα πράγματα με το όνομά τους: για τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διαφθορά, το “πετσόκομμα” των μισθών, τη φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή.

Η πολύ σημαντική αυτή ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Είναι πρωτοφανής, για τα μεταπολεμικά δεδομένα, η επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και τρόικα ενάντια στο δημόσιο τομέα

Σε αυτή την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική ιδιωτικοποίησης όλων των δημοσίων υπηρεσιών είναι ενταγμένη η πολιτική ιδιωτικοποίησης του φοροελεγκτικού μηχανισμού και των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Είμαστε αντίθετοι και αποφασισμένοι να αντισταθούμε μαζί και με τους εφοριακούς υπαλλήλους για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας που αφορούν απολύσεις στο Δημόσιο, διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση τους, για μισθούς πείνας και για όλα αυτά τα μέτρα που λαμβάνουν προκειμένου να μας εξαθλιώσουν.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 29 & 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΠΑΓΩΓΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Ακολουθεί το κείμενο του συνδικαλιστικού συντονισμού όλων των δημοσίων υπαλλήλων Ζακύνθου

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ

 

Μετά από πολλά χρόνια και κάτω από το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής πίεσης που ασκούν τα μνημόνια και οι πολιτικοί του εκφραστές, συλλογικότητες και συνδικαλιστές από το Δημόσιο που εργάζονται στη Ζάκυνθο, συναντήθηκαν δύο φορές προκειμένου να συντονίσουν την δράση τους απέναντι στη κυβέρνηση και την τρόικα.

Οι δύο συσκέψεις που έγιναν στα μέσα Δεκέμβρη, έγιναν σε ένα ενωτικό κλίμα και με μια διάθεση αγωνιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων μας. Στις συσκέψεις παρευρέθησαν εκπρόσωποι από το σύλλογο δασκάλων, το σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, την ένωση δικαστικών υπαλλήλων, το σύλλογο εργαζομένων στην Περιφέρεια, την τοπική ΕΛΜΕ, από τους εργαζόμενους στη Δ.Ο.Υ., το σύλλογο εργαζομένων στο Δήμο και το σύλλογο νοσοκομειακών γιατρών.

Όλοι οι εκπρόσωποι συμφώνησαν ομόφωνα :

  • ·ότι τα εργασιακά και ασφαλιστικά προβλήματα των Δημοσίων υπαλλήλων είναι πολιτική επιλογή των μνημονίων και της ακολουθούμενης πολιτικής της κυβέρνησης και οπότε το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να πολιτικοποιήσει τους στόχους του
  • ·ότι θα πρέπει ο συντονισμός της δράσης να έχει ενωτικό χαρακτήρα και να μην προτάσσονται συντεχνιακά ή επί μέρους αιτήματα
  • ·ότι η δράση μας ενάντια στη πολιτική του μνημονίου και της τρόικας, θα έχει στόχο να συντονιστεί με σωματεία και συλλογικότητες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων κλπ, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μαζικό και αγωνιστικό μέτωπο.
  • ·ότι πέρα από τις συσκέψεις θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα κινητοποιήσεις και όχι μόνο συζητήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο συμπαραστέκονται όλοι οι παρευρισκόμενοι στην κατάληψη του γραφείου κίνησης που κάνουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο με αίτημα την λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, την εναντίωση στις εφεδρείες-απολύσεις και στην ιδιωτικοποίηση της υγείας. Επίσης συμπαραστέκονται αλληλέγγυοι στην απεργία των εφοριακών στις 29 και 30 Γενάρη και εναντιώνονται μαζί τους για την πολιτική των εφεδρειών και απολύσεων, την ιδιωτικοποίηση των φορολογικών αντικειμένων και την συκοφαντική επίθεση ενάντια τους.
  • ·να γίνουν συνελεύσεις εργαζομένων που θα αποφασίσουν τους μεθόδους και τους τρόπους εναντίωσης στη πολιτική των μνημονίων
  • ·να γίνει ευρεία σύσκεψη στις 27 Δεκέμβρη με σκοπό την λειτουργία του συντονιστικού και για μια κινητοποίηση στα μέσα Γενάρη με τον ερχομό της τρόικας.

 

Τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα, παρά τις αρχικές διαφωνίες από ορισμένους συναδέλφους για το μαλακό ύφος του, το παρακάτω κείμενο.

 

 

ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

 

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε ενάντια στην εφαρμοσμένη μνημονιακή πολιτική η οποία – παρά το γεγονός ότι το κυβερνητικό σχήμα αλλάζει- εξακολουθεί να εφαρμόζεται και να πλήττει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τα ευρύτερα φτωχά και μεσαία κοινωνικά στρώματα.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου εκτελώντας πειθήνια τις εντολές της τρόικας, του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, περικόπτει δραματικά τους μισθούς μας, απολύει συναδέλφους μέσω της εφεδρείας, αυξάνει την φορολογία μας, βάζει χαράτσια, αυξάνει δραματικά το κόστος ζωής μέσω της μείωσης των κοινωνικών παροχών σε υγεία, παιδεία και γενικότερα τις κοινωνικές παροχές.

Οι Δημόσιες υπηρεσίες άλλες διαλύονται και άλλες συγχωνεύονται, τα αντικείμενα εκχωρούνται σε ιδιώτες, πολλοί εργαζόμενοι αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης ηθελημένης ή αναγκαστικής και προετοιμάζεται μεγάλη μείωση προσωπικού μέσω της κατάργησης θέσεων, που θα οδηγήσει χιλιάδες υπαλλήλους σε απόλυση. Οι μειώσεις ανατρέπουν πλήρως τον οικογενειακό προϋπολογισμό και καθιστούν πλέον αδύνατη και την πιο στοιχειώδη διαβίωση.

Ιδιαίτερα για τους υπαλλήλους που έχουν δάνεια τα πράγματα είναι τραγικά. Ήδη τους τελευταίους μήνες με τις μειώσεις που υπήρξαν λόγω μεσοπρόθεσμου πολλοί συνάδερφοι είχαν μηδενικά εκκαθαριστικά, με τραγικές φυσικά συνέπειες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Δεν πρέπει να έχουμε την παραμικρή αυταπάτη. Η νέα κυβέρνηση έρχεται, (όπως οι ίδιοι λένε άλλωστε), προκειμένου να ”τελειώσει τη δουλειά”. Και μια απ τις δουλειές που έχει αναλάβει, είναι και η απόλυση 150.000 περίπου Δημοσίων Υπαλλήλων.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ…

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις δουλειές μας, αλλά κυρίως να σταθούμε ως ασπίδα στους συναδέλφους, που οδηγούνται στην απόλυση.

Καμιά ανοχή, καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να δείξουν οι εργαζόμενοι στα σχέδια και στις επιδιώξεις των κυβερνήσεων μνημονιακής νεοφιλελεύθερης σύμπραξης, καμιά υποχώρηση στις ασύδοτες αποφάσεις τους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, συμπορευόμενοι με όλους, όσοι πλήττονται από αυτή την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, που επιβάλλεται από τα κέντρα εξουσίας και την Τρόικα σε συνεργασία με τα ελληνικά κυβερνητικά σχήματα -ανεξαρτήτως συνθέσεως και κομματικής προελεύσεως- θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όλων όσων την στηρίζουν.

 

 

About this author

ΕΛΛΑΔΑ
 
Tο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων,  μετά την δημοσίευση των τριών αμετάκλητων και τελεσίδικων...
 
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός...
 
Τα κεντρικά σημεία του σχεδίου νόμου για το νέο επικουρικό Ταμείο με...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις προτάσεις–αποφάσεις...
 
ΑΔΕΔΥ: Επιστολή – Νομική επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα εργασιακά Αγαπητοί...
 
Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Η ΠΟΕ-ΔΟΥ στηρίζει την κινητοποίηση των καθαριστριών του Υπουργείου...
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Είμαστε οι απολυμένες καθαρίστριες του...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις ανακοινώσεις...
 
Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής καμία πρόθεση να ανανεώσει...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Η συμμετοχή των συναδέλφων στην Απεργία-Αποχή από την...
 
Συνάδελφοι, Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα που με...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Την Παρασκευή 6.11.2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα,...
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Όπως γνωρίζετε, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις...
 
Δείτε την  ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. προς την  Α.Α.Δ.Ε., για...
 
Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία στις 26 Νοεμβρίου δίνουμε απάντηση Η...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Στην κορύφωση της ραγδαία επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης...
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΩΤΑΣ Εδώ Πολυτεχνείο… Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ καλώ βοήθεια,...
 
Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ μετά την συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής...
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στη συνεδρίασή του...
 
Συναδέλφισσες  και  συνάδελφοι, Στις 7 του Οκτώβρη, μια μακρόχρονη δικαστική διαδικασία...
 
Συνολικά σε 114 σχολεία    επιβλήθηκε απαγόρευση λειτουργίας , από τη  Δευτέρα...
 
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη συνδικάτα, σωματεία, κόμματα και...
 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/6/2020 η κινητοποίηση των τριών Ομοσπονδιών στο Υπ....
 
Τι κι αν η  πανδημία ανέδειξε την  σημασία του Δημόσιου Συστήματος  ...
 
Των Γιάννη Καρούζου, Εργατολόγου και Μαριάννας Κατσιάδα, Δημοσιολόγου Α. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ...
 
Κάλεσμα για δυναμικό παρών στις αυριανές κινητοποιήσεις απευθύνει η ΠΟΕ-ΔΟΥ μέσω...
 
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή σωματείων, αποφασίστηκε...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ να τοποθετηθεί...
 
ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, μια...
 
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 Συναδέλφισσες,...
 
Μπορούμε να τους σταματήσουμε… Με ανακοίνωση – κάλεσμα ο Σύλλογος Αττικής...
 
Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY για το ασφαλιστικο και τη συγκέντρωση του...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16/1...
 
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη συνεδρίασή του στις 5/1/2016...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της...
 
 Οι ανατροπές στο ασφαλιστικό δε θα περάσουν Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –...
 
Το πρόβλημα των δανείων που έχουν ληφθεί τόσο από το Ταμείο...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε, χθες, τα μεσάνυχτα στη Βουλή...
 
Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε...
 
Για να δείτε το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ για την Δ.Ε.Θ....
 
24ωρη απεργία, με συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της...
 
Το κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν βάζει τέλος στην...
 
Σύνταγμα: πανεργατικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο Οι λεγόμενοι θεσμοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση...
 
Μετά από πέντε περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι...
 
Το ΜΤΠΥ (Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων), το ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής...
 
Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κυριακή 7.12.2014...
 
595 ΚΟΚΚΙΝΑ ΒΗΜΑΤΑ Εμείς οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών είμαστε...
 
Παλλαϊκός Αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών Η Γενική Απεργία...
 
Σαράντα ένα χρόνια μετά, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επιμένει...
 
Με συχνά πλέον δημοσιεύματα, προφανώς όχι τυχαία, στοχοποιείται η προσωπική διαφορά...
 
Η Αλληλεγγύη για όλους και ο 105,5 στο Κόκκινο σας καλούν...
 
Σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία καλεί για την Τρίτη 23.9.2014 η ΠΟΕ...
 
Δεδομένη είναι η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της...
 
Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου 2014, η ακροαματική διαδικασία...
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/9 ΣΤΙΣ 5 ΤΟ...
 
Αναβλήθηκε, για την Τετάρτη 10/9/2014, η εκδίκαση της νέας προσφυγής του...
 
Στη συνεδρίαση του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ που έγινε στις 21.08.2014, αποφασίστηκε...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τον αγώνα των εκατοντάδων χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων που με...
 
Η δυναμική αντεπίθεση των εργαζομένων στο Δημόσιο και η μαζική συμμετοχή...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ Κανονικά συνεχίζεται η Απεργία- Αποχή από τις διαδικασίες...
 
595 καθαρίστριες,10 μήνες στο δρόμο,1 μέρα γιορτής 595 καθαρίστριες του Υπουργείου...
 
Η ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ… ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ –...
 
Με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή της η ΠΟΕ ΔΟY, στη έκτακτη συνεδρίαση του...
 
Εν αναμονή εξελίξεων, αναφορικά με τη θέση στην οποία θα καταλήξει...
 
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ....
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης συνεχίζοντας...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, απόφαση,...
 
Με μια απαράδεκτη απόφαση η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΔΟΥ (με κοινή...
 
Με απόφασή της Eκτελεστικής της Επιτροπής, η ΑΔΕΔΥ επαναβεβαίωσε την επιλογή...
 
Τα κινήματα ενώνονται και καλούν όλους να ενωθούν μαζί τους την...
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ...
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Με απόφασή της η ΟΣΥΟ,...
 
ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ Σε νέα συνεδρίασή της, σήμερα Τρίτη...
 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 25.6 ΣΤΙΣ 20:30 . ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Γ.Λ.Κ....
 
Με δελτίο τύπου, στις 16.6.14, το Συντονιστικό των απολυμένων καθαριστριών κατήγγειλε...
 
Στο πλευρό των αγωνιζομένων καθαριστριών ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας από τις...
 
Με αποφάσεις της η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους όλου του Δημοσίου...
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)...
 
Αποφασισμένες να συνεχίσουν την καθιστική διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών είναι οι...
 
Το Συντονιστικό των καθαριστριών και η ΠΟΕ ΔΟY, καλεί όλες τις...
 
Η ΑΔΕΔΥ και στο πλαίσιο των δράσεών της για να ακυρωθεί...
 
Με απεργία απ’ όλες τις διαδικασίες που έχουν σχέση με την...
 
Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του συντονιστικού των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου...
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΙΣ 5 ΜΜ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...
 
Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ Αύριο Πέμπτη, 10.04.2014, εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα και...
 
Οχι στον αυταρχισμό, λένε συνδικάτα και οργανώσεις της Αριστεράς “Κλειστό” λόγω...
 
Ενώ κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες διαμορφώνουν σήμερα την οριστική -ολοκληρωτική κατεδάφιση...
 
26.4.2014 Και σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν οι καθαρίστριες, ζητώντας το...
 
Επίθεση των ΜΑΤ κατά των απολυμένων καθαριστριών σημειώθηκε έξω από το...
 
H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε έκτακτη συνεδρίασή της και αφού επανεκτίμησε...
 
Συμβολικές καταλήψεις στο Δημαρχείο Καλλιθέας, στην εφορία και στη Σιβιτανίδειο. Για...
 
Στη Νέα Ιωνία συνέχισαν τον καθημερινό αγώνα ενάντια στην απόλυσή τους...
 
Συγκέντρωση έξω από την εφορία Πειραιά πραγματοποιούν καθαρίστριες που υπάγονται στο...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.2.2014 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΝΟΜΙΚΩΝ Εμείς...
 
Συλλαλητήριο διοργάνωσε την Παρασκευή 7/2/2014 η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ),...
 
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ζ’ ΔΟΥ πραγματοποίησαν το...
 
Με χημικά και βία τα ΜΑΤ, σταμάτησαν στην εθνική οδό τους...
 
 7-1-2014 Η Δήμητρα Μανώλη απο το συντονιστικό των απολυμένων καθαριστριών του...
 
”…Κι αν με αφήσεις άστεγη, να μένω σε παρκάκια, Χαράτσι διανυκτέρευση,ς...
 
ΣΤΗ Γ.Α.Δ.Α. ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ!!! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...
 
Τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών που διαδηλώνουν κάθε μέρα έξω...
 
18-11-2013 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν και σήμερα,...
 
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η “ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ” ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Ε. Ε....
 
6-11-2013 Δεκάδες εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα απέκλεισαν το πρωί...
 
ΤΡΙΤΗ 5.11.13 ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Σε συγκέντρωση και παραμονή έξω...
 
Η ΠΟΕ –ΔΟΥ, οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 5.11.2013 στις 19:00...
 
6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 • Ημέρα πολιτικής αντίστασης στο μνημονιακό καθεστώς •...
 
Ανακοίνωση του συντονιστικού των απολυμένων καθαριστριών που απευθύνεται στους πολίτες και...
 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/10 ΣΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ...
 
ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Μεγάλη επιτυχία είχαν...
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ! ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ...
 
Στη συνέλευση των απολυμένων καθαριστριών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 26.9.2013,...
 
Με καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Οικονομικών, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις...
 
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εφοριακών Ημαθίας – Πέλλας –...
 
Την είσοδο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, επί της πλατείας...
 
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ...
 
πηγή: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών...
 
Σε συγκεντρωση καλεί για την παρασκευή 23.8 στις 7 π.μ. η...
 
Την ώρα που το σύνολο των συνδικαλιστικών μας δυνάμεων θα έπρεπε...
 
Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, καλεί σε ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή όλων των...
 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΣ...
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΟΥ: Τα...
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου, πραγματοποίησε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα...
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε την ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ, αναφορικά με τα...
 
Ενισχύεται το μέτωπο στο υπουργείο οικονομικών, απέναντι στη διάλυση των υπηρεσιών...
 
Καλούν τα μέλη τους να μην επισκεφτούν εφορίες που τυχόν δουλεύουν...
 
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού λεηλάτησαν μισθούς και συντάξεις, εκτίναξαν με τις...
 
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΔΗΜ.ΑΡ κορυφώνει με τα μέτρα του 3ου μνημονίου...
 
Ένταση προκλήθηκε το πρωί έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται οι...
 
Για ΤΡΙΤΗ εβδομάδα συνεχίζεται η κατάληψη της Δ.Ο.Υ. Μυκόνου, με αίτημα...
 
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου, με...
 
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ...
 
Οι καταλήψεις των Δ.Ο.Υ. Άνδρου και Τήνου δεν ήταν ένα απλό...
 
Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη 25/10 το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να...
 
Με μαύρες σημαίες και πανό στα χέρια, φωνάζοντας συνθήματα και με...
 
Ο Δήμος της Άνδρου, μετά από σύσκεψη φορέων και κατοίκων του...
 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Οι συνεταίροι της Κυβέρνησης...
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 16:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  Ή ΑΥΤΟΙ Ή...
 
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 5 μ.μ....
 
ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥ! ΟΙ...
 
3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο Σύλλογος εργαζομένων στις...
 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτυρόμαστε για τις νέες μειώσεις σε μισθούς και...
 
Οι αγώνες των εργαζομένων και οι μαζικές κινητοποιήσεις του λαού την...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ...
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ...
 
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στους δρόμους. Η κυβέρνηση της ΤΡΟΙΚΑΣ και των...
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/9 ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ...
 
Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και η ηρωική μάχη του λαού της...
 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ! Την...
 
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Η συμπλήρωση ενός χρόνου από την ένταξη...
 
Η Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί τους αγώνες, τις θυσίες και τις κατακτήσεις...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
ΘΕΜΑ: Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς...