ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
8 Ιανουαρίου 2014

Α.Α.Ρ.Σ.: Οι προτάσεις για την συγκρότηση του προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής στην ΑΔΕΔΥ

Η Αυτόνομη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία (Α.Α.Ρ.Σ.) ΑΔΕΔΥ εκτιμά πως τα αποτελέσματα του 35ου συνεδρίου καταδεικνύουν την αποδοκιμασία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ.

Πρόκειται για τις δυνάμεις που καθόρισαν με στάσεις και συμπεριφορές την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος τα τελευταία χρόνια. Φέρουν δε την κύρια ευθύνη για το ότι δεν οργανώθηκαν την προηγούμενη τριετία, συντονισμένοι μαζικοί και αποτελεσματικοί αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Αυτές οι παρατάξεις έχουν την καθοριστική ευθύνη για την άνευ προηγουμένου κρίση αξιοπιστίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Η απώλεια της πλειοψηφίας που για χρόνια είχαν -αποτέλεσμα της μεγάλης μείωσης των ποσοστών τους- άλλα και η μετασυνεδριακή εικόνα του κατακερματισμού τους, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους των παρηκμασμένων συνδικαλιστικών πρακτικών, και ταυτόχρονα την αδυναμία αυτών των παρατάξεων να διαχειριστούν τις μεγάλες προκλήσεις της περιόδου. Ταυτόχρονα, στο 35ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις που διαχρονικά υπήρξαν φορείς μιας διαφορετικής αντίληψης για τον ρόλο και τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, δίνοντας έτσι την δυνατότητα μιας προοπτικής ανασύνθεσης που θα μπορούσε να εκφραστεί και στο επίπεδο συγκρότησης του Προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε/Ε).

Στο πλαίσιο αυτό η Α.Α.Ρ.Σ. απ’ την αρχή πρότεινε τη συγκρότηση προεδρείου χωρίς αποκλεισμούς, που όμως θα έπαιρνε υπόψη τα αποτελέσματα του συνεδρίου και κυρίως την ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση, πρόταση που δυστυχώς δεν στηρίχτηκε από τη Δ.Α.Σ.(ΠΑΜΕ) και τις Συσπειρώσεις. Η Α.Α.Ρ.Σ., έχοντας υπόψη τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, την ανάγκη να ανταποκριθούμε στα κρίσιμα και πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και κυρίως την ανάγκη να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις της εργατικής-λαϊκής αντεπίθεσης και της νίκης απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου, πιστεύει πως απαιτείται από όλες τις δυνάμεις και κυρίως από τις δυνάμεις της συνδικαλιστικής Αριστεράς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί και μπροστά στον κίνδυνο, σε μια περίοδο που έχουν δρομολογηθεί χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων, η ΑΔΕΔΥ να μην έχει προεδρείο, η Α.Α.Ρ.Σ. και στην σημερινή συνεδρίαση της Ε/Ε κάλεσε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Παρεμβάσεων να ανταποκριθούν στην ανάγκη και την απαίτηση των εργαζόμενων να εκλεγεί προεδρείο στην ΑΔΕΔΥ προκειμένου να οργανώσει αποτελεσματικούς αγώνες.

Στην ίδια κατεύθυνση απευθυνθήκαμε και στην παράταξη της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής, που δήλωσε ότι στηρίζει αυτή την προοπτική. Επαναφέραμε την πρότασή μας για συγκρότηση προεδρείου με πρόεδρο από την Α.Α.Ρ.Σ., γραμματέα από τη Δ.Α.Σ.(ΠΑΜΕ) και σε περίπτωση εμμονής στην άρνηση της, από τις Συσπειρώσεις. Οι υπόλοιπες θέσεις στο προεδρείο πρέπει να συμπληρωθούν, χωρίς αποκλεισμούς από όσες δυνάμεις ψηφίσουν τη συγκρότηση του προεδρείου.

Οι θέσεις για τις οποίες δεν θα υπάρξουν υποψηφιότητες, προτείναμε να παραμείνουν κενές για να συμπληρωθούν από εκπροσώπους δυνάμεων που μπορεί να επανακαθορίσουν τη θέση τους στο μέλλον. Σε ό,τι μας αφορά δηλώσαμε ότι σε περίπτωση επανεκτίμησης της στάσης από τη Δ.Α.Σ.(ΠΑΜΕ), εμείς θα προτείνουμε την ανασύνθεση του προεδρείου και τη συμμετοχή της στη θέση του Γενικού Γραμματέα.

Δυστυχώς το ΠΑΜΕ για άλλη μια φορά αρνήθηκε να συμβάλλει στη παραπάνω θετική για το κίνημα διέξοδο, διατηρώντας την στάση της αποχής, πεισματικά αρνούμενο να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντί στους εργαζόμενους.

Οι Παρεμβάσεις περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι στηρίζουν για τη θέση του προέδρου, υποψηφιότητα από της Α.Α.Ρ.Σ ή το ΠΑΜΕ, χωρίς όμως να αναλαμβάνουν θέση ευθύνης στο το Προεδρείο.

Η Α.Α.Ρ.Σ επιμένει ότι μπορεί να συγκροτηθεί προεδρείο, το οποίο αναλαμβάνοντας ευθύνες σε μια μεταβατική περίοδο για την ΑΔΕΔΥ, θα δεσμευτεί για τα παρακάτω:

1. Να οργανώσει άμεσα το καταστατικό-οργανωτικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με στόχο την ένταξη όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα ανεξάρτητα σχέσης εργασίας (μόνιμη, αορίστου ή ορισμένου χρόνου), καθώς και την παραμονή στα συνδικάτα, όλων όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή απολύονται και για όσο θα είναι άνεργοι.

2. Να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, ακόμα και τις καταστατικές για την οργανωτική ενοποίηση ομοσπονδιών, καθώς και την αποκατάσταση της οργανωτικής διάσπασης του εργατικού κινήματος με την ενοποίηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

3. Να κάνει τα πάντα, χρησιμοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, για να σταματήσει τη διαδικασία των απολύσεων στο δημόσιο, με στόχο να μη γίνει καμιά απόλυση.

4. Να θέσει ως βασική προτεραιότητα την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν, την επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων και όσων εργαζομένων απολύονται ή απολύθηκαν σε εφαρμογή όλων των μνημονιακών νόμων.

5. Να μην επιτρέψει να τεθεί σε πλειστηριασμό κανένα σπίτι εργαζόμενου στο δημόσιο, και να αγωνιστεί για να μην υπάρχει σπίτι χωρίς νερό, φως και φαγητό. Για το λόγο αυτό πέρα από τη συνδικαλιστική δράση, να οργανωθούν ομάδες παντού και να συνεργαστεί με αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, για να μπορέσει αυτά να τα υλοποιήσει στην πράξη.

6. Να αγωνιστεί για το σταμάτημα της πορείας εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων υπηρεσιών, για την πρόσληψη εργαζόμενων στο δημόσιο, με σταθερή και μόνιμη εργασία και για την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

7. Να εντάξει το συνδικαλιστικό κίνημα στον ευρύτερο αγώνα του ελληνικού λαού για την διαγραφή του χρέους, για την κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των φτωχών και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας υπέρ του λαού.

8. Αυτή η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ τέλος οφείλει να προχωρήσει, μετά την τροποποίηση του καταστατικού της, σε νέο έκτακτο εκλογικό-προγραμματικό συνέδριο, μετά από αρχαιρεσίες που θα προηγηθούν σ’ όλη την κλίμακα του συνδικαλιστικού κινήματος, για να αποτυπωθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί και οι διαθέσεις των εργαζομένων και για να αποφασίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης για την ανατροπή των μνημονίων και των αντεργατικών -νεοφιλελεύθερων πολιτικών των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.

8/01/2014

Δελτίο Τύπου

Αυτόνομης Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας (Α.Α.Ρ.Σ.) ΑΔΕΔΥ

Η Α.Α.Ρ.Σ., με αφορμή και την αυριανή προγραμματισμένη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (Ε/Ε), για την εκλογή προεδρείου δηλώνει ότι:

1. Παρά τις προσπάθειες που έκανε μέχρι σήμερα, για τη συγκρότηση προεδρείου -που θα έπαιρνε υπόψη τα αποτελέσματα του 35ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και την αποδοκιμασία, των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αλλά και την σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων της συνδικαλιστικής Αριστεράς κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Για την αρνητική μέχρι τώρα εξέλιξη σημαντική ευθύνη φέρουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Συσπειρώσεων.

2.  Η Α.Α.Ρ.Σ. και στην αυριανή συνεδρίαση θα κάνει ό,τι εξαρτάται απ’ αυτή με στόχο τη συγκρότηση ενός τέτοιου προεδρείου. Εκτιμούμε ότι οι προϋποθέσεις υπάρχουν, εφόσον αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Συσπειρώσεων.

3. Στην αυριανή τέλος συνεδρίαση και ανεξάρτητα αν θα συγκροτηθεί ή όχι προεδρείο, η Α.Α.Ρ.Σ. θα καταθέσει προτάσεις με στόχο την διαμόρφωση ενός προγράμματος δράσης για την επόμενη περίοδο. Θέτουμε ως προτεραιότητα την ενημέρωση και ενεργοποίηση των εργαζομένων, των σωματείων και των ομοσπονδιών για την αντιμετώπιση των επερχόμενων απολύσεων και του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και θα αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα αναφορικά με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, την κατάσχεση μισθών, τις νέες περικοπές στα ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα κλπ.

07/01/2014

About this author

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
 
Στο πλαίσιο της σημερινής 3ωρης στάσης εργασίας του Συλλόγου των εργαζομένων...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Έβρου Το Δ.Σ....
 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ο.Υ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ….. Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ας...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Πραγματοποιήθηκε στις 30.4.2024 συνάντηση της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΔΟΥ...
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εφοριακών Ν. Αττικής και Κυκλάδων, όλο το...
 
Με αφορμή το ¨Κίνημα της Πετσέτας¨, ο ΥΠΟΙΚ κος Χατζηδάκης, ως...
 
Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε η...
 
…ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Εγκρίνουμε το Πρακτικό της από 26/1/2023 Μειοδοτικής Δημοπρασίας Μίσθωσης Ακινήτου...
 
    Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι… Έτσι κλείνει το Δελτίο ΤΥΠΟΥ...
 
ΟΡΙΖΕΙ Α. Τον υπάλληλο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ με (ΑΜ:402485) του...
 
….ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη  συγκρότηση επιτροπής παραλαβής υλικών  και υποθέσεων  και πάσης φύσεως...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου,...
 
Στην παρουσίαση έγινε αναφορά στην σεξουαλική παρενόχληση που γίνεται στο δημόσιο...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ε.Ε. της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. εκφράζει την πλήρη στήριξή της στο...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Την ΠΕΜΠΤΗ7.7.2022 η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει προκηρύξει παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας...
 
Να αναφέρουμε εισαγωγικά πως η έννοια της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο έχει...
 
ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών Θέμα: «Σε κίνδυνο τίθεται η...
 
ΣτΕ Γ 711-7/2022 – Αξιολόγηση και απεργία δημοσίων υπαλλήλων. Η μη...
 
Περίληψη Απόφασης Α) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1126918 ΕΞ...
 
 Ένα ακόμη περιστατικό βίας, βίωσαν συνάδελφοί μας στην ΙΒ΄Δ.Ο.Υ. Αθηνών, που...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την σχετική...
 
Δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.705/17-1-2022 72 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών «Μέτρα και ρυθμίσεις στο...
 
Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων κατέχει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα...
 
το Υπουργείο Εσωτερικών με υπηρεσιακό έγγραφό του, με ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», ζητά την «κατάρτιση...
 
Στη σχέση εργασίας, όποια κι αν είναι αυτή, κλητήρας, υπάλληλος, τμηματάρχης,...
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ν. Ροδόπης καταδικάζει την...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πάτρα 2/11/2021 Όχι στη συγχώνευση και τη συρρίκνωση των...
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ...
 
Με την υπό έκδοση απόφαση, από 17-01-2022: α) συγχωνεύεται η Δ.Ο.Υ....
 
H Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την απροκάλυπτη, ωμή παρέμβαση της...
 
Οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Αρκετοί...
 
Τη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ώρα 7:30μμ, στη Θεσσαλονίκη (στο ανοιχτό θέατρο...
 
Τη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου ώρα 7:30μμ, στη Θεσσαλονίκη (στο ανοιχτό θέατρο...
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστά, με εγκύκλιό του, τα ακριβή μέτρα...
 
Για να περάσουν όλα τα δύσκολα μέτρα που ακολουθούν, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να...
 
Μέχρι τις 31 Αυγούστου έχουν προθεσμία οι περίπου 4.700 συνταξιούχοι του...
 
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της Διοικήτριας του Γ.Ν. Χίου να στείλει...
 
Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, τους...
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/7 συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, αντιπροσωπείας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ...
 
Διαβάστε πώς θα λειτουργήσουν Δημόσιο και ιδιωτικός τομέας από τη Δευτέρα....
 
Με διαδικασίες fast track έρχεται το ασφαλιστικό Μετά από τρία Μνημόνια,...
 
Η Ημέρα Δημόσιων Υπηρεσίων των Ηνωμένων Εθνών, που γιορτάζεται στις 23...
 
Πόσες επιχειρήσεις θα «ξεστοκάρουν» εργάτες και πόσοι άνθρωποι αναμένεται, ενδεχομένως και...
 
Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν, την Πέμπτη 27 Μαΐου, οι 140 καθαρίστριες...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε...
 
«Από κόσκινο» περνάει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο η ΕΝΥΠΕΚΚ. Ποια σημεία επισημαίνει. Τα «πυρά»...
 
Θετικές και αρνητικές εξελίξεις για τους εργαζόμενους. Δόθηκε μετά από μήνες...
 
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, με την αριθμ. 66/2021 Γνωμοδότηση του...
 
Ένα ακόμα βήμα εκσυγχρονισμού προς τη δεκαετία του ’50 καταγράφει στο...
 
Δυναμική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί ακόμα και...
 
Ξεσηκωμός συνδικάτων και εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη – του Ανδρέα...
 
Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής,...
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι συμβασιούχες καθαρίστριες...
 
Ποιος να το περίμενε πως η κυβέρνηση των αρίστων με φωτογραφική...
 
8 Μαρτίου 1857, Νέα Υόρκη… εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας διαδηλώνουν ζητώντας καλύτερες συνθήκες...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Μεγάλη η συμμετοχή των υγειονομικών στις σημερινές,(23/2),  απεργιακές κινητοποιήσεις...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή το νομοσχέδιο για το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ...
 
Κύριοι Βουλευτές Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε....
 
ΘΕΜΑ: ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ               ...
 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ  ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΤΟ...
 
Στην παροχή διευκρινίσεων και οδηγιών αναφορικά με την πειθαρχική αρμοδιότητα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ)...
 
Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κατόπιν των τριών πρώτων επεισοδίων: Εγχειρίδιο Λειτουργικών...
 
Δύο προκηρύξεις για προσλήψεις στην ΑΑΔΕ θα εκδώσει άμεσα το ΑΣΕΠ όπως αποκαλύπτουν δύο...
 
Tις «προτάσεις» γνωστού δημοσιογράφου του καναλιού ΣΚΑΪ περί περικοπής του μισθού...
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ακούσαμε με προσοχή την συνέντευξη του Πρωθυπουργού μας, στον...
 
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ : Συνέπειες και προκλήσεις για εργασία και κοινωνία,...
 
Αθήνα 15.12.2020 Αριθμ.Πρωτ.:296   Στο ίδιο έργο θεατές… Χιλιάδες υποθέσεις αποστέλλονται...
 
Προς: Ομοσπονδίες – μέλη ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ Γενικοί Σύμβουλοι ΑΔΕΔΥ...
 
Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθήσαμε την ενορχηστρωμένη επίθεση συγκεκριμένων ΜΜΕ απέναντι στον...
 
Κατόπιν επιστολής που κοινοποίησε η  Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ , στις 20 Νοεμβρίου, συζητήθηκε στην αρμόδια...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Την Παρασκευή 6.11.2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα,...
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη διαδικασία Αξιολόγησης των Οργανικών Μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων...
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Όπως γνωρίζετε, η Ομοσπονδία έχει κηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Ερώτηση 38 Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας με...
 
Δείτε την  ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ της Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. προς την  Α.Α.Δ.Ε., για...
 
Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την πανδημία στις 26 Νοεμβρίου δίνουμε απάντηση Η...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ : ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με...
 
  “Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  Αναφορά προς τον...
 
AΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ!!! 24/11/2020 & 26/11/2020 Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΑ...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που...
 
Διεύρυνση ωραρίου των ΔΟΥ έως αργά το απόγευμα, κατά τη διάρκεια...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Στην κορύφωση της ραγδαία επιδεινούμενης υγειονομικής κρίσης...
 
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με...
 
Απογευματινό ωράριο στο Δημόσιο και αυστηρούς ελέγχους  για τους υπαλλήλους που...
 
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ!!! ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...
 
Αναλυτικότατη παρουσίαση του νέου σχεδίου νόμου για τα εργασιακά που θα κατατεθεί προς...
 
Προς: Ομοσπονδίες μέλη ΑΔΕΔΥ Νομαρχιακά Τμήματα ΑΔΕΔΥ Γενικοί Σύμβουλοι   Θέμα:...
 
Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 16/10/20 απορρίφτηκαν όλες οι αιτήσεις μεταθέσεων των...
 
Φτάσαμε στο και πέντε, οι ΜΕΘ πλέον γεμίζουν με εντατικό ρυθμό. ...
 
του Γιώργου Πετρόπουλου Εισαγωγικά ο υπ. μας ανέφερε πως ετοιμάζει δύο...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ Η Διευθύντρια της Δ.Ο.Υ. ΙΒ΄ Αθηνών με την ιδιότητά της...
 
Λίγες μέρες πριν, στο πλαίσιο μέτρων αποσυμφόρησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς,...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς...
 
Αποδεχόμαστε την προσφορά της εταιρείας με την επωνυμία «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΙΤΑΛΗ Ι.Ε.Π.Υ.Α.»...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Αναθέτουμε ……………….,...
 
Εισαγγελία ΑΠ: Η αρμοδιότητα της σύμφωνης γνώμης στον εισαγγελέα πρωτοδικών συνιστά...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ 2.9.2020 ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ...
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε νεώτερη εγκύκλιο όσον αφορά μέτρα και ρυθμίσεις...
 
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΡΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Εγώ σε ταΐζω, βολεμένοι, λαμόγια, άχρηστοι...
 
Ερώτηση κατέθεσαν σήμερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στην οποία αναφέρουν τα...
 
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ             Μόνο αποτροπιασμό προκαλεί η ανάρτηση οπτικού υλικού...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 03/07/2020  Τετάρτη 8 Ιουλίου Πανελλαδική...
 
ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Α.- Τροποποιούμε...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνει η...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με αφορμή τον περιορισμό των διαδηλώσεων με νομοσχέδιο της...
 
Η Κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ συνεχίζοντας τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό...
 
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12/6/2020 η κινητοποίηση των τριών Ομοσπονδιών στο Υπ....
 
Στο ερώτημα αν η ψηφιοποίηση του δημοσίου σημαίνει και περιορισμό των...
 
Εκδόθηκε χθες η υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/116/10486/26.05.2020 εγκύκλιος  του Υπουργείου Εσωτερικών η...
 
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος...
 
 «Καλήν ημέραν άρχοντες αν είναι ορισμός σας…» Για άλλη μια φορά...
 
Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η ΠΟΕ ΔΟΥ ζητάει συνάντηση...
 
Οδηγίες για την έκδοση ετήσιων καρτών ΟΑΣΑ, με έκπτωση επι της...
 
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αττικής ενημερώνει για το αναλυτικό πρόγραμμα...
 
Με εξώδικο προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, ο Σύλλογος Αττικής...
 
Αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι… Προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα...
 
Για να δείτε το Ενημερωτικό Σημείωμα απο τη συνάντηση της ΠΟΕ...
 
Τα τελευταία χρόνια το ασφαλιστικό, οι συντάξεις, η κοινωνική ασφάλιση, τα...
 
Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας και τις...
 
Για να δείτε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ που...
 
Με επιστολή του ο Σύλλογος Αττικής και Κυκλάδων καλεί την πολιτική...
 
Ο Υπουργός ΔΜΗΔ, κάτω από το βάρος της καθολικής αντίδρασης των...
 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις Προϊσταμένων...
 
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Συνταγματικές και νόμιμες είναι οι περικοπές που έγιναν στις...
 
Διευρύνεται η ομάδα των αυτοδιοικητικών που αρνούνται να εφαρμόσουν τη μνημονιακή...
 
Έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που έχουν οδηγηθεί τα συνδικαλιστικά μας...
 
Έκπληξη προκαλούν οι φήμες που κυκλοφορούν, ότι η νέα Γενική Γραμματέας...
 
Με ανακοίνωσή της η ΑΣΚΙ (από 7.8.14) τοποθετήθηκε και ενημέρωσε ως...
 
Μελέτη του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από ειδικούς επιστήμονες μιλά για σύστημα...
 
“…Η συγκεκριμένη απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για απεργία – αποχή από κάθε...
 
Όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουμε υποστεί μια προπαγάνδα φόβου σχετικά με...
 
πηγή: Η Αυγή (Μορφονιός Νίκος) Δεν προλαβαίνει να μετρά τις αρνήσεις...
 
πηγή: www.capital.gr/Του Δημήτρη Κατσαγάνη Αντίστροφα μετρά από χθες ο χρόνος για...
 
Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης ζητεί την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου...
 
Προσοχή προθεσμία μέχρι την Τρίτη 10.6 !!! Για να διαβάσετε το...
 
ΚΑΘΕΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ...
 
Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για τη μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης,...
 
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για έκδοση...
 
Διαβάζουμε το σάιτ των απολυμένων καθαριστριών: http://agwnkatharistries595.wordpress.com/ Συμμετέχουμε μαζικά στον αγώνα...
 
Πλημμύρισαν την Πέμπτη 1.4.14 τα Δικαστήρια της Ευελπίδων και συγκεκριμένα το...
 
Θα γίνουν και άλλες απολύσεις στο Υπ. Οικ.; Γιατί στην παράγραφο...
 
Οι πρώτες «καθαρές» απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μετά από δεκαετίες προχωρούν κανονικότατα!...
 
– Με άμεση απόλυση κινδυνεύουν οι υπάλληλοι που θα βαθμολογηθούν αρνητικά...
 
Μετά από συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου στις 5.12.13, αποφασίστηκε η μετακίνηση...
 
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Παν. Αθανασίου και Γαλ. Μπρης, που εποπτεύουν τις...
 
Περίεργο παρασκήνιο έχει η απόφαση μετακίνησης εκατοντάδων συναδέλφων (εφοριακών – τελωνειακών)...
 
Τις οριστικές διευκρινίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται ή θα...
 
Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν δυστυχώς, τις πολύ αρνητικές εκτιμήσεις που κάναμε...
 
Περίεργες καταστάσεις συμβαίνουν σχετικά με τη συνεδρίαση του υπηρεσιακού Συμβουλίου της...
 
Δυναμώνουμε το συνδικαλισμό της ελπίδας και της ανατροπής! Η Αγωνιστική Παρέμβαση...
 
Ο νέος νόμος «κουμπώνει» απολύσεις, θεσμοθετεί καταργήσεις – συγχωνεύσεις, ενισχύει τη...
 
Να μειωθεί το κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους...
 
Ο Όλι Ρεν διαψεύδει την κυβέρνηση ότι δεν θα γίνουν άλλες...
 
Εξαιρετικά σημαντική είναι απόφαση σχετικά με υπόθεση υπερχρεωμένου μέλους, την οποία...
 
  Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, θα συνεδριάσει την Τρίτη 14.2.2012...
 
Της Δέσποινας Σπανού Αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα υπερβαίνουν...
 
Ως 1.500 ευρώ οι απώλειες στα «ρετιρέ», 300 ως 400 ευρώ...
 
Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να δεχθεί αργομισθίες...
 
ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Σαρωτικές μειώσεις στις...
 
(από εφημερίδα Ημερησία 14/3) Σε ιδιώτες ελεγκτές και ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες...
 
Some title Some author
Some excerpt
Σε συνέχεια των γεγονότων της Χαλκίδας, η Ομοσπονδία μας επεδίωξε και...