ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
alt
17 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

17/1/2014

1) Ανακοίνωση Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων για τα πρόστιμα

2) Δήλωση του εκπροσώπου της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων Νταή Παναγιώτη σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα

3) Άρθρο του Βαγγέλη Καραγρηγορίου Λογιστή – Φοροτεχνικού αντιπρόσωπου στη Σ.Τ.Α. του Ο.Ε.Ε. με τη Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων

1) Ανακοίνωση Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων για τα πρόστιμα

[27.11.2013]

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Συγκυβέρνηση και πρόστιμα …………εκτός πραγματικότητας.

Σύμφωνα με πρόσφατη διάταξη σχεδίου νόμου (άρθρο 2) που κατατέθηκε στη βουλή προβλέπεται ότι “Ειδικά στην περίπτωση που στην Α.Π.Δ. δεν περιληφθεί εργαζόμενος ή εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στην επιχείρηση κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο αναφέρεται η Α.Π.Δ. οι οποίοι έχουν δηλωθεί στο Πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με αυτό για την παράβαση της μη αναγραφής εργαζόμενου στον πίνακα προσωπικού” δηλαδή με το γνωστό πρόστιμο των 10.550 ευρώ .!!!!!!

Το τελευταίο διάστημα ψηφίστηκαν νόμοι που αλλάζουν άρδην τον τρόπο επιβολής προστίμων, μέσα από διατάξεις «επικοινωνιακού», ισοπεδωτικού και εξοντωτικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (4174/2013) προβλέπεται διάταξη με την οποία το πρόστιμο για τη μη – υποβολή δήλωσης από την οποία προκύπτει φορολογική υποχρέωση είναι χίλια (1.000) ευρώ για υπόχρεους με απλογραφικά βιβλία και 2.500 € για υπόχρεους με διπλογραφικά βιβλία, χωρίς να εξετάζεται ο λόγος της μη υποβολής (π.χ. λάθος/παράλειψη/ τεχνική αδυναμία/ δόλος κ.λπ.), και χωρίς να συνυπολογίζεται το ύψος της φορολογικής υποχρέωσης.

Το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται βασίζεται στην ισοπεδωτική επιβολή υπέρογκων ποινών επί δικαίων και αδίκων, τιμωρώντας το ίδιο (ή και καθόλου) αυτόν που φοροδιαφεύγει και εισφοροδιαφεύγει εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια ευρώ, με εκείνον που έχει παραλείψει να δηλώσει κάποιο στοιχείο ή να περιλάβει έναν εργαζόμενο στην ΑΠΔ, είτε από λάθος, είτε από αδυναμία (π.χ. ασθένεια), είτε από αμέλεια.

Όλα αυτά γίνονται εκ μέρους της Συγκυβέρνησης για να καλύψουν τη δική τους έλλειψη πολιτικής βούλησης για πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και τη διάλυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών. Στην πράξη εξοντώνουν το λογιστή – φοροτεχνικό, αφού δεν συγχωρούν ούτε τα ανθρώπινα λάθη! Έτσι, ο λογιστής πλέον θα εργάζεται για να πληρώνει πρόστιμα!

Αυτό που η μνημονιακή κυβέρνηση καθώς και τα επιτελεία του Υπουργείου Οικονομικών υλοποιούν με τον καταιγισμό των φορολογικών νόμων που έχουν ψηφίσει το τελευταίο διάστημα, είναι η οικονομική εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και ο επαγγελματικός αφανισμός των χιλιάδων συναδέλφων λογιστών – φοροτεχνικών, ώστε να συγκεντρωθούν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες στις μεγάλες εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μας απαντήσουν. Εάν όντως επιθυμούν τα πρόστιμα να έχουν αποτέλεσμα στοχεύοντας την πραγματική φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και όχι να βασίζονται σε μια ισοπεδωτική λογική, γιατί δεν είχαν μεριμνήσει για τα εξής, ώστε να προστατευτούν όσοι χωρίς πρόθεση υπέπεσαν σε παράλειψη από τις υπέρογκες επιβαρύνσεις :

• Αφού το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ διαθέτει τους δηλωμένους εργαζόμενους κάθε εργοδότη, γιατί δεν καθιερώνεται μια δικλείδα ασφαλείας – ελέγχου τέτοια που να μην μπορεί να κατατεθεί ΑΠΔ που δεν περιέχει όλους του δηλωμένους στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ εργαζόμενους, ώστε να αποφευχθούν πρόστιμα που οφείλονται σε μη δήλωση εργαζόμενου στην ΑΠΔ εξαιτίας λάθους χωρίς πρόθεση; Αφού το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ διαθέτει όλες τις πληροφορίες και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελεγχθεί η ΑΠΔ με αυτόματο τρόπο, διασφαλίζοντας τα έσοδα σε πραγματικό χρόνο, τότε τι ακριβώς επιτυγχάνεται με το πρόστιμο;

• Γιατί η μη υποβολή δηλώσεων εκ των οποίων προκύπτει φορολογική υποχρέωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να έχει το ίδιο αυτοτελές πρόστιμο (1.000 ευρώ & 2.500 ευρώ) με κάποια χρεωστική δήλωση μερικών δεκάδων ευρώ;

Γιατί δεν προβλέφθηκε αναλογικότητα στο ύψος του προστίμου;

Τα ανωτέρω ερωτήματα είναι προφανώς ρητορικά, αλλά αποδεικνύουν ότι ο σκοπός τους είναι εντελώς διαφορετικός. Επίσης οι απλές και εφαρμόσιμες αυτές προτάσεις, αναδεικνύουν το μέγεθος της αδράνειας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Έτσι, η διοίκηση του Ο.Ε.Ε. μπροστά σε αυτές τις δυσμενείς εξελίξεις για το επάγγελμα του λογιστή έμεινε για ακόμη μια φορά άπραγη και σιωπηλή. Το σίγουρο είναι ότι με τη στάση της αυτή δεν εξέπληξε κανέναν. Όπως και στην περίπτωση της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, συναίνεσε και συμμετείχε στην επίθεση που δέχεται ο κλάδος των οικονομολόγων.

Οι μνημονιακές παρατάξεις της σημερινής διοίκησης του Ο.Ε.Ε. (ΠΑΣΚΟ – ΔΗΚΙΟ) καθώς και τα δεκανίκια τους (ΠΟΦΕΕ) δεν πρόκειται να αλλάξουν ρότα. Θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη σημερινή μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την ελληνική οικονομία, τον μικρομεσαίο, τον εργαζόμενο, το νέο επιστήμονα. Θα συνεχίσουν να κόβουν εισιτήρια (συνδρομές) στο έργο με τίτλο «ο αφανισμός του οικονομολόγου».

Απέναντι στη συνενοχή και την αδράνεια η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ζητά τη στήριξη και τη συμμετοχή σου:

– Για την υπεράσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του ΟΕΕ

– Για την ενεργοποίηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

– Για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των Οικονομολόγων


2) Δήλωση του εκπροσώπου της Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων Νταή Παναγιώτη σχετικά με τα υπέρογκα πρόστιμα

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ , η ΔΗ.ΚΙ.Ο. και οι ………..μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά.

Δήλωση του Παναγιώτη Νταή εκπροσώπου της παράταξης για τα πρόστιμα και την ανακοίνωση της ΔΗ.ΚΙ.Ο

Ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕ και της ΔΗ.ΚΙ.Ο. κ. Κ. Κόλλιας , έκανε δήλωση για τα ισοπεδωτικά πρόστιμα που τέθηκαν σε ισχύ από 01.01.2014 , σύμφωνα με την οποία προτείνει στην Συγκυβέρνηση το εξής : ”Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να πράξει το αυτονόητο: Να μειώσει τα πρόστιμα σε λογικά πλαίσια. Αν δεν μπορεί – ή δεν θέλει – να κάνει αυτό, τουλάχιστον να παρατείνει τις προθεσμίες σε λογικά χρονικά πλαίσια. ” !!!!!

Κύριοι της ΔΗ.ΚΙ.Ο θέλουμε κατ΄ αρχάς να σας θυμίσουμε τι λέγατε σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΟΕΕ , με ανακοίνωσή σας στις 16 Δεκεμβρίου 2013 : ” Η ψήφος αυτή είναι επιπλέον ψήφος εμπιστοσύνης στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά, είναι ψήφος εμπιστοσύνης από όλους και σε όλους όσοι αντιστέκονται στον εύκολο λαϊκισμό της πλειοδοσίας και έχουν επιλέξει το δύσκολο δρόμο της προσπάθειας και των επίπονων αλλαγών . ”

Η παράταξή μας από τον Νοέμβριο έχει ανοίξει το θέμα των υπέρογκων προστίμων δημοσιεύοντας τις θέσεις της με επιστολή με τον τίτλο :

” Συγκυβέρνηση και πρόστιμα …………εκτός πραγματικότητας ”

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/16299

Επειδή όμως φαίνεται ότι οι ανακοινώσεις κανένα δεν ενοχλούν , εμείς θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την συγκρότηση μετώπου αφ΄ ενός μεν στο ΟΕΕ εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη της κεντρικής διοίκησης , αφ΄ ετέρου δε με όλες τις επαγγελματικές ομάδες που πλήττονται από τις διατάξεις αυτές.

Νταής Παναγιώτης

Μέλος της Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.


3) Άρθρο του Βαγγέλη Καραγρηγορίου Λογιστή – Φοροτεχνικού αντιπρόσωπου στη Σ.Τ.Α. του Ο.Ε.Ε. με τη Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων

Πρόστιμα του ΚΦΔ: Η ταφόπλακα των Λογιστών

Να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την απόσυρση των εξοντωτικών διατάξεων.

Συνάδελφοι,

Η Συγκυβέρνηση επιφύλαξε ένα «δωράκι» για όλους του λογιστές-φοροτεχνικούς και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με τον ερχομό του νέου έτους: Τα τοκογλυφικά, άδικα, ισοπεδωτικά και εξοντωτικά πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν.4174/2014) που τέθηκαν σε ισχύ από 1.1.2014! Στην πραγματικότητα τιμωρούν το ίδιο τις πράξεις φοροδιαφυγής και τα ανθρώπινα λάθη!

Κατά την άποψη μας, οι συγκεκριμένες εξοντωτικές διατάξεις, αλλά και οι τελευταίες αλλαγές στο πλαίσιο της είσπραξης των δημοσίων εσόδων και στην εργατική νομοθεσία (π.χ. τοκογλυφικές προσαυξήσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, προληπτικές κατασχέσεις χωρίς δικαστική απόφαση, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών εξπρές με κύρια στόχευση τα μικρά ληξιπρόθεσμα χρέη, πρόστιμα ΑΠΔ κλπ) εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο νεοφιλελεύθερης «ανασυγκρότησης» της οικονομίας και κοινωνίας, με βασικό εργαλείο τη μνημονιακή συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης.

Αν τα πρόστιμα αυτά επιβληθούν όπως ψηφίστηκαν θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για τους λογιστές φοροτέχνες, αλλά και κάθε μικρομεσαίο επαγγελματία. Αν τους αφήσουμε ανενόχλητους θα καταφέρουν να μας εξοντώσουν εντελώς, να συγκεντρώσουν την αγορά σε λίγες πολυεθνικές επιχειρήσεις, να ιδιοποιηθούν την μικρή εναπομείνασα περιουσία που είχε το κάθε νοικοκυριό και αποτελούσε ένα κοινωνικό μαξιλάρι στην κρίση, να εξαλείψουν την ελληνική «ιδιαιτερότητα» των υψηλών ποσοστών ιδιοκατοίκησης και αυτοαπασχόλησης, που είναι ξένο προς τις νεοφιλελεύθερες νόρμες τους.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι την ίδια ώρα που επιβάλλουν αυτά τα πρόστιμα, δεν έχουν κάνει το παραμικρό για το έλεγχο της φοροδιαφυγής (βλ. μηδαμινοί έλεγχοι σε OFF-SHORE, λίστες εμβασμάτων εξωτερικού, λίστα Λαγκάρντ, ακίνητα Λονδίνου, σκάφη Ολλανδίας, λίστα Λουξεμβούργου, λίστα Λιχτενσταϊν κ.λ.π.) Αντιθέτως διαλύουν τους όποιους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς έχουν απομείνει.

Συνάδελφοι δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια, ούτε να περιμένουμε να ξυπνήσουν τα θεσμικά μας όργανα. Άλλωστε η προηγούμενη μνημονιακή διοίκηση του Ο.Ε.Ε. έστρωσε το χαλί σε όλες αυτές τις αλλαγές. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να ανταποδώσουμε το πρωτοχρονιάτικο «δώρο» … έτσι όπως τους αρμόζει!

Απαιτούνται άμεσα ενέργειες και κλιμάκωση του αγώνα μας για την απόσυρση των εξοντωτικών διατάξεων του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, αλλά και όλου του ισοπεδωτικού πλαισίου προστίμων που θεσπίστηκε το τελευταίο διάστημα.

Στην θέση όλων αυτών προτείνουμε να καθιερωθούν διατάξεις δίκαιες, αναλογικές, αποτελεσματικές, οι οποίες θα στοχεύουν στην πραγματική φοροδιαφυγή και όχι στα ανθρώπινα λάθη. (π.χ. δεν είναι δυνατόν μια χρεωστική ΦΠΑ λίγων δεκάδων Ευρώ να έχει το ίδιο αυτοτελές πρόστιμο με μια χρεωστική ΦΠΑ εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ – ποιος κανόνας φορολογικής δικαιοσύνης επιτάσσει κάτι τέτοιο;;;)

Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε και ως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ θα λάβουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για τα εξής:

• Συντονισμός όλων των παρατάξεων του Ο.Ε.Ε. που συμφωνούν με το ανωτέρω πλαίσιο, και έχουν τη πρόθεση να συγκρουστούν με το Υπουργείο Οικονομικών.

• Συγκρότηση επιτροπών αγώνα ανά Περιφερειακό Τμήμα του Ο.Ε.Ε., ανοιχτών στη συμμετοχή φορέων και συλλόγων, με σύνθημα: «ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»

• Συνάντηση με τα Κόμματα και τους υπευθύνους, ώστε να κατατεθούν τα αιτήματα μας.

• Δράση σε επίπεδο βάσης των λογιστών – φοροτεχνικών, αλλά και συντονισμός και με άλλους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται από τις νέες διατάξεις.

• Λήψη πρωτοβουλιών με ακτιβίστικές ενέργειες (π.χ. συλλογή υπογραφών όπως ξεκίνησε από την ιστοσελίδα TAXHEAVEN η οποία πρέπει να τύχει της στήριξης όλων μας https://docs.google.com/forms/d/1HeAhUTZc66FtRc0ZupdOh0tu3wNmx-FA6IbKHGZUBWc/viewform, παράσταση διαμαρτυριών στο Υ.Ο. κλπ), και όχι να μείνουμε στην ανταλλαγή ανακοινώσεων που κανέναν δεν ενοχλούν.

Συνάδελφοι,

Η επιτυχία ενός τέτοιου αγώνα εξαρτάται και από τη δική σας συμμετοχή. Πέρα από την κριτική πρέπει να περάσουμε και στη δράση. Σε καλούμε να συμμετάσχεις στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα.

Βαγγέλης Καραγρηγορίου

Λογιστής – Φοροτεχνικός

Αντιπρόσωπος στη Σ.Τ.Α. του Ο.Ε.Ε. με τη Συνεργασία Αριστερών ΟικονομολόγωνAbout this author

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 
Συνάδελφοι, Με αφορμή τα «σενάρια» που διακινούνται σχετικά με τη δικαστική...
 
Υπάρχουν και καλά, Χριστούγεννα έρχονται… Τονίσαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση μας ότι...
 
  Τα έσοδα από τον ΦΠΑ αντιπροσωπεύουν περί το 18% των...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 19 Ιουλίου ώρα...
 
ΑΠΡΙΛΗΣ, 2023 Ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. είναι ότι, οτιδήποτε...
 
Αθήνα, 17.3.2023 Η Διοίκηση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών...
 
ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ Γ.Σ…. και είδαμε το φως το αληθινό..γιατί  είμαστε προπέτες...
 
Οι προσδοκίες των πολιτών από τη φορολογική διοίκηση είναι πολλαπλές. Αφενός η...
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα διαμαρτυρία των τριών (3) Ομοσπονδιών στο Υπουργείο Οικονομικών –...
 
Το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής Πολιτικής...
 
Επιστροφή στην εποχή του «τρεις και εξήντα» συνιστούν πλέον τα μισθολόγια...
 
Ενώ το εισόδημα των πολιτών αφαιμάσσεται και η τιμή του ρεύματος...
 
Χιλιάδες νοικοκυριά χάνουν φέτος τα κοινωνικά επιδόματα που εισπράττουν όπως και...
 
Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία των νέων κατέχει η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα...
 
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε στις 2 Ιουλίου 2021,...
 
Tο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων,  μετά την δημοσίευση των τριών αμετάκλητων και τελεσίδικων...
 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ: Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου...
 
Με διαδικασίες fast track έρχεται το ασφαλιστικό Μετά από τρία Μνημόνια,...
 
ΑΔΕΔΥ: Επιστολή – Νομική επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα εργασιακά Αγαπητοί...
 
«Σιγή ασυρμάτου» από το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τα ποσά που...
 
Εκδήλωση με θέμα το Μισθολόγιο της ΑΑΔΕ και τις επιπτώσεις που...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 16.02.2021 Την αφωνία του Οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης...
 
Την Παρασκευή 5.2.2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ –...
 
Προς: ΠΟΕ – ΔΟΥ ΟΤΥΕ ΟΣΥΟ Σύλλογοι – Μέλη των Ομοσπονδιών...
 
Tις «προτάσεις» γνωστού δημοσιογράφου του καναλιού ΣΚΑΪ περί περικοπής του μισθού...
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη βράβευση των Οργανικών Μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων...
 
Συνάδελφοι, Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλη τη χώρα που με...
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Τη διαδικασία Αξιολόγησης των Οργανικών Μονάδων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Σας κοινοποιούμε το ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου Ειδικό Μισθολόγιο-Εργασιακά...
 
Πώς οι δυσλειτουργίες των μηχανισμών αποτρέπουν την αξιοποίηση στοιχείων από τις...
 
της Δέσποινας Σπανού* αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Εποχή” Η ακραία νεοφιλελεύθερη...
 
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* Λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Φαρμακονήσι ο...
 
Το ζήτημα του outsourcing στη νομοθεσία έθεσε ο Μίμης Ανδρουλάκης στον...
 
17/1/2014 1) Ανακοίνωση Συνεργασίας Αριστερών Οικονομολόγων για τα πρόστιμα...
 
“Ντοκουμέντο: Ο Θεοχάρης δίνει μπόνους στον ευαυτό του” 17/1/2014 Για να...
 
ΑΡΘΡΟ (ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗ) Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ προπαγάνδα προσπαθεί μεθοδικά (και πολλές φορές...
 
Κουτσούκος Γιώργος (19.12.2013) Μέσα Δεκέμβρη 2013 στο Παγκράτι. Βράδυ Πέμπτης, με...
 
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* Κάποτε ρώτησαν τον Γκέμπελς αν υπήρχαν κρεματόρια κι...
 
αναδημοσίευση από τον Επενδυτή του Πάνου Κοσμά Επιτροπή άρθρου 70Α «Παρκαρισμένο»...
 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ Ηλεκτρονικά δηλώσεις και πληρωμές, μέσω του Elenxis που θα εντοπίζει...
 
Πλήθος ερωτηματικών προκύπτει μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας 23.10.13 ( το πλήρες δημοσίευμα ΕΔΩ...
 
Με το γνωστό τρόπο των δημοσιευμάτων και της καλλιέργειας του κοινωνικού...
 
πηγή: www.real.gr  (Ρεπορτάζ: Άννα Κανδύλη) Σε διαγραφή χρεών δύο ιδιωτικών επιχειρήσεων, με...
 
Διάταξη-σοκ που καθιερώνει πλήρη φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα...
 
Του Σπύρου Δημητρέλη Ανοικτό παραμένει το παράθυρο για την παράκαμψη του...
 
Του Σπύρου Δημητρέλη Εικόνα κατάρρευσης παρουσίασαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον...
 
Σχέδια για τη δημιουργία ημιαυτόνομου μηχανισμού από το υπουργείο οικονομικών και...
 
Πηγή: www.capital.gr (Του Σπύρου Δημητρέλη) Με μια διάταξη που γέννα πλήθος...
 
Έρευνα για τυχόν ζημία του Δημοσίου από την «προβληματική» λειτουργία της...
 
ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ! ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΕΡΙ...
 
Αντιδράσεις σε Νάουσα, Λεωνίδιο και Κυπαρισσία για το κλείσιμο των ΔΟΥ...
 
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας ‘‘ΤΑ ΝΕΑ”, είναι απολύτως κατατοπιστικό για...
 
Άρθρο του  Συναδέλφου ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΥΡΟΥ (Αυγή 19.12.12) Το ζήτημα της αντίληψης...
 
«Λουκέτο» σε 127 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα βάζει μέχρι το...
 
Toυ ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ* Παρατηρώ ανθρώπους που εκτονώνονται βρίζοντας για ασήμαντη...
 
Guardian: Η Ελλάδα ξεπουλάει «Σε δύσκολους καιρούς είναι ώρα να πουληθούν...
 
του Θανάση Λυρτσογιάννη Επιτέλους, ας κάνει κάτι επείγον η κυβέρνηση. Οπως...
 
Του Άγγελου Κούρου  Ας υποθέσουμε ότι η φορολογική πολιτική στην Ελλάδα...
 
Καταρρέει ο ελεγκτικός και εισπρακτικός μηχανισμός των Εφοριών. Χωρίς χαρτί και...
 
 Του Άγγελου Κούρου Εφημερίδα Αυγή 10/7/2011 Ακούγοντας τον νέο υπουργό Οικονομικών...
 
του Γιώργου Κουτσούκου Η ανακοίνωση από την κυβέρνηση τη Δευτέρα, 23-5-2011,...
 
  Tου Άγγελου Κούρου Εφημ. Αυγή     11/5/20 Tον τελευταίο καιρό όλο γυρνάει...
 
ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΥΡΟΥ 31-1-2011 Η όλη πορεία της κοινωνίας μας από...
 
ΣΤΟ ”ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ” ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΛΗΡΑ ”ΠΑΖΑΡΙΑ” ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ! ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ...
 
ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ Γ. ΔΡΕΤΤΑΚΗ * Η παγκόσμια οικονομική κρίση είχε επιπτώσεις...
Συνάδελφοι, Με αφορμή τα «σενάρια» που διακινούνται σχετικά με τη δικαστική...