ΚΟΣΜΟΣ
1 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ

10:56 – Κυρ 27/03/2011, από : tvxs team

Created 27/03/2011 – 10:57

Διαδηλωτές από όλη τη Βρετανία πλημμύρισαν το Λονδίνο, ύστερα από κάλεσμα των συνδικάτων, ενάντια στις περικοπές των δημοσίων δαπανών και τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση, διεκδικώντας αλλαγή πολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία έχει ανακοινώσει ένα τεράστιο πρόγραμμα περικοπών των δημόσιων δαπανών ύψους περίπου 80 δισεκατομμυρίων στερλινών.

Σύμφωνα με το BBC περισσότεροι από 250.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία, που κατέληξε στο Hyde Park, στη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων οχτώ ετών, ενώ άλλοι κάνουν λόγο ακόμα και για περισσότερους από 400.000. «Η συμμετοχή αυτή ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Είναι φανταστικό. Είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και μία γενιά στο Λονδίνο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unite Λιν Κακλάσκι. «Υπάρχει πραγματικός θυμός στη χώρα και χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει εδώ για να το πουν. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν έρθει περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι», σημείωσε.

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είμαστε δυνατοί και ενωμένοι», είπε ο γενικός γραμματέας του TUC, Brendan Barber. «Θα αγωνιστούμε ενάντια στις περικοπές και δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις υπηρεσίες, τις θέσεις εργασίας και τη ζωή του λαού», πρόσθεσε. Όπως αναφέρει το BBC, στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος τόνισε πως «είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Υπάρχει και μία εναλλακτική λύση».

Όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές του BBC ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονται πολλές οικογένειες αλλά και ηλικιωμένοι. «Ο θόρυβος από τα τύμπανα και τις φωνές των διαδηλωτών είναι εκκωφαντικός», αναφέρουν και προσθέτουν πως «οι διαδηλωτές κρατούν εκατοντάδες αντικυβερνητικά πανό, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους με στόχο να ακουστεί η φωνή τους». «Όχι Περικοπές» και «Οι Περικοπές Δεν Είναι Η Θεραπεία» γράφουν τα πανό των διαδηλωτών.

Κατά τη διάρκεια της πορείας υπήρξαν μικρές συμπλοκές με την αστυνομία, όταν μία ομάδα διαδηλωτών πέταξε μπογιές και άλλα αντικείμενα σε καταστήματα και τράπεζες στην Oxford Street.Mπογιές και άλλα αντικείμενα πετάχτηκαν και σε ένα υποκατάστημα της Royal Bank of Scotland, αλλά και κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη ενός διαδηλωτή.

About this author

ΚΟΣΜΟΣ
 
Οι γυναίκες εργαζόμενες στην Ευρώπη αμείβονται κατά μέσο όρο με μισθούς...
 
Διεθνή σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του βρετανικού Guardian και 16...
 
Η ΕΡΤ των Ζούλα – Πανούτσου και η «βιομηχανία μετακλητών» της...
 
Η Ημέρα Δημόσιων Υπηρεσίων των Ηνωμένων Εθνών, που γιορτάζεται στις 23...
 
Εκστρατεία της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για βελτίωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για...
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων των Υπουργείων Οικονομικών της Ευρώπης το Σάββατο...
 
Η δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν δεν είναι ούτε “τυχαία” ούτε “συμπτωματική”....
 
10:56 – Κυρ 27/03/2011, από : tvxs team Created 27/03/2011 – 10:57 Διαδηλωτές...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
Συνοπτικά τα βασικά σημεία: Τα αλγοριθμικά συστήματα, ιδίως η τεχνητή νοημοσύνη...