ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
25 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Της Δέσποινας Σπανού

Αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα υπερβαίνουν κάθε φαντασία και αν τα ”προβλέπαμε” δύο χρόνια πρίν,  μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να εκληφθεί.

Και όμως κάθε φορά με κάθε καινούργιο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης «της προηγούμενης» , η οποία συνεχίζεται και με τη σημερινή τρικομματική σύνθεση υπό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο πάντα δοκιμάζουμε μια καινούργια δυσάρεστη έκπληξη σε σχέση με τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων και το μέγεθος της αυθαιρεσίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το μέτρο της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, διάταξη απολύτως αντισυνταγματική η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ανατροπή της μονιμότητας στο δημόσιο, τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση – ουσιαστικά σε απόλυση- χιλιάδων υπαλλήλων , την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και την προετοιμασία για χιλιάδες νέες απολύσεις χωρίς καμία προστασία. Δηλαδή, το απαράδεκτο αυτό μέτρο δεν θα είναι στάδιο αναμονής για συνταξιοδότηση αλλά καθαρές απολύσεις.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, ο οποίος σε τηλεοπτική εμφάνιση δήλωσε ότι το ουσιαστικό κέρδος της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας δεν είναι οικονομικό αλλά ουσιαστικά η ανατροπή της μονιμότητας στο Δημόσιο , η αλλαγή δηλαδή των εργασιακών δεδομένων συνολικά.

Εκτός όμως από το ουσιαστικό του Νόμου οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί ενισχύουν την αυθαιρεσία που τον χαρακτηρίζει και συγκεκριμένα :

α] Χιλιάδες υπάλληλοι δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη διότι τα Ταμεία στα οποία ανήκουν { ΙΚΑ, ΤΣΜΕΔΕ} έχουν διαφορετικό όριο ηλικίας .

Η εγκύκλιος που εξέδωσε ο Υπουργός Γ. Κουτρουμάνης μετά από παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ , δεν καλύπτεται από τον Νόμο , απαιτείται νέα Νομοθετική Ρύθμιση.

Στο Υπουργείο Οικονομικών όμως υπάρχει και το πρόβλημα χιλιάδων υπαλλήλων που έχουν έρθει από μετάταξη και έχουν διαδοχική ασφάλιση όπου λόγω διαφορετικού καθεστώτος των ταμείων από τα οποία προέρχονται ή θα έχουν μειωμένη σύνταξη ή θα πρέπει να περιμένουν να συμπληρώσουν το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για να την πάρουν.

Το πρόβλημα αυτό δεν το καλύπτει ούτε καν η εγκύκλιος Κουτρουμάνη , η οποία ούτως ή άλλως πρέπει να κυρωθεί και Νομοθετικά για να έχει έννομες συνέπειες.

β] Το χρονικό όριο για τις ενστάσεις ήταν ουσιαστικά 3 ημέρες με αποτέλεσμα υπάλληλοι οι οποίοι έχουν προϋποθέσεις εξαίρεσης , δεν έχουν τα χρονικά όρια για να συμπληρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά ούτε και η Υπηρεσία αλλά ούτε και η αρμόδια διεύθυνση Διοικητικού να εξετάσει τις ενστάσεις και τις αιτήσεις εξαίρεσης και να απαντήσει επί της ουσίας.

γ] Προωθούνται χιλιάδες εξαιρέσεις με το αιτιολογικό των υπηρεσιακών αναγκών, π.χ ο Υπουργός κ. Βορίδης ζητάει την εξαίρεση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες προφανώς για προεκλογικούς λόγους με το δικαιολογητικό των αναγκών όπως και πάρα πολλοί Δήμαρχοι, πάντως οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες για το λόγο αυτό ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Εμείς είμαστε σαφέστατα υπέρ της παραμονής των εργαζομένων στις υπηρεσίες τους , το θέμα όμως είναι ότι ο Νόμος δεν προβλέπει εξαιρέσεις [οποιαδήποτε αλλαγή απαιτεί νομοθετική ρύθμιση] αλλά και σαφέστατα υπηρεσιακές ανάγκες υπάρχουν σε όλα τα Υπουργεία και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Οικονομικών .

Απαιτείται δηλαδή η συνολική κατάργηση της εφεδρείας και της διαθεσιμότητας διότι η επιλεκτική εφαρμογή του μέτρου αδικεί τους εργαζόμενους που οδηγούνται στην έξοδο.

δ] Το Υπουργείο Οικονομικών προβαίνει σωστά στην πρόσληψη των νέων υπαλλήλων που είχαν επιτύχει στο διαγωνισμό του 2009 και όλοι μαζί είχαμε αγωνιστεί -και πρωτ’ απ’ όλα οι ίδιοι οι επιτυχόντες με τις δυναμικές τους κινητοποιήσεις, οι οποίες τώρα δικαιώνονται- για την πρόσληψή τους , την οποία χαιρετίζουμε.

Είναι όμως αντιφατικό και αυθαίρετο να προβαίνει ταυτόχρονα σε προσλήψεις και απολύσεις προσωπικού , ενώ οι υπηρεσίες ουσιαστικά διαλύονται από την έλλειψη υποδομών και υπαλλήλων .

Απαιτείται δηλαδή η συνολική ενίσχυση του προσωπικού και όχι ο εξαναγκασμός σε παραίτηση εργαζομένων με μεγάλη εμπειρία.

ε] Η εγκύκλιος η οποία εκδόθηκε και η οποία αναφέρει ότι από 28/11/2011 οι υπάλληλοι που βάσει του νόμου εντάσσονται στο καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή αναγκαστικής απόλυσης πρέπει να αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες ανεξαρτήτως εάν έχουν λάβει τις απαντήσεις στις ενστάσεις τους ή τις διαπιστωτικές πράξεις , είναι απολύτως αυθαίρετη και έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο το Νόμο.

Κανενός υπαλλήλου δεν λύεται η εργασιακή σχέση χωρίς τις απαραίτητες διοικητικές πράξεις οι οποίες αν είναι παράνομες ή αντισυνταγματικές πρέπει να προσβληθούν.

Τονίζουμε ότι ακόμα και οι συνάδελφοι που οδηγούνται αναγκαστικώς σε συνταξιοδότηση με βάση τις διατάξεις του τελευταίου Νόμου μπορούν να προβούν σε νομικές ενέργειες και για τυπικούς και για ουσιαστικούς λόγους.

1]Τυπικός λόγος, διότι απομακρύνονται λόγω κατάργησης της οργανικής τους θέσης η οποία όμως δεν είναι προσωποπαγής και αυτό είναι εντελώς παράνομο και αντισυνταγματικό.

2]Ουσιαστικός λόγος διότι ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση για να αναπροσαρμόσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό , οδηγούνται στην έξοδο άνθρωποι οι οποίοι μπορούσαν να παραμείνουν επί χρόνια και οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν κανένα εισόδημα με δεδομένο ότι οι πράξεις σύνταξης εκδίδονται 1 χρόνο μετά την αποχώρηση του υπαλλήλου από την υπηρεσία. Συνεπώς η βίαιη και ραγδαία μείωση του εισοδήματος χωρίς ευθύνη του εργαζομένου αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος.

Για τους παραπάνω λόγους οι υπάλληλοι οι οποίοι τίθενται σε εφεδρεία ή σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα απαιτείται να προβούν στις παρακάτω ενέργειες.

1. Ένσταση-διαμαρτυρία για τους πίνακες , στην οποία να αναφέρουν τους τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους βάσει των οποίων ο υπάλληλος δεν πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα.- επισυνάπτουμε το σχετικό σημείωμα-.

2. Αίτηση ακύρωσης αλλά και αναστολής επί της

διαπιστωτικής πράξης

3. Ο υπάλληλος ο οποίος συνταξιοδοτείται και επιλέξει να συνταξιοδοτηθεί, ακόμη και αν κάνει ο ίδιος αίτηση πρέπει να αναφέρει ότι εξαναγκάζεται σε συνταξιοδότηση, δεδομένου ότι αργότερα μπορεί να θεωρηθεί ότι το επέλεξε μόνος του και να υποστεί και περεταίρω μειώσεις στην σύνταξή του.

4. Ο υπάλληλος ο οποίος τίθεται σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και ο οποίος μπορεί να πάρει σύνταξηέχει τη δυνατότητα να το κάνει ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με το Νόμο αλλά και την εγκύκλιο, εφόσον κρίνει ότι αυτό τον εξυπηρετεί.

Το τονίζουμε διότι πληροφορούμεθα ότι πολλοί υπάλληλοι που δεν το επιθυμούν εξωθούνται προς συνταξιοδότηση από συμβουλές- δηλώσεις υπηρεσιακών παραγόντων.

Τελευταία, και το τονίζουμε κατηγορηματικά, οι υπάλληλοι έχουν τον δικαίωμα να προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους εάν δεν λάβουν την διαπιστωτική πράξη, την οποία μάλιστα μπορούν να προσβάλουν δικαστικά. Οτιδήποτε άλλο προσπαθήσει να επιβάλλει η διοίκηση του Υπουργείου και οι διευθυντές είναι πλήρως παράνομο και μπορεί να έχει νομικές συνέπειες.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι ,

Βιώνουμε μια απίστευτη αυθαιρεσία , το Σύνταγμα της χώρας έχει ανατραπεί πλήρως από την Κυβέρνηση , η προσπάθεια όμως κατοχύρωσης των στοιχειωδών δημοκρατικών θεσμών επαφίεται στους αγώνες και στην ευαισθησία του Ελληνικού Λαού.

Μην παραιτηθούμε , μην πιστέψουμε ότι τα μέτρα είναι μη ανατρέψιμα.

Και με τους αγώνες μας αλλά και με την δικαστική διαδικασία για όσους την επιλέξουν μπορούμε να ανατρέψουμε το μέτρο αυτό που καταλύει ουσιαστικά το Σύνταγμα.

Η μονιμότητα που κατακτήθηκε ουσιαστικά το 1911 ανατρέπεται το 2011.

Μην ξεχνάμε τους αγώνες που γίνονται για τα χαράτσια από τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και όλο τον Ελληνικό Λαό.

Ήδη το Δικαστήριο της Καλαμάτας εξέδωσε μία θετική απόφαση.

Ο ξεσηκωμός του Λαού θα αναγκάσει την Κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Κινδυνεύουμε μόνο από την παραίτηση και από την υποχώρηση.

Η αντίσταση είναι η μόνη λύση.

(Ανάλογη ένσταση με αυτή που επισυνάπτουμε μπορούν να υποβάλλουν και οι υπάλληλοι που εξαναγκάζονται σε συνταξιοδότηση με τις απαραίτητες τροποποιήσεις δεδομένου ότι και ανάλογη η αντισυνταγματικότητα υπάρχει και ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού.)

Για να κατεβάσετε τη Δήλωση Αντίθεσης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

πληροφορίες Δέσποινα Σπανού: 6977278008

About this author

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 
….ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη  συγκρότηση επιτροπής παραλαβής υλικών  και υποθέσεων  και πάσης φύσεως...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου,...
 
Στην παρουσίαση έγινε αναφορά στην σεξουαλική παρενόχληση που γίνεται στο δημόσιο...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ε.Ε. της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Την ΠΕΜΠΤΗ7.7.2022 η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει προκηρύξει παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας...
 
Να αναφέρουμε εισαγωγικά πως η έννοια της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο έχει...
 
Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ΠΟΕ-ΔΟΥ συμμετέχει στην 24ώρη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 6...
 
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών Θέμα: «Σε κίνδυνο τίθεται η...
 
ΣτΕ Γ 711-7/2022 – Αξιολόγηση και απεργία δημοσίων υπαλλήλων. Η μη...
 
Περίληψη Απόφασης Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1126918 ΕΞ...
 
  Αθήνα 11.3.2022 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Την Τετάρτη 16.3.2022 οι τρεις Ομοσπονδίες του...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την σχετική...
 
Δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.705/17-1-2022 72 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών «Μέτρα και ρυθμίσεις στο...
 
Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων κατέχει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα...
 
το Υπουργείο Εσωτερικών με υπηρεσιακό έγγραφό του, με ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», ζητά την «κατάρτιση...
 
Στη σχέση εργασίας, όποια κι αν είναι αυτή, κλητήρας, υπάλληλος, τμηματάρχης,...
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Ροδόπης καταδικάζει την...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πάτρα 2/11/2021 Όχι στη συγχώνευση και τη συρρίκνωση των...
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ...
 
Με την υπό έκδοση απόφαση, από 17-01-2022: α) συγχωνεύεται η Δ.Ο.Υ....
 
H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την απροκάλυπτη, ωμή παρέμβαση της...
 
Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Αρκετοί...
 
Τη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ώρα 7:30μμ, στη Θεσσαλονίκη (στο ανοιχτό θέατρο...
 
Τη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ώρα 7:30μμ, στη Θεσσαλονίκη (στο ανοιχτό θέατρο...
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστά, με εγκύκλιό του, τα ακριβή μέτρα...
 
Για να περάσουν όλα τα δύσκολα μέτρα που ακολουθούν, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να...
 
Στην εποχή του #MeToo μπαίνει και το Ελληνικό Δημόσιο με την...
 
Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τους...
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/7 συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, αντιπροσωπείας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ...
 
Διαβάστε πώς θα λειτουργήσουν Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας από τη Δευτέρα....
 
Με διαδικασίες fast track έρχεται το ασφαλιστικό Μετά από τρία Μνημόνια,...
 
Η Ημέρα Δημόσιων Υπηρεσίων των Ηνωμένων Εθνών, που γιορτάζεται στις 23...
 
Πόσες επιχειρήσεις θα «ξεστοκάρουν» εργάτες και πόσοι άνθρωποι αναμένεται, ενδεχομένως και...
 
Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν, την Πέμπτη 27 Μαΐου, οι 140 καθαρίστριες...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε...
 
«Από κόσκινο» περνάει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο η ΕΝΥΠΕΚΚ. Ποια σημεία επισημαίνει. Τα «πυρά»...
 
Θετικές και αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους. Δόθηκε μετά από μήνες...
 
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την αριθμ. 66/2021 Γνωμοδότηση του...
 
Ένα ακόμα βήμα εκσυγχρονισμού προς τη δεκαετία του ’50 καταγράφει στο...
 
Δυναμική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί ακόμα και...
 
Ξεσηκωμός συνδικάτων και εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη – του Ανδρέα...
 
Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής,...
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι συμβασιούχες καθαρίστριες...
 
Ποιος να το περίμενε πως η κυβέρνηση των αρίστων με φωτογραφική...
 
8 Μαρτίου 1857, Νέα Υόρκη… εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας διαδηλώνουν ζητώντας καλύτερες συνθήκες...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Μεγάλη η συμμετοχή των υγειονομικών στις σημερινές,(23/2),  απεργιακές κινητοποιήσεις...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή το νομοσχέδιο για το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ...
 
Κύριοι Βουλευτές Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε....
 
ΘΕΜΑ: ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ               ...
 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟ...
 
Στην παροχή διευκρινίσεων και οδηγιών αναφορικά με την πειθαρχική αρμοδιότητα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ)...
 
Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κατόπιν των τριών πρώτων επεισοδίων: Εγχειρίδιο Λειτουργικών...
 
Δύο προκηρύξεις για προσλήψεις στην ΑΑΔΕ θα εκδώσει άμεσα το ΑΣΕΠ όπως αποκαλύπτουν δύο...
 
Tις «προτάσεις» γνωστού δημοσιογράφου του καναλιού ΣΚΑΪ περί περικοπής του μισθού...
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ακούσαμε με προσοχή την συνέντευξη του Πρωθυπουργού μας, στον...
 
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ : Συνέπειες και προκλήσεις για εργασία και κοινωνία,...
 
Αθήνα 15.12.2020 Αριθμ.Πρωτ.:296   Στο ίδιο έργο θεατές… Χιλιάδες υποθέσεις αποστέλλονται...
 
Προς: Ομοσπονδίες – μέλη ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ Γενικοί Σύμβουλοι ΑΔΕΔΥ...
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΔΔΑΔ Ε 1134040ΕΞ2020 Επικαιροποίηση – Καθορισμός Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας...
 
…Τροποποιούμε την υπό στοιχεία ΔΔΑΔ Α 1134388 ΕΞ 2020/19-11-2020 (Β΄5102) απόφαση...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Την Παρασκευή 6.11.2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα,...
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη διαδικασία Αξιολόγησης των Οργανικών Μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων...
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Όπως γνωρίζετε, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Ερώτηση 38 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας με...
 
Δείτε την  ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. προς την  Α.Α.Δ.Ε., για...
 
Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία στις 26 Νοεμβρίου δίνουμε απάντηση Η...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με...
 
  “Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  Αναφορά προς τον...
 
AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ!!! 24/11/2020 & 26/11/2020 Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΑ...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που...
 
Διεύρυνση ωραρίου των ΔΟΥ έως αργά το απόγευμα, κατά τη διάρκεια...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Στην κορύφωση της ραγδαία επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης...
 
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με...
 
Φτάσαμε στο και πέντε, οι ΜΕΘ πλέον γεμίζουν με εντατικό ρυθμό. ...
 
του Γιώργου Πετρόπουλου Εισαγωγικά ο υπ. μας ανέφερε πως ετοιμάζει δύο...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ Η Διευθύντρια της Δ.Ο.Υ. ΙΒ΄ Αθηνών με την ιδιότητά της...
 
Λίγες μέρες πριν, στο πλαίσιο μέτρων αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς,...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς...
 
Αποδεχόμαστε την προσφορά της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΙΤΑΛΗ Ι.Ε.Π.Υ.Α.»...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Αναθέτουμε ……………….,...
 
Εισαγγελία ΑΠ: Η αρμοδιότητα της σύμφωνης γνώμης στον εισαγγελέα πρωτοδικών συνιστά...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 2.9.2020 ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ...
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε νεώτερη εγκύκλιο όσον αφορά μέτρα και ρυθμίσεις...
 
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Εγώ σε ταΐζω, βολεμένοι, λαμόγια, άχρηστοι...
 
Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην οποία αναφέρουν τα...
 
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ             Μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η ανάρτηση οπτικού υλικού...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 03/07/2020  Τετάρτη 8 Ιουλίου Πανελλαδική...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Α.- Τροποποιούμε...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνει η...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή τον περιορισμό των διαδηλώσεων με νομοσχέδιο της...
 
Η Κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ συνεχίζοντας τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό...
 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/6/2020 η κινητοποίηση των τριών Ομοσπονδιών στο Υπ....
 
Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται από  Τρίτη όλες οι υπηρεσίες του...
 
Εκδόθηκε χθες η υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486/26.05.2020 εγκύκλιος  του Υπουργείου Εσωτερικών η...
 
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος...
 
 «Καλήν ημέραν άρχοντες αν είναι ορισμός σας…» Για άλλη μια φορά...
 
Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η ΠΟΕ ΔΟΥ ζητάει συνάντηση...
 
Οδηγίες για την έκδοση ετήσιων καρτών ΟΑΣΑ, με έκπτωση επι της...
 
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αττικής ενημερώνει για το αναλυτικό πρόγραμμα...
 
Με εξώδικο προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, ο Σύλλογος Αττικής...
 
Αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι… Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα...
 
Για να δείτε το Ενημερωτικό Σημείωμα απο τη συνάντηση της ΠΟΕ...
 
Τα τελευταία χρόνια το ασφαλιστικό, οι συντάξεις, η κοινωνική ασφάλιση, τα...
 
Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας και τις...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΔΟΕ Η ψήφιση...
 
Ο δημόσιος τομέας αποτέλεσε το κύριο πεδίο άσκησης των περιοριστικών πολιτικών...
 
Για να δείτε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ που...
 
Με επιστολή του ο Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων καλεί την πολιτική...
 
Ο Υπουργός ΔΜΗΔ, κάτω από το βάρος της καθολικής αντίδρασης των...
 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις Προϊσταμένων...
 
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Συνταγματικές και νόμιμες είναι οι περικοπές που έγιναν στις...
 
Διευρύνεται η ομάδα των αυτοδιοικητικών που αρνούνται να εφαρμόσουν τη μνημονιακή...
 
Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που έχουν οδηγηθεί τα συνδικαλιστικά μας...
 
Έκπληξη προκαλούν οι φήμες που κυκλοφορούν, ότι η νέα Γενική Γραμματέας...
 
Με ανακοίνωσή της η ΑΣΚΙ (από 7.8.14) τοποθετήθηκε και ενημέρωσε ως...
 
«Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τις έως...
 
Μελέτη του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από ειδικούς επιστήμονες μιλά για σύστημα...
 
“…Η συγκεκριμένη απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για απεργία – αποχή από κάθε...
 
Όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουμε υποστεί μια προπαγάνδα φόβου σχετικά με...
 
πηγή: Η Αυγή (Μορφονιός Νίκος) Δεν προλαβαίνει να μετρά τις αρνήσεις...
 
πηγή: www.capital.gr/Του Δημήτρη Κατσαγάνη Αντίστροφα μετρά από χθες ο χρόνος για...
 
Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης ζητεί την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου...
 
Προσοχή προθεσμία μέχρι την Τρίτη 10.6 !!! Για να διαβάσετε το...
 
ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ...
 
Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τη μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης,...
 
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για έκδοση...
 
Διαβάζουμε το σάιτ των απολυμένων καθαριστριών: http://agwnkatharistries595.wordpress.com/ Συμμετέχουμε μαζικά στον αγώνα...
 
Πλημμύρισαν την Πέμπτη 1.4.14 τα Δικαστήρια της Ευελπίδων και συγκεκριμένα το...
 
Θα γίνουν και άλλες απολύσεις στο Υπ. Οικ.; Γιατί στην παράγραφο...
 
Οι πρώτες «καθαρές» απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά από δεκαετίες προχωρούν κανονικότατα!...
 
– Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν αρνητικά...
 
Το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, επικαλούμενο νέα έκθεση της Τρόικα, αναφέρεται...
 
Μετά από συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 5.12.13, αποφασίστηκε η μετακίνηση...
 
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρης, που εποπτεύουν τις...
 
Περίεργο παρασκήνιο έχει η απόφαση μετακίνησης εκατοντάδων συναδέλφων (εφοριακών – τελωνειακών)...
 
Τις οριστικές διευκρινίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται ή θα...
 
Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν δυστυχώς, τις πολύ αρνητικές εκτιμήσεις που κάναμε...
 
Περίεργες καταστάσεις συμβαίνουν σχετικά με τη συνεδρίαση του υπηρεσιακού Συμβουλίου της...
 
Δυναμώνουμε το συνδικαλισμό της ελπίδας και της ανατροπής! Η Αγωνιστική Παρέμβαση...
 
Ο νέος νόμος «κουμπώνει» απολύσεις, θεσμοθετεί καταργήσεις – συγχωνεύσεις, ενισχύει τη...
 
Να μειωθεί το κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους...
 
Ο Όλι Ρεν διαψεύδει την κυβέρνηση ότι δεν θα γίνουν άλλες...
 
Εξαιρετικά σημαντική είναι απόφαση σχετικά με υπόθεση υπερχρεωμένου μέλους, την οποία...
 
  Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, θα συνεδριάσει την Τρίτη 14.2.2012...
 
Της Δέσποινας Σπανού Αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα υπερβαίνουν...
 
Ως 1.500 ευρώ οι απώλειες στα «ρετιρέ», 300 ως 400 ευρώ...
 
Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να δεχθεί αργομισθίες...
 
ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Σαρωτικές μειώσεις στις...
 
(από εφημερίδα Ημερησία 14/3) Σε ιδιώτες ελεγκτές και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
…ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Εγκρίνουμε το Πρακτικό της από 26/1/2023 Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου...