ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
13 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟY – 13.9.2011

Το Γενικό Συμβούλιο που έγινε παρουσία των Δ. Σ. των Συλλόγων όλης της χώρας, συνεδρίασε με θέμα την εκτίμηση της πορείας των θεμάτων του κλάδου, της πορείας των απεργιακών κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό της παραπέρα δράσης μας.

Η έναρξή της συνεδρίασης χαρακτηρίστηκε απ’ την διαφωνία και τις αντεγκλήσεις σχετικά με το χρόνο ομιλίας των Γενικών Συμβούλων και των εκπροσώπων των παρατάξεων. Αρνητική πάντως αίσθηση προκάλεσε η επιμονή της πλειοψηφίας, να δοθεί ο λόγος στους εκπροσώπους των συλλόγων οι οποίοι παραβρίσκονταν από όλη την Ελλάδα, στο τέλος της διαδικασίας και αφού έχουν ληφθεί οι όποιες αποφάσεις. Άποψη η οποία και τελικά υπερίσχυσε…

Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΔΟY, έκανε αναδρομή στην διαδικασία προκήρυξης και αναστολής της απεργίας του Αυγούστου, καθώς και στη συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών με Οικονόμου – Πλασκοβίτη. Επεσήμανε ότι στην παραπάνω συνάντηση, τέθηκαν όλα τα θέματα του κλάδου και ότι υπήρχε συμφωνία που κατοχύρωνε το σύνολο των αποδοχών μας. Η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε και σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά, που υπουργός παραβίασε γραπτή ή προφορική δέσμευση. Όσον αφορά τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, σημείωσε ότι αυτή κυμάνθηκε σε ποσοστά της τάξεως του 90%. Για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ πρότεινε την προκήρυξη τριών (3) 48ωρων απεργιών σε ημερομηνίες που θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή. Τόνισε επίσης ότι επιδιώκεται ο συντονισμός και με τις άλλες ομοσπονδίες του υπουργείου οικονομικών. Όσον αφορά τέλος τις προτάσεις για παράλληλες μορφές κινητοποιήσεων, όπως καταλήψεις και συγκεντρώσεις στο υπουργείο, είπε ότι όσον αφορά τις ”καταλήψεις”, αυτές απορρίπτονται γιατί δεν προβλέπονται (;;;) ως μορφή αγώνα από το νόμο, ενώ όσον αφορά τις συγκεντρώσεις, αυτές επίσης απορρίπτονται γιατί οι εφοριακοί ”δεν… συνηθίζουν” να πηγαίνουν σε αυτές.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ τόνισε ότι η ΠΑΣΚΕ λέει ψέματα στους συναδέλφους, ότι ακολουθεί λάθος στρατηγική και ότι προετοίμαζε εδώ και καιρό την προοπτική της ”προσωπικής διαφοράς”. Αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στα ψέματα των ανακοινώσεων της ΠΑΣΚΕ, ενώ αμφισβήτησε τα ποσοστά της συμμετοχής στην απεργία, τονίζοντας ότι αυτά κυμάνθηκαν σε ποσοστά της τάξεως του 61% τη Δευτέρα και 59% την Τρίτη. Τέλος πρότεινε την αναβολή των επικείμενων συνδικαλιστικών εκλογών, την προκήρυξη 48ωρων απεργιών, όπως και την παράσταση του συνόλου του Γενικού Συμβουλίου στο υπουργείο, μετά το τέλος της διαδικασίας.

Ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΙ ανέφερε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κάθε κυβέρνηση, είναι αυτή που καθορίζει πολλές φορές και τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν και τα σωματεία των εργαζομένων. Κατά συνέπεια η ασκούμενη πολιτική (αποτέλεσμα της συναίνεσης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ) και η εφαρμογή των πιο σκληρών μέτρων που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, επιβάλει και αντίστοιχη δυναμική αντίδραση απ την πλευρά των συνδικάτων. Η κυβέρνηση με συστηματικό τρόπο απαξιώνει εδώ και καιρό τις υπηρεσίες μας, γιατί έχει κάνει την επιλογή να τις ιδιωτικοποιήσει, ενώ δεν κάνει το παραμικρό για την πάταξη της διαφθοράς, κάτι που απαιτεί πολιτική βούληση και συνέχισε λέγοντας ότι όλα τα παραπάνω η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ απέφυγε σκόπιμα να τα αναδείξει, όπως απέφυγε να αναδείξει και τα ζητήματα της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής, κάτι που έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ως ο κατεξοχήν αρμόδιος κλάδος και κάτι που θα μας επέτρεπε να συνδεθούμε με την υπόλοιπη κοινωνία. Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη πολιτικής βούλησης απ την πλευρά της κυβέρνησης, να πατάξει τη φοροδιαφυγή, στοιχείο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στην προσπάθεια υπεράσπισης των μισθών μας, ενώ έκανε αναφορά και στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και το οποίο κάθε άλλο παρά θα αποκαθιστά τις αδικίες του φορολογικού συστήματος.

Επίσης ο εκπρόσωπος της ΑΣΚΙ, απευθυνόμενος προς την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ και με αφορμή τις ανακοινώσεις που στέλνει στους συναδέλφους, αναρωτήθηκε αν αυτό που μας ”πειράζει” περισσότερο είναι η μισθολογική μας εξίσωση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ή το γεγονός ότι με το προωθούμενο μισθολόγιο, θα χάσουμε συνολικά το 50 με 60% των αποδοχών μας; Λογική η οποία το μόνο που κάνει είναι να αναπτύσσει την αντιπαράθεσή μας με τους υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων και ουσιαστικά να εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης.

Τέλος αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις τόνισε την ανάγκη αυτές να γίνουν μέσα από διαδικασίες βάσης και με την ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων (κάτι που αρνείται με φανατισμό η ΠΑΣΚΕ), να έχουν χαρακτήρα σύγκρουσης με το υπουργείο και να στοχεύουν στην ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής. Στο διεκδικητικό μας πλαίσιο θα πρέπει να περιλαμβάνεται η πλήρης διασφάλιση των αποδοχών μας, η διασφάλιση του συνόλου των οργανικών θέσεων, η μη εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων στον κλάδο μας, η ανάδειξη του χαρακτήρα της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής και η άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων ΠΕ του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ως προς το διεκδικητικό πλαίσιο πρότεινε τη σύγκλιση γενικών συνελεύσεων σε όλους τους συλλόγους, την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και καταλήψεων σε νευραλγικές για τη λειτουργία του υπουργείου υπηρεσίες, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών της φορολογικής πολιτικής, μέσα και από συνεντεύξεις τύπου, στην έδρα του κάθε συλλόγου και φυσικά την προκήρυξη δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων σε συντονισμό με τις άλλες ομοσπονδίες. (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε την πρόταση που κατέθεσε η ΑΣΚΙ)

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ τόνισε ότι όλα όσα συμβαίνουν σήμερα είναι αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού και είχαν προβλεφθεί εδώ και καιρό απ την παράταξη της ΔΑΣ. Τόνισε επίσης ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και ότι ακολουθούν ακόμα χειρότερες εξελίξεις και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορεί με τις επιλογές της ΠΑΣΚΕ να περισώσουμε οτιδήποτε. Ο μόνος δρόμος σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ είναι η συμπόρευση με το ΠΑΜΕ, τη μόνη αξιόπιστη και με ταξικά χαρακτηριστικά δύναμη.

Στη συνέχεια και κατά παράβαση κάθε διαδικασίας, προχώρησαν στη διαδικασία ψηφοφορίας για τη διεξαγωγή απεργιακών κινητοποιήσεων, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν το πλαίσιο, δηλαδή τους λόγους για τους οποίους πρόκειται να απεργήσουμε!!! Η ΑΣΚΙ δήλωσε αποχή από αυτή τη διαδικασία και με ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αποφασίστηκαν απεργιακες κινητοποιήσεις.Στη συνέχεια και με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ αποφασίστηκε να δοθεί εξουσιοδότηση στη εκτελεστική επιτροπή (δηλ. την ΠΑΣΚΕ) για την πραγματοποίηση 3 48ωρων απεργιών σε χρόνο που αυτή θα αποφασίσει. Η πρόταση της ΔΑΚΕ ήταν η έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων απ’ τη Δευτέρα με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Με άλλα λόγια αναστέλλουμε, τουλάχιστον προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις που ξεκινήσαμε τη Δευτέρα.

(Σημ. Απο λάθος διατύπωση στην πρώτη δημοσιέυση του ενημερωτικού αναφέρεται οτι η ΔΑΚΕ ψήφισε με την ΠΑΣΚΕ για 48ωρες απεργίες. Στην πρωτη ψηφοφορία αποφασίστηκε μόνο η προκήρυξη απεργιών)

About this author

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
 
Η EPSU (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Συνδικάτων Δημόσιων Υπηρεσιών) με επιτολή της...
 
Οι γυναίκες εργαζόμενες στην Ευρώπη αμείβονται κατά μέσο όρο με μισθούς...
 
Για να δείτε το ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΔΟΥ, μετά...
 
Για να δείτε τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ που...
 
«Στελέχη της τεχνικής βοήθειας της τρόικας ασκούν στην ουσία διοίκηση και...
 
Μας έχουν καταγγελθεί περιπτώσεις προκλητικών επιλογών προϊσταμένων, οι οποίοι ενώ είχαν...
 
Σε συνάντηση που έγινε την Πέμπτη 19.1.2012, αντιπροσωπείας της ΠΟΕ ΔΟY...
 
Στα πλαίσια τηςπρωτοβουλίας της ΠΟΕ ΔΟΥ, για συνάντηση με τι ςηγεσίες...
 
Με επιστολή του προς την ΠΟΕ ΔΟY, ο Σύλλογος εργαζομένων στις...
 
Στη σημερινή της συνεδρίαση (την 3η τις τελευταίες ημέρες) η Εκτελεστική...
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 25ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ...
 
Με έκπληξη είδαν οι συνάδελφοι αυξημένες τις αποδοχές του 2ου δεκαπενθήμερου...
 
                                              ...
 
Στις 7.11.2011 συνεδρίασε για πρώτη φορά το Δ. Σ. του Συλλόγου...
 
ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ & ΧΑΝΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΑΣΚΙ & Η ΔΕΚ...
 
ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ”ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ” Για να δείτε τα αποτελέσματα...
 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ       ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΒΕΕΤ...
 
Η διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου στο Σύλλογο της Μαγνησίας, δυστυχώς απέδειξε...
 
ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ: Η...
 
Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Σύλλογο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής,...
 
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ...
 
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ! Ένα-ένα ξεπουλάει τα «φιλέτα»...
 
Η ΑΣΚΙ με επιστολή που κατέθεσε στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ...
 
Τα αποτελέσματα των εκλογών στους συλλόγους ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΚΟΡΙΝΘΙΑ και ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,...
 
Στα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν απo τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στις...
 
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΓΙΑ ΤΙΣ...
 
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (πατηστε ΕΔΩ για να το δείτε) Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,...
 
Την Τετάρτη 21.9.2011 συνεδρίασε το Δ.Σ. του συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων...
 
ΣΑΜΟΣ 09/09/2011 Μετά από Γεν. Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας...
 
Το Γενικό Συμβούλιο που έγινε παρουσία των Δ. Σ. των Συλλόγων...
 
Απαντώντας σε επιστολή της ΠΟΕ ΔΟY, το υπουργείο οικονομικών ενημερώνει για...
 
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΔΟY στη συνεδρίαση της 7.9.2011, αποφάσισε...
 
Οι επαφές και οι συναντήσεις του τελευταίου διαστήματος της Συνδικαλιστικής μας...
 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟY ΣΤΙΣ 22.8.2011...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕ ΔΟY – OIKONOMOY Στις 11.7.2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής...
 
Η ΠΟΕ ΔΟY είχε προγραμματίσει συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (6 έδρες...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
Με απλή συμβολαιογραφική πράξη μπορεί να γίνει η αναγνώριση πατρότητας παιδιού...