ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
25 Ιουνίου 2015

“Αναχώρησαν ” από τους αγώνες, “αναχωρούν” και από τα Συνδικαλιστικά Όργανα

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα του δημοσίου βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις. Οι κλιμακούμενες πιέσεις των δανειστών στοχεύουν σε επίτευξη συμφωνίας με την Κυβέρνηση, η οποία να βρίσκεται μακριά από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και την βούληση της ελληνικής κοινωνίας.

Αποσκοπούν στην διατήρηση του φαύλου κύκλου της λιτότητας, της οικονομικής υποτέλειας και των μνημονίων. Αυτές τις στιγμές είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η οργανωμένη παρέμβαση των συνδικάτων ως δύναμη αποτροπής των αντιλαϊκών πολιτικών.

Σήμερα (24.6.15) και ενόψει του Γενικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (26.6.15), επέλεξαν οι τρεις εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ-ΔΥ στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους με προφανή στόχο να προκαλέσουν «κρίση» και αδρανοποίηση του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Σε μια συνεδρίαση της Ε.Ε. που στην ημερήσια διάταξη ήταν η συζήτηση του σχεδίου νόμου για την αξιολόγηση και την επιλογή προϊσταμένων (θα ακολουθούσε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό) αλλά κυρίως η εκτίμηση και η λήψη αποφάσεων με βάση το σχέδιο συμφωνίας με τους δανειστές που κατέθεσε η κυβέρνηση, η ΠΑΣΚ επέλεξε να διαλύσει κάθε διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή τους, θέτουν θέμα «αποκατάστασης της αναλογικότητας» στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μεταφέροντας τα χρόνια εσωτερικά τους προβλήματα και την κρίση ταυτότητας στα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανούς ανευθυνότητας και ουσιαστικής υπονόμευσης με την οποία προτάσσονται οι προσωπικές και παραταξιακές φιλοδοξίες έναντι της εκπροσώπησης των συμφερόντων των εργαζομένων στην κρίσιμη συγκυρία. Είναι πλέον προφανές, και στους πλέον δύσπιστους, ποια είναι η αιτία για τα προβλήματα στην συνομοσπονδία, για τις καθυστερήσεις, για τις παλινωδίες, για την αδυναμία εκλογής Προεδρείου.

Πέρα όμως από τις μικροπαραταξιακές επιδιώξεις, βρίσκεται η καταφανής δυσαρμονία της ΠΑΣΚ με τον πολιτικό και συνδικαλιστικό προσανατολισμό της ΑΔΕΔΥ, ειδικότερα κατά το τελευταίο 18μηνο. Είναι χαρακτηριστικές οι αποστάσεις των μελών και στελεχών της ΠΑΣΚ από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, με αποκορύφωμα την κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και των Ομοσπονδιών του Ιδιωτικού Τομέα την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, στο Σύνταγμα.

Είναι, επίσης, ενδεικτικό το γεγονός ότι το τελευταίο 5μηνο η ΠΑΣΚ προσπαθεί απεγνωσμένα να απενοχοποιηθεί για τη στάση που κράτησε στηρίζοντας τις μνημονιακές Κυβερνήσεις της προηγούμενης πενταετίας. Με ένα στείρο αντιπολιτευτικό λόγο προσπαθεί, εμμέσως, να υποβάλει στους εργαζόμενους τη βεβαιότητα πως δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη πολιτική πέραν της επιβολής των μνημονίων.

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ Δημοσίου Τομέα καλεί την ηγεσία της ΠΑΣΚ-ΔΥ, εφόσον θέτει θέμα «αποκατάστασης της αναλογικότητας στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.» να δεχθεί την πρόταση που το ΜΕΤΑ εδώ και καιρό καταθέτει:

Άμεση προκήρυξη έκτακτου εκλογοαπολογιστικού και οργανωτικού συνεδρίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ώστε να καταγραφούν οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων και να δοθεί νέα ώθηση στη δράση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην κρίσιμη περίοδο που βρισκόμαστε και, ακόμη, να αποφασιστούν οι αναγκαίες οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό!

ΜΕΤΑ Δημοσίου Τομέα

About this author

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
 
Η αξιολόγηση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα ως προσπάθεια βελτίωσης των...
 
Να αναφέρουμε εισαγωγικά πως η έννοια της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο έχει...
 
Τα μνημονιακά χρόνια οι Δ.Ο.Υ. μεταβλήθηκαν σε μηχανισμούς επιβολής και είσπραξης...
 
Η Κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ συνεχίζοντας τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό...
 
Οι εργαζόμενοι της υπό συγχώνευση Δ.Ο.Υ. ΣΤ΄Θεσ/νίκης απέστειλαν στον Σύλλογο Εφοριακών...
 
Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Εφοριακών Θεσσαλονίκης-Κιλκίς-Χαλκιδικής με αίτημα την αναστολή...
 
Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της ΟΣΥΟ, η παιδική κατασκήνωση δεν...
 
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Στις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες που βιώνει η...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επειδή η προγραμματισμένη για τις 12.6.2020 συνάντηση με τον Υπουργό...
 
Συνάδελφοι, Μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι...
 
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη 2015, ο κόσμος της εργασίας...
 
Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα του δημοσίου βρίσκονται μπροστά σε...
 
Στις 11 Ιουνίου 2015 ανοίγει η ΕΡΤ. Κλείνει η μαύρη παρένθεση...
 
Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΜΕΤΑ για τις διαπραγματεύσεις. Οι εξελίξεις...
 
Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΜΕΤΑ Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και...
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Η Αυτόνομη Παρέμβαση σχετικά με τη συνάντηση της...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
Η αξιολόγηση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα ως προσπάθεια βελτίωσης των...