ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Γ. Σ. ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟY ΣΤΙΣ 14.12.12

ΟΧΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29 & 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά, το νέο Γενικό Συμβούλιο, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή προεδρείου του και Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στην έναρξη της διαδικασίας η ΑΣΚΙ με τοποθέτησή της ζήτησε η διαδικασία συγκρότησης να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη (δεδομένου ότι ήταν κοινή η διάθεση για συγκρότηση διαπαραταξιακού – αντιπροσωπευτικού – αναλογικού προεδρείου) και το Γ Σ να ασχοληθεί με τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο, με κυρίαρχα αυτά των απολύσεων, της δημιουργίας του σώματος ελεγκτών και της αναδιοργάνωσης – κλεισίματος των υπηρεσιών μας. Η παραπάνω πρόταση ήταν και θέση των υπολοίπων παρατάξεων (εκτός της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που πρότεινε συνεδρίαση σε άλλη μέρα) και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής προεδρείου και Εκτελεστικής Επιτροπής, ακολούθησε και ΄΄νέα΄΄ συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση αυτή η ΑΣΚΙ, αφού ανέλυσε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στον κλάδο (τονίζοντας μάλιστα ιδιαίτερα τη σκοπιμότητα των σημερινών δημοσιευμάτων), κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για ανάληψη πρωτοβουλιών απ’ την πλευρά της ομοσπονδίας και την προκήρυξη απεργίας για τις δύο τελευταίες ημέρες του χρόνου (29 και 30 Δεκεμβρίου). Ταυτόχρονα ζήτησε να καλέσει η ομοσπονδία τους Συλλόγους όλης της χώρας, να πραγματοποιήσουν τις επόμενες ημέρες Γενικές Συνελεύσεις, να οργανώσουν απεργιακές επιτροπές και να καλέσουν τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει και να στηρίξει αυτές τις κινητοποιήσεις. Να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία και να δώσουν στην απεργία μας και στοιχεία αντίστασης ενάντια στην πολιτική των χαρατσιών, της άδικης φορολογικής πολιτικής, της κάλυψης απ’ την πλευρά των κυβερνήσεων της φοροδιαφυγής κλπ.

Στα ίδια περίπου πλαίσια κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις της ΔΑΣ, της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, οι οποίοι στο σύνολό τους πρότειναν και αυτοί απεργία για τις 29 και 30/12.

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, έχοντας ευθυγραμήσει απόλυτα την τακτική τους και με κεκτημένη ταχύτητα απ το συνέδριο του κλάδου (στο οποίου ψήφισαν μαζί κοινό πλαίσιο), αρνήθηκαν τη λήψη απόφασης για απεργία στην συγκεκριμένη ημερομηνία, και ζήτησαν (όπως τις παλιές καλές εποχές), να δοθεί ”εξουσιοδότηση” στην εκτελεστική επιτροπή, να αποφασίσει αυτή τις επόμενες ημέρες για τις ημερομηνίες πραγματοποίησης των απεργιακών κινητοποιήσεων, αφήνοντας μάλιστα και υπονοούμενα ότι μπορεί να μην έχουν χαθεί ακόμα όλα για τον κλάδο και ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Πρότειναν να… εκτιμήσουμε με ψυχραιμία την κατάσταση, να… συναντηθούμε με την πολιτική ηγεσία, να… δούμε τι λένε οι άλλες ομοσπονδίες του υπουργείου, να…. να…. να… και μετά καταλήγουμε.

Στο σύνολό τους τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου (εκτός αυτών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ) τοποθετήθηκαν τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα μήνυμα αντίστασης απ τη σημερινή συνεδρίαση, προκηρύσσοντας απεργία σε μια ημερομηνία (29 & 30/12) η οποία μπορεί να συσπειρώσει το σύνολο των συναδέλφων, να δημιουργήσει πραγματικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, να μας φέρει σε επαφή με την υπόλοιπη κοινωνία. Τόνισαν την ανάγκη να γίνει μια απεργία η οποία δεν θα προπαγανδιστεί με sms, αλλά θα προηγηθούν συνελεύσεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς κτλ, καθώς και άλλες μορφές κινητοποίησης.

Δυστυχώς όμως ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, επέμειναν στην αρχική τους τοποθέτηση και η εκτίμηση ότι ” δεν θέλουν απεργίες σε μέρες που να πονάνε την κυβέρνηση” μένει να αποδειχθεί.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε υπερίσχυσε η πρόταση της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ, η οποία προβλέπει εξουσιοδότηση στην Εκτελεστική Επιτροπή να προκηρύξει 48ωρη απεργία, όποτε αυτή κρίνει σκόπιμο, σε αντίθεση με την πρόταση που στήριξαν οι ΑΣΚΙ – ΔΑΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και η οποία προέβλεπε προκήρυξη απεργίας για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Για τη συγκρότηση του Γενικού Συμβουλίου

Στις 13.12.12, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των παρατάξεων στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να προετοιμαστεί η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου. Η ΑΣΚΙ συμμετείχε στην παραπάνω συνεδρίαση, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων υπήρχαν σχετικά με τη συγκρότηση των συνδικαλιστικών οργάνων, προκειμένου η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν τον κλάδο. Στην παραπάνω συνάντηση διαπιστώθηκε ότι ήταν κοινή η θέση όλων για τη συγκρότηση των προεδρείων του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τρόπο διαπαραταξιακό και με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης.

Με βάση λοιπόν αυτό, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, η ΠΑΣΚΕ κατέλαβε τη θέση του προέδρου (Θ. ΔΑΝΙΛΗΣ), η ΑΣΚΙ τη θέση του αντιπροέδρου (Δ. ΜΕΡΚΟΣ), η ΔΑΚΕ τη θέση του γραμματέα (ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) και η ΠΑΣΚΕ τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα (Α. ΣΙΩΚΟΣ). Η ΑΣΚΙ στη συνάντηση της 13.12.12 και στις 14.12.12 επέμεινε στη συμμετοχή της ΔΑΣ και στο προεδρείο του ΓΣ. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ διαφώνησαν γεγονός το οποίο αποδέχτηκε τελικά και η ΔΑΣ. Η ΑΣΚΙ στην ψηφοφορία για αναπληρωτή γραμματέα ψήφισε λευκό.

Στη συνέχεια ακολούθησαν εκλογές για την Εκτελεστική Επιτροπή. Με βάση τη δύναμη των παρατάξεων στο Γενικό Συμβούλιο (όπως αυτή καταγράφηκε στο πρόσφατο συνέδριο), στην εννιαμελή Εκτελεστική Επιτροπή, η ΠΑΣΚΕ έχοντας 13 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο και με ”μέτρο” το 3, θα εξέλεγε 4 μέλη (με υπόλοιπο 1), η ΔΑΚΕ έχοντας 8 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο, θα εξέλεγε 2 μέλη (με υπόλοιπο 2), η ΑΣΚΙ έχοντας 5 μέλη στο Γενικό Συμβούλιο , θα εξέλεγε 1 μέλος (με υπόλοιπο 2), ενώ η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ έχοντας από 1 μέλος στο Γενικό Συμβούλιο, δεν θα εξέλεγαν στην εκτελεστική επιτροπή. Με βάση αυτούς τους συσχετισμούς, η ένατη έδρα στην Εκτελεστική (εφόσον ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεν στήριζαν κάποιον απ’ τους παραπάνω), θα κρινόταν στην κλήρωση ανάμεσα στην ΑΣΚΙ και τη ΔΑΚΕ.

Η ΑΣΚΙ δεν ζήτησε την στήριξη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ προκειμένου να εκλέξει μια έδρα παραπάνω στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ζήτησε ΔΗΜΟΣΙΑ τη συνεργασία τους, ώστε η επιπλέον έδρα να μην πάει στην ΔΑΚΕ και η εκπροσώπηση στην εκτελεστική να μοιραστεί ισότιμα, χωρίς απολύτως καμιά άλλη δέσμευση. Δυστυχώς όμως τόσο η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, όσο και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, θέλησαν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις (!) από ΔΑΚΕ και ΑΣΚΙ, ψήφισε λευκό η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και απείχε απ’ την ψηφοφορία η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, με αποτέλεσμα η επιπλέον έδρα να κριθεί στη κλήρωση. Επειδή όμως η τύχη συνήθως ευνοεί τους ισχυρούς, αυτή κατέληξε στη ΔΑΚΕ. (Οι συσχετισμοί στην Ε. Ε. διαμορφώθηκαν ως εξής: ΠΑΣΚΕ 4, ΔΑΚΕ 3, ΑΣΚΙ 1, ΔΑΣ 1)

Η ορθότητα βέβαια της επιλογής, τόσο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, όσο και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, κρίθηκε πολύ σύντομα, στην κουβέντα και την ψηφοφορία που ακολούθησε για την προκήρυξη ή όχι της απεργίας. Δυστυχώς όμως η επιλογή αυτή θα βαραίνει και θα επηρεάζει τις εξελίξεις στον κλάδο μας και για την επόμενη τριετία. Τουλάχιστον όμως επιβεβαιώνει την άποψη ότι δεν αρκεί μόνο να λες ότι βρίσκεσαι απέναντι στο μέτωπο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και ότι παλεύεις για την ανατροπή του, αλλά χρειάζεται να το αποδεικνύεις και με πράξεις. Γιατί είναι πραγματικά περίεργο, πως τα όσα έλεγαν οι υποψήφιοι των σχημάτων της συνεργασίας για τις ευθύνες ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και η ”επαναστατικότητα΄΄ της πρωτοβουλίας, κατέληξαν στο να έχει η ΔΑΚΕ μια έδρα παραπάνω και το μέτωπο ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ να είναι ενισχυμένο στην Εκτελεστική.

Για τη συγκρότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Η Εκτελεστική Επιτροπή σε συνεδρίασή της συγκροτήθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Μ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΑΣΚΕ), Αντιπρόεδρος: Τ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (ΑΣΚΙ), Γραμματέας: Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ (ΔΑΚΕ), Οργανωτικός Γραμματέας:Σ. ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ (ΔΑΣ). Οικονομικός Υπεύθυνος: Μ. ΜΠΟΤΖΑΚΗΣ (ΠΑΣΚΕ), Υπεύθυνος Τύπου: ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΔΑΚΕ), Μέλη: Γ. ΚΟΥΣΚΟΥΛΗΣ (ΠΑΣΚΕ), Δ. ΝΙΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΑΚΕ), Φ. ΣΤΑΥΡΑΚΗ (ΠΑΣΚΕ).

About this author

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
 
Η EPSU (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών) με επιτολή της...
 
Οι γυναίκες εργαζόμενες στην Ευρώπη αμείβονται κατά μέσο όρο με μισθούς...
 
Για να δείτε το ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΔΟΥ, μετά...
 
Για να δείτε τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ που...
 
«Στελέχη της τεχνικής βοήθειας της τρόικας ασκούν στην ουσία διοίκηση και...
 
Μας έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις προκλητικών επιλογών προϊσταμένων, οι οποίοι ενώ είχαν...
 
Σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 19.1.2012, αντιπροσωπείας της ΠΟΕ ΔΟY...
 
Στα πλαίσια τηςπρωτοβουλίας της ΠΟΕ ΔΟΥ, για συνάντηση με τι ςηγεσίες...
 
Με επιστολή του προς την ΠΟΕ ΔΟY, ο Σύλλογος εργαζομένων στις...
 
Στη σημερινή της συνεδρίαση (την 3η τις τελευταίες ημέρες) η Εκτελεστική...
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 25ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ...
 
Με έκπληξη είδαν οι συνάδελφοι αυξημένες τις αποδοχές του 2ου δεκαπενθήμερου...
 
                                              ...
 
Στις 7.11.2011 συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δ. Σ. του Συλλόγου...
 
ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ & ΧΑΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΣΚΙ & Η ΔΕΚ...
 
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ”ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ” Για να δείτε τα αποτελέσματα...
 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ       ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΒΕΕΤ...
 
Η διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου στο Σύλλογο της Μαγνησίας, δυστυχώς απέδειξε...
 
ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ: Η...
 
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Σύλλογο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής,...
 
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ...
 
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ! Ένα-ένα ξεπουλάει τα «φιλέτα»...
 
Η ΑΣΚΙ με επιστολή που κατέθεσε στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ...
 
Τα αποτελέσματα των εκλογών στους συλλόγους ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑ και ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,...
 
Στα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν απo τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στις...
 
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ...
 
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (πατηστε ΕΔΩ για να το δείτε) Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
 
Την Τετάρτη 21.9.2011 συνεδρίασε το Δ.Σ. του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων...
 
ΣΑΜΟΣ 09/09/2011 Μετά από Γεν. Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας...
 
Το Γενικό Συμβούλιο που έγινε παρουσία των Δ. Σ. των Συλλόγων...
 
Απαντώντας σε επιστολή της ΠΟΕ ΔΟY, το υπουργείο οικονομικών ενημερώνει για...
 
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΔΟY στη συνεδρίαση της 7.9.2011, αποφάσισε...
 
Οι επαφές και οι συναντήσεις του τελευταίου διαστήματος της Συνδικαλιστικής μας...
 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟY ΣΤΙΣ 22.8.2011...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕ ΔΟY – OIKONOMOY Στις 11.7.2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής...
 
Η ΠΟΕ ΔΟY είχε προγραμματίσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (6 έδρες...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
Με απλή συμβολαιογραφική πράξη μπορεί να γίνει η αναγνώριση πατρότητας παιδιού...