ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16 Ιουνίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

altΣημαντικά στοιχεία σχετικά με τα θέματα φορολογίας περιείχε η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν θα δεχτούμε εκβιασμούς χωρίς λύση και ξεκαθάρισε ότι το ποιος θα πληρώνει τους φόρους σε αυτή τη χώρα είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης και ήρθε η ώρα την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία και όχι οι συνήθεις ύποπτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Επίσης είπε ότι παραλάβαμε μια χώρα αποικία χρέους και στόχος μας είναι να παραδώσουμε μια χώρα χωρίς φοροδιαφυγή.

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

Σύντροφοι και Συντρόφισσες,

Σε λίγες μέρες από σήμερα συμπληρώνονται πέντε μήνες διακυβέρνησης.

Πέντε μήνες εξαιρετικά πιεστικοί για όλους και όλες μας καθώς από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε μια εσωτερική και εξωτερική κατάσταση πραγμάτων για την οποία δεν φέρουμε ευθύνη.

Μια οικονομία και κοινωνία διαλυμένες από έξι χρόνια συνεχών περικοπών και ύφεσης που κατέστρεψαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, εκτόξευσαν την ανεργία, ενέτειναν τις κοινωνικές ανισότητες και οδήγησαν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Αυτή την κατάσταση βρεθήκαμε να διαχειριζόμαστε αλλά δεν πέσαμε από τα σύννεφα.

Γνωρίζαμε πολύ καλά τα μεγάλα προβλήματα αλλά κάναμε μια γενναία πολιτική επιλογή.

Να διεκδικήσουμε στην πιο δύσκολη στιγμή για τη χώρα και για τους πολίτες της να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης.

Και επιδιώξαμε να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη, καθώς βλέπαμε ότι κάθε μέρα που περνούσε με την προηγούμενη κυβέρνηση η χώρα βυθιζόταν ολοένα και πιο βαθειά στο μνημονιακό καθεστώς.

Βλέπαμε ότι η κατάσταση σύντομα θα ήταν μη αναστρέψιμη όχι μόνο για την ελληνική οικονομία αλλά κυρίως για τα δικαιώματα και τις προσδοκίες της κοινωνικής πλειοψηφίας που επιδιώκουμε να εκπροσωπούμε. Φανταστείτε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποχρέωση με βάση τις δικές της δεσμεύσεις και τους δικούς της λογαριασμούς από τους οποίους προσπαθούμε εδώ και τέσσερις μήνες να ξεμπερδέψουμε, είχε υποχρέωση για 3% πρωτογενές πλεόνασμα στο τρέχον έτος, άρα θα έπρεπε να επιβαρύνει με μέτρα, μέσα στο 2015, 5,5 δις ευρώ. Βεβαίως αυτό θα μπορούσε να το πετύχει μόνο μέσα από μια έκρηξη αυταρχισμού και συρρίκνωση της δημοκρατίας. Αποτέλεσε λοιπόν καθήκον μας απέναντι στη δημοκρατία η διεκδίκηση της πολιτικής αλλαγής.

Γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι η αρχή δεν θα ήταν περίπατος. Δεν υπήρξε περίοδος χάριτος για μας.

Από το πρώτο δευτερόλεπτο της διακυβέρνησης ριχτήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη για την υπεράσπιση των αυτονόητων αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα το ναρκοθετημένο πεδίο που είχε ετοιμάσει για μας η προηγούμενη κυβέρνηση, ποντάροντας στην προοπτική της αριστερής παρένθεσης.

Δεν τους κάναμε, όμως, τη χάρη.

Διαχειριστήκαμε τη λήξη του προγράμματος στις 28 Φλεβάρη κερδίζοντας μια συμφωνία που μας έδινε τη δυνατότητα και το χρόνο να διαπραγματευτούμε και να ξεκινήσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων μας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ήταν μια εύκολη περίοδος.

Παρά τη μηδενική εξωτερική χρηματοδότηση, τον περιορισμό της ρευστότητας, τις συνεχείς παγίδες από το μνημονιακό κατεστημένο εντός και εκτός της χώρας καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και να πατήσουμε γερά στα πόδια μας.

Με την προσοχή μας διαρκώς στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης καταφέραμε, παρόλα αυτά, να πάρουμε τα πρώτα μέτρα ανακούφισης υπέρ των πλέον αδικημένων της τελευταίας πενταετίας.

Περάσαμε το νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, ψηφίσαμε το μέτρο των εκατό δόσεων που έδωσε ανάσα σε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ενίσχυσε ταυτόχρονα το δημόσιο ταμείο, ανοίξαμε πρόσφατα την ΕΡΤ αποκαθιστώντας την μεγάλη ντροπή της μνημονιακής πενταετίας.

Προχωρήσαμε ακόμα στην πρώτη αποκατάσταση των αδικιών στον δημόσιο τομέα, με την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, καταργήσαμε το πεντάευρο στα νοσοκομεία, διότι για πολλούς συμπολίτες μας και αυτό το πεντάευρο είναι δύσκολο να βρεθεί σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ξεκινήσαμε την προσπάθεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων Ενημέρωσης, προχωρήσαμε στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου με το νέο νόμο για τον αθλητισμό, στην αποσυμφόρηση των φυλακών με το νόμο για τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και ήδη ψηφίσαμε στην επιτροπή το νόμο για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς.

Κάθε ένα από αυτά τα μέτρα, κάθε μια από αυτές τις παρεμβάσεις ήταν και μια σκληρή μάχη απέναντι στο κατεστημένο που κτίστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, απέναντι στο κατεστημένο του Μνημονίου.

Μια μεγάλη μάχη κόντρα σε προκαταλήψεις, σε αγκυλώσεις, σε εμμονές εντός και εκτός συνόρων. Και όλες αυτές οι μάχες σε ένα διαρκές καθεστώς εκβιασμού και χρηματοδοτικής ασφυξίας.

Σε αυτή τη γραμμή σκοπεύουμε να συνεχίσουμε. Στη γραμμή των καθημερινών και δύσκολων μαχών προκειμένου να πετύχουμε σε βάθος τετραετίας να ξηλώσουμε αυτό το κατεστημένο, που κτίστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και βασίστηκε πάνω στις παθογένειες και τις αδυναμίες τις συσσωρευμένες στο ελληνικό οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Τις παθογένειες και αδυναμίες των τελευταίων δεκαετιών. Σε αυτή τη γραμμή σκοπεύουμε να συνεχίσουμε ξέροντας καλά ότι ο δρόμος δεν θα είναι ποτέ ανοιχτός και στρωμένος με ροδοπέταλα.

Γνωρίζοντας καλά ότι κάθε μας βήμα θα είναι μια μάχη.

Είναι όμως δική μας ευθύνη και καθήκον να σηκώσουμε αυτό το βάρος και θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα και επιμονή όσο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα στηρίζει τις προσπάθειές μας, όσο θα είναι δίπλα μας και θα μας εμπιστεύεται. Όσο με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα δίνει τη μάχη στη πρώτη γραμμή προκειμένου σε αυτό τον τόπο να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισονομία. Προκειμένου στον τόπο να επανέλθει το καθεστώς της κανονικότητας και της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

Διότι μένουν ακόμα πολλά να γίνουν για να αλλάξει πραγματικά η καταστροφική και άθλια πραγματικότητα των Μνημονίων.

Οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά μας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις δώσουμε.

Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι σε αρκετά έχουμε μείνει πίσω όχι όμως με αποκλειστική δική μας ευθύνη.

Δεν έχουμε κάνει ίσως ακόμη όσα θα μπορούσαμε για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αν και αυτός ο αγώνας έχει ξεκινήσει.

Έχουμε επίσης καθυστερήσει στο μέτωπο της διαφθοράς και έχουμε σε πολλές περιπτώσεις αφήσει ακόμη μνημονιακές δυνάμεις να ορίζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή.

Γιατί ξέρετε και σεις καλά ότι άλλο είναι να αναλαμβάνεις τη διακυβέρνηση και άλλο την πραγματική εξουσία. Είναι χρέος μας αυτή την εξουσία να την μεταβιβάσουμε στο λαό, να την μεταβιβάσουμε στις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που ασφυκτιούν και ζητούν οξυγόνο.

Αυτός είναι λοιπόν ο αγώνας που προέχει τώρα.

Ο αγώνας για να εγκαταστήσουμε μια πραγματική δημοκρατία στο τόπο μας, να φέρουμε ξανά το λαό στο προσκήνιο, να ξηλώσουμε όλο το μνημονιακό καθεστώς και να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη.

Καλώ, λοιπόν, όλους και όλες να συμβάλετε σε αυτόν τον αγώνα. Με την εποικοδομητική κριτική στην κυβέρνηση, με την ανάδειξη στο Κοινοβούλιο των πραγματικών προβλημάτων, με ενίσχυση των πρωτοβουλιών, με άσκηση πίεσης στους Υπουργούς, με συνεχή ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Είμαι βέβαιος, ότι αν αξιοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, αν δείξουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, αυτή η τετραετία, παρά τέσσερις μήνες, ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας, θα είναι μια τετραετία που μπορεί να αποδειχτεί πραγματική άνοιξη δημοκρατίας σε μια χώρα που τόσο πολύ την έχει ανάγκη.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Προϋπόθεση για να προχωρήσουμε είναι να βρεθεί μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης της χώρας.

Διότι είναι οι όροι αυτής της λύσης που συγκροτούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούμε όλο το επόμενο διάστημα.

Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης, όπως και προεκλογικά, διακηρύξαμε σε όλους τους τόνους ότι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για να φτάσουμε μαζί με τους εταίρους μας σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία που θα σέβεται τόσο τους κανόνες της Ευρωζώνης όσο όμως και την σαφή εντολή του ελληνικού λαού για αλλαγή πορείας.

Δηλώσαμε με κάθε δυνατό τρόπο, όμως, ότι αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να αποτελεί μια συνέχεια της μνημονιακής πολιτικής, της πολιτικής της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και της ύφεσης που μόνο δεινά συσσώρευσε για την κοινωνική πλειοψηφία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η ελληνική πλευρά προσήλθε σε αυτή τη διαπραγμάτευση από την πρώτη στιγμή με καλή πίστη, με ειλικρίνεια και με διάθεση για πραγματικό διάλογο ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές, να βρεθούν χρυσές τομές, να προωθηθούν λύσεις που θα επιλύουν μια και καλή το πρόβλημα χρηματοδότησης χωρίς όμως να γονατίζουν μισθωτούς και συνταξιούχους που όλα αυτά τα χρόνια σήκωσαν ένα βάρος που δεν τους αναλογούσε.

Μετά από τρεις μήνες εντατικών και δύσκολων διαπραγματεύσεων, καταθέσαμε ήδη εδώ και δύο εβδομάδες, ένα συνολικό και ολοκληρωμένο κείμενο προτάσεων που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια συμφωνία δύσκολη μεν αλλά οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά ανεκτή. Το κείμενο αυτό φυσικά, δεν αποτύπωνε τις αρχικές θέσεις της ελληνικής πλευράς. Αποτελούσε τη σύνοψη των δύσκολων, επί τρεις μήνες, διαπραγματεύσεων στο Brussels Group και προσπαθούσε να σκιαγραφήσει το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους θεσμούς και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Λάμβανε δε υπόψη τόσο τις δικές μας κόκκινες γραμμές όσο και τις θέσεις των θεσμών.

Αντί απάντησης από την μεριά των θεσμών στην πρόταση αυτή παραλάβαμε – λίγο μετά – ένα σύντομο κείμενο πέντε σελίδων που στην πραγματικότητα αγνόησε τις διαπραγματεύσεις και επανήλθε σε προτάσεις για περικοπές συντάξεων, δραματικές αυξήσεις στο ΦΠΑ, ακόμη και στην ηλεκτρική ενέργεια, που αφορά το μέσο νοικοκυριό που έχει πληγεί, προτάσεις για κατάργηση του ΕΚΑΣ και πολλά άλλα παράλογα, εξωπραγματικά και απαράδεκτα.

Παρά την κίνηση αυτή, που δεν αντιστοιχούσε στις ειλικρινείς μας προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, προσήλθαμε και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στόχος μας είναι να φτάσουμε σε λύση.

Προσπαθώντας, μάλιστα, να γεφυρώσουμε το κενό στα δημοσιονομικά, προτείναμε ισοδύναμα μέτρα που δεν επιβαρύνουν όσους έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση.

Η απάντηση που πήραμε και πάλι ήταν ότι τα μόνιμα παραμετρικά μέτρα δεν είναι δυνατόν να μην περιλαμβάνουν ετήσιες περικοπές ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δις ευρώ σε συντάξεις, καθώς και αντίστοιχο ποσό από την αύξηση του ΦΠΑ.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουν πως οι συντάξεις στη χώρα μας έχουν υποστεί δραματικές περικοπές επί μια πενταετία και ότι τα 2/3 των συνταξιούχων στην Ελλάδα παίρνουν συντάξεις κάτω ή κοντά στο όριο της σχετικής φτώχειας.

Ενώ φαίνεται να αδιαφορούν για το γεγονός ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και μάλιστα κατά δέκα μονάδες, αποτελεί στην πραγματικότητα μορφή περικοπής του πραγματικού μισθού. Προτείνουν δηλαδή οριζόντια μείωση του πραγματικού εισοδήματος. Και όταν λέμε οριζόντια αυτό αφορά και αυτούς που έχουν όμως και αυτούς που δεν έχουν, διότι ο ηλεκτρισμός είναι αγαθό απαραίτητο για τη ζωή. Είναι αγαθό στο οποίο οφείλουμε να διασφαλίζουμε την πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.

Φαίνεται, λοιπόν, παράδοξο οι θεσμοί όχι μόνο να ζητούν υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους, αλλά και όταν αυτούς τους στόχους καλύπτουμε με ισοδύναμα τα αρνούνται.

Θέλω σήμερα να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι το ποιος θα πληρώσει τους φόρους είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης γιατί έχει έρθει η ώρα σε αυτό το τόπο την κρίση να τη πληρώσει η ολιγαρχία και όχι ο κόσμος της εργασίας, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η εμμονή των θεσμών σε ένα πρόγραμμα περικοπών που έχει πασιφανώς αποτύχει καθώς και η επιμονή σε μέτρα που γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτά, δεν μπορεί να αποτελεί απλώς ένα λάθος ή να επιβάλλεται από υπερβάλλοντα ζήλο.

Το πιθανότερο είναι πως εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες καθώς και ένα πολιτικό σχέδιο για την ταπείνωση όχι μόνο της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού που έχει υποφέρει τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια και μάλιστα χωρίς δική του ευθύνη.

Φαίνεται ότι το πιθανότερο είναι ότι θέλουν να δοθεί δηλαδή με σαφήνεια το μήνυμα τόσο στον ελληνικό λαό όσο όμως και στους άλλους λαούς της Ευρώπης ότι η λαϊκή επιλογή δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Και ότι νόμος και αξία κυρίαρχη στη σύγχρονη Ευρώπη δεν είναι η δημοκρατία αλλά ένας σκληρός και κοινωνικά άδικος νεοφιλελεύθερος οικονομισμός.

Έχουμε άραγε εδώ ενδείξεις ειλικρινούς διάθεσης εξεύρεσης λύσης;

Βλέπουμε μια διαπραγμάτευση που διεξάγεται με καλή πίστη και με όρους ισοτιμίας;

Το πιθανότερο είναι ότι μάλλον πρόκειται για μια επίδειξη πυγμής που σκοπεύει να σκοτώσει εν τη γενέσει της οποιαδήποτε προσπάθεια για τερματισμό της λιτότητας, οποιαδήποτε προσπάθεια για να οικοδομηθεί ένα κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο που θα θέτει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και αυτό επαναλαμβάνω αυτό δεν αφορά την Ελλάδα, αφορά την Ευρώπη, το αύριο της Ευρώπης, και αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών.

Είναι εξάλλου και η τακτική της χρηματοδοτικής ασφυξίας που έχει επιλέξει η ΕΚΤ από την αρχή του Φλεβάρη απέναντι στην Ελλάδα, η οποία επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Διότι παρά το γεγονός ότι από τις 20 Φεβρουαρίου και μετά η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα και άρα υπάρχουν οι τυπικές και νομικές προϋποθέσεις να αρθούν οι περιορισμοί στη συμμετοχή ελληνικών τραπεζών στις αγορές εντόκων γραμματίων, βλέπουμε ότι η Κεντρική Τράπεζα επιμένει σε μια γραμμή οικονομικού στραγγαλισμού.

Είναι άραγε αυτή μια δημοκρατική και λογική τακτική στο πλαίσιο μιας διαπραγμάτευσης μεταξύ εταίρων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης;

Είναι μια τακτική που μπορεί να κάνει την Ευρώπη, τους πολίτες της Ευρώπης που πίστεψαν στις αξίες και στα ιδανικά της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, στα ιδανικά της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, είναι λοιπόν μια τακτική που μπορεί να κάνει σήμερα την Ευρώπη και όλους αυτούς τους πολίτες να αισθάνονται περήφανοι;

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Πιστεύω ακράδαντα, παρά τον ορυμαγδό επιθετικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, ότι υπάρχουν ακόμη στην Ευρώπη δυνάμεις που δεν αισθάνονται άνετα με αυτή την τακτική, που αναγνωρίζουν τα λάθη και που κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Υπάρχουν δυνάμεις που δουλεύουν στην κατεύθυνση εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης.

Είναι αυτές οι δυνάμεις που πρέπει να επικρατήσουν σε πείσμα όσων επιλέγουν την στρατηγική της έντασης, των απειλών και του ψυχροπολεμικού κλίματος.

Για να επικρατήσουν, όμως, πρέπει επιτέλους και μεταξύ των θεσμών να αποδοθούν οι ευθύνες και να αποφασιστεί μια συγκεκριμένη άποψη που δεν θα αποτελεί τη συνισταμένη των σκληρότερων μεταξύ τους επιλογών.

Διότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι ότι κυριαρχούν οι θέσεις του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη σκληρότητα των μέτρων και από την άλλη οι θέσεις της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την άρνηση οποιασδήποτε συζήτησης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Το αποτέλεσμα είναι να καταλήγουμε σε προτάσεις που δεν διέπονται από καμία απολύτως ορθή λογική.

Αντίθετα τα μέτρα που προτείνονται οδηγούν σε επανάκαμψη της ύφεσης και σε περαιτέρω όξυνση των ανισοτήτων, ενώ η εσκεμμένη τύφλωση μπροστά από το μέγα θέμα στη μη βιωσιμότητα του χρέους οδηγεί σε παράταση της αβεβαιότητας και σε συντήρηση της συζήτησης και των επιφυλάξεων για το ίδιο το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωζώνης.

Τελικά αυτό που μας ζητείται είναι να αποδεχθούμε μια Συμφωνία που όχι μόνο δεν θα λύνει το πρόβλημα αλλά θα παρασύρει μια οικονομία που είναι έτοιμη να ορθοποδήσει και πάλι μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας και φαύλου κύκλου, λιτότητας ύφεσης να την παρασύρει και πάλι σε μια υφεσιακή δίνη και σε μια αβεβαιότητα που αποτελεί μόνο αντικίνητρο για οποιαδήποτε στρατηγική επένδυση.

Αν λοιπόν στόχος είναι η συνέχιση ενός προγράμματος έμπνευσης ΔΝΤ, το οποίο όλοι στον κόσμο γνωρίζουν ότι απέτυχε, όχι μόνο στην Ευρώπη, και μάλιστα η συνέχιση του χωρίς καμία απολύτως ρύθμιση του χρέους, τότε δεν αφήνεται κανένα περιθώριο επιλογής, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όχι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι απλά να πράξουμε το καθήκον μας, να μην υποκύψουμε σε πιέσεις και εκβιασμούς χωρίς κανένα αποτέλεσμα, χωρίς καμία ορατή λύση.

Και σε αυτό το σημείο, νομίζω, έρχεται η στιγμή που και οι εταίροι μας να μιλήσουν ξεκάθαρα. Θέλουν λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας ή επιθυμούν αυτό το πρόβλημα να διαιωνίζεται διαρκώς και να επανέρχεται; Αν επιθυμούν το ΔΝΤ να είναι μέρος της συμφωνίας κουβαλώντας μαζί τις αποτυχημένες συνταγές του, πως είναι δυνατόν να αποδέχονται αλά καρτ το ΔΝΤ; Να αποδέχονται μεν τα σκληρά του μέτρα αλλά όχι τις προτάσεις του για διαγραφή χρέους. Και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και το ΔΝΤ – δεν έπεσε σήμερα στην Ελλάδα, είναι πέντε χρόνια εδώ – και έχει εγκληματικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση πραγμάτων στη χώρα. Ήταν το ΔΝΤ που έκανε λάθος, όπως το ίδιο παραδέχθηκε, τους πολλαπλασιαστές υπολογισμού της ύφεσης. Ζήτησε βέβαια συγγνώμη, αλλά η συγγνώμη αυτή δεν βοήθησε τους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους να ζήσουν ξανά μια ζωή με αξιοπρέπεια, ούτε τάισε τους χιλιάδες φτωχούς και κοινωνικά αποκλεισμένους. Δεν αύξησε τις συντάξεις, ούτε ξανάνοιξε τις μικρές επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο κατά χιλιάδες στον τόπο μας. Απλώς αποτέλεσε μια κυνική ομολογία των τεχνοκρατών χωρίς καμία απολύτως συνέπεια στην πράξη.

Έχει φτάσει, όμως, η ώρα οι προτάσεις του Ταμείου να κριθούν. Και να κριθούν δημόσια. Όχι από μας, πρωτίστως από την ίδια την Ευρώπη, από τις δυνάμεις που συνεχίζουν να μιλούν για αλληλεγγύη και δημοκρατία. Έχει φτάσει η ώρα η Ευρώπη να συζητήσει σοβαρά και με συνέπεια όχι για το μέλλον της Ελλάδας αλλά για το μέλλον της ίδιας της ευρωζώνης. Θέλει, επιμένοντας, να οδηγήσει μια χώρα και έναν λαό στην ταπείνωση και την εξαθλίωση ή θέλει να βρει τις χρυσές τομές και να ανοίξει δρόμους για την εμπέδωση της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στους κόλπους της. Αυτό είναι σήμερα το μεγάλο δίλημμα της Ευρώπης. Αυτό είναι και το κρίσιμο ερώτημα που ψάχνει την απάντηση του.

Είμαι βέβαιος ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναγνωρίσει ότι η μικρή Ελλάδα με τις μικρές της δυνάμεις, δίνει σήμερα μια μάχη πάνω από τις αντοχές της και πάνω από τις δυνάμεις της όχι μόνο για δικό της λογαριασμό, αλλά για λογαριασμό των λαών της Ευρώπης και της πορείας που μπορεί να πάρει από εδώ και στο εξής το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εμείς όπως έχουμε δηλώσει και αποδείξει έμπρακτα και κατ΄ επανάληψη, θα συνεχίζουμε μέχρι τέλους να εργαζόμαστε με την ίδια ψυχραιμία, νηφαλιότητα, ηρεμία, αλλά και αποφασιστικότητα, για την εξεύρεση λύσης, όχι απλά συμφωνίας. Το πιο εύκολο για μας θα ήταν να κάνουμε ότι και οι προκάτοχοι μας. Θα υπογράφαμε ακριβώς ότι μας έφερναν. Τότε θα είχαμε συμφωνία πολύ γρήγορα. Δεν θα είχαμε όμως λύσει το πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να εργαζόμαστε για λύση.

Η εντολή που έχουμε πάρει από τον ελληνικό λαό, και θέλω να το ξεκαθαρίσω, δεν είναι εντολή δημιουργικής ασάφειας. Είναι μια σαφής εντολή: Να τερματίσουμε την πολιτική της λιτότητας στον τόπο μετά από πέντε χρόνια σκληρής επιβολής που δημιούργησε τεράστια αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Για να γίνει λοιπόν αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να επιδιώξουμε μια συμφωνία που θα έχει σαφή αναδιανεμητικά χαρακτηριστικά, δεν θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους και θα κατανέμει τα βάρη σε όσους δεν έχουν πληρώσει το μερίδιο τους για την έξοδο από την κρίση.

Ταυτόχρονα, μια συμφωνία που δεν θα παρατείνει την αβεβαιότητα αλλά θα κλείνει μια και καλή τη συζήτηση για το περιβόητο GREXIT, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη θετική οικονομική συγκυρία και να εκμεταλλευτούμε τις πραγματικές αναπτυξιακές προοπτικές. Και τούτο σημαίνει ότι η συμφωνία θα πρέπει να εμπεριέχει συγκεκριμένες και δεσμευτικές ρήτρες για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας, που επιδεινώθηκε κατά την μνημονιακή πενταετία με αποκλειστική ευθύνη και των θεσμών.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Τις τελικές μας αποφάσεις θα τις πάρουμε στη βάση αυτών ακριβώς των κριτηρίων.

Διότι επαναλαμβάνω δε λειτουργούμε με το άγχος και τη πίεση της στιγμής. Ούτε λειτουργούμε κάτω από εκβιαστικά διλήμματα.

Έχουμε εντολή τετραετίας. Όλα τα εναλλακτικά σενάρια που ανοίγονται μπροστά μας τα επεξεργαζόμαστε στη βάση του ποια οικονομία, ποια κοινωνία, ποια χώρα θα έχουμε να παραδώσουμε σε τέσσερα χρόνια. Παραλάβαμε μια χώρα, που δυστυχώς είχε καταλήξει να είναι μια χώρα αποικία χρέους.

Στόχος μας είναι σε ορίζοντα τετραετίας να παραδώσουμε μια χώρα με λιγότερες κοινωνικές ανισότητες, χωρίς φοροδιαφυγή και με αντιμετώπιση των εκτεταμένων δικτύων διαφθοράς και παρανομίας που έχουν στηθεί στο εσωτερικό της ελληνικής διοίκησης.

Να παραδώσουμε μια κοινωνία που θα σέβεται τις αρχές της ισότητας και της δίκαιης κατανομής των βαρών και μια οικονομία που θα έχει προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ώστε να εγγυάται την ευημερία του συνόλου των ελλήνων πολιτών.

Πάνω από όλα, όμως, στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο υψηλών προσδοκιών για όλους και κυρίως όμως για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Αυτό είναι το δικό μας στοίχημα. Στοίχημα το οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό και από την στήριξη των πολιτών και του ελληνικού λαού. Στήριξη που έχουμε, που θα συνεχίσουμε να έχουμε όσο είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον ελληνικό λαό και όσο υπερασπιζόμαστε με πάθος τα δικά του συμφέροντα.

Και η στάση της ψυχραιμίας, της ευθύνης και της αποφασιστικότητας από την πλευρά μας, στον βαθμό που αποτελεί ταυτόχρονα και στάση των ελλήνων πολιτών, η στάση της ψυχραιμίας και της αποφασιστικότητας, είναι που εκμηδενίζει κάθε απειλή και κάθε εκβιασμό.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Πιστεύω ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Στην τελική ευθεία, θα έλεγε κανείς, τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση. Και τώρα θα κριθεί η δυνατότητα η Ελληνική Κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, με αταλάντευτη προσήλωση στους στόχους της, να πάρει δηλαδή μια δίκαιη λύση, θα κριθεί από το αποτέλεσμα – ταυτόχρονα όμως θα κριθεί και η δυνατότητα της Ευρώπης να σταματήσει να πυροβολεί τα πόδια της, να σταματήσει να κάνει πληγές στο δικό της σώμα και να προχωρήσει μπροστά αναδεικνύοντας τις αξίες της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας. Πιστεύω ότι θα το κάνει.

Το στοίχημα αυτό δεν είναι μόνο δικό μας. Είναι βεβαίως στοίχημα του ελληνικού λαού, είναι στοίχημα της Ελλάδας, αλλά δεν είναι μόνο δικό μας στοίχημα είναι και το στοίχημα των λαών της Ευρώπης.

Για μια Ευρώπη όχι της τιμωρίας και των εκβιασμών αλλά για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Και αυτή την Ευρώπη θα την κατακτήσουμε με την αποφασιστικότητα μας να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού τη λαϊκή εντολή, αλλά και μέσα από τους αγώνες του λαού μας, μέσα από τους αγώνες των λαών της Ευρώπης.

Καλή δύναμη.

Πηγή: left.gr

0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή τη δημοσίευση.

Αφήστε το πρώτο σχόλιο. Κλικ εδώ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
Ανδρέα Γ. Κοψιαύτη Επίτιμου Γενικού. Δ/ντή Υπ. Οικονομικών 1. Νόμοι και Αποφάσεις του Υπουργού των Οικονομικών που αναφέρονται διαχρονικά στην...
 
Διαβάζουμε στην efsyn άρθρο του Διονύση Τεμπονέρα* Ηταν Χριστούγεννα του 2015. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά τον περίφημο συμβιβασμό...
 
Η «κανονικότητα» του επιτελικού κράτους της ΝΔ! Του Νεκτάριου Κορδή Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ., που προέκυψε από τις...
 
Η Κυβέρνηση της «Αριστείας» και της «Αξιοκρατίας», όπως διαφημιζόταν η Ν.Δ από τα ΜΜΕ, προχώρησε σε μια ακόμη Κοινοβουλευτική εκτροπή....
 
Μνημόνια, συνεργασίας (sic) θα υπογράφει η ΕΥΠ με φορείς του Δημοσίου, με απόρρητο, προφανώς, περιεχόμενο. Με αυτά θα δημιουργούνται «ομάδες...
 
Συνοπτικά και χωρίς πολλές εξηγήσεις το Μαξίμου προχώρησε χθες -με τη σύμφωνη γνωμη όλων των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ- στην υλοποίηση της...
 
Δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρά με βήματα που «λοξοκοιτάνε» προς τον κοινωνικό αυτοματισμό ! Η απόφασή της (του αρμόδιου υπουργείου εν προκειμένω)...
 
Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην έκδοση μιας Εγκυκλίου προς τις ΔΥΠΕ, με την υποχρέωση κοινοποίησης στους φορείς εποπτείας τους, στις...
 
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, «Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679...
 
Με το πρώτο άκουσμα, θα έλεγε κανείς «δεν μπορεί να εκστομίστηκε κάτι τέτοιο από υπεύθυνο πολιτικό και πόσο μάλλον από...
 
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στους Financial Times τόνισε, μεταξύ άλλων, πως στόχος της κυβέρνησης είναι «μία...
 
Στις 17 Ιουλίου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της Βουλής, κάθε βουλευτής παρέλαβε έναν πολυσέλιδο οδηγό με τις βασικές πληροφορίες για...
 
Μετά την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ, επικοινώνησα κατευθείαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου στη Μαγνησία κο...
 
Η έννοια του “επιτελικού κράτους” είναι κομβική στο νεοφιλελεύθερο “σύμπαν”. Σύμφωνα με αυτή, το Δημόσιο είναι υπεύθυνο μόνο για τον...
 
Η πρόσφατη επίθεση εις βάρος δύο ελεγκτών της ΑΑΔΕ, που στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους, βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε μια...
 
Αντιφατικές διατάξεις, που ουσιαστικά επαναφέρουν στο σημείο… μηδέν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ακομμάτιστους υπηρεσιακούς γενικούς, περιέχει το νομοσχέδιο για...
 
  Κατατέθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το σχέδιο νόμου «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της...
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εφαρμόσει απόλυτα τον αντικαπνιστικό νόμο σε όλους τους δημόσιους χώρους. Στο πλαίσιο απαγόρευσης...
 
  Eρώτηση προς την Κομισιόν, με θέμα την ανεξαρτησία των εθνικών ελεγκτικών μηχανισμών για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και...
 
Από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες θα ελέγχονται τα επενδυτικά σχέδια προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία κάθε μορφής αδειοδότησης, είπε από το...
 
Παπαδημητρίου Θ.Κωνσταντίνος,* Δρ. Πολιτικής-Διοικητικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος Διοικητικού Επιμελητηρίου, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Με το π.δ. 84/2019 (ΦΕΚ Α’ 123/17-72019),...
 
Η κατάργηση του ΣΔΟΕ που ανακοινώθηκε, είναι μία από τις πολλές αποδείξεις για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, για την...
 
Τη μείωση των δαπανών κατά 2 δισ. ευρώ στην τετραετία προβλέπει το πρόγραμμα της Ν.Δ. το οποίο θα χρηματοδοτήσει τμήμα...
 
Μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ζητά μετά από πολλά χρόνια η έκθεση της Κομισιόν που συντάχθηκε για λογαριασμό της...
 
  Η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers, εξέτασε λεπτομερώς το ρόλο που διαδραματίζουν διεθνώς οι τέσσερις μεγάλες...
 
Μιλάμε την ίδια γλώσσα … Η συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ έχει στόχο να κλείσει μια...
 
  Με έγγραφο που κατέθεσε στην βουλή η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, απάντησε σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τις συγχωνεύσεις...
 
Ομιλήτριες θα είναι η Σατόκο Κασιμότο, ερευνήτρια του Transnational Institute TNI (Ολλανδία), συντονίστρια του project Reclaming Public Water (RPW) και...
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το Σημείωμα της ΠΟΕ ΔΟY για τη συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών με τον Υπουργό Οικονομικών κ....
 
Με δελτίο τύπου η ΠΟΕ-ΔΟΥ εκφράξει την συμπαράσταση της στους χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι ενώ διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη βάρβαρη...
 
Με δελτίο τύπου η ΑΔΕΔΥ απάντα στις δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, με τις οποίες επαναφέρει στην επικαιρότητα τις ακραίες...
 
Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η επιμονή του ΥΠΟΙΚ, να ολοκληρώσει τη διαδικασία μεταστέγασης στο »ΚΕΡΑΝΗΣ» δημόσιων υπηρεσιών, νομιμοποιώντας ένα απ’ τα...
 
Το κτίριο των πρώην καπναποθηκών «μυρίζει» αλλά πολύ περισσότερο και πολύ πιο… βαθιά, από όσο ειπώθηκε στη Βουλή....
 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:...
 
Σε συνεδρίασή του την Τρίτη 8.9.15 το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων προχώρησε σε εκλογή νέου προέδρου,...
 
Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. Β.Μεϊμαράκη, περί άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων, που επαναπροσλήφθηκαν από...
 
Πατήστε εδώ για να δείτε το δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ....
 
Σειρά μεταρρυθμίσεων στο δημόσιο τομέα προβλέπουν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα...
 
Δύο πακέτα περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου μνημονίου: το πρώτο αφορά στα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα (πιθανότατα...
 
Τα όσα ακούει και βλέπει ο πολίτης ειδικά την περίοδο αυτή, από μία κατηγορία ΜΜΕ και δημοσιογράφων, ξεπερνά σίγουρα κάθε...
 
Σημαντικά στοιχεία σχετικά με τα θέματα φορολογίας περιείχε η ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ....
 
Με σύνθημα «Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται – Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές», καλείται μέσω διαδικτύου μεγάλη συγκέντρωση στο...
 
Για να δείτε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ για την αξιολόγηση πατήστε εδώ ....
 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ, ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ...
 
του Γιάννη Τόλιου (διδάκτωρ οικονομικών, συνάδελφος και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας) Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να ακούει κανείς τον...
 
της Δέσποινας Σπανού (συνάδελφος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας) Οι ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων των...
 
Δεν έχει τελειωμό ο κατήφορος της κυβέρνησης και του Υπ. Οικονομικών που δείχνει την αναλγησία του με την έκδοση των...
 
Αντιμέτωπες με μια γενικευμένη επιχείρηση τρομοκράτησης βρίσκονται οι Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στη συμπλήρωση 100 ημερών της καθιστικής διαμαρτυρίας....
 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το σχετικό άρθρο του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στις 30.7.2014 στη Βουλή. Για να...
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα, 23/7, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή. Μετά τη συνάντηση...
 
Ανοιχτές οι δημόσιες υπηρεσίες 7.30-16.30...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Κόλαφο αποτελεί για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η δικαστική απόφαση...
 
Ούτε «αξιολογούμε» ούτε «αξιολογούμαστε» Βασική προτεραιότητα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής αποτελεί η προσπάθεια κατεδάφισης του δημόσιου τομέα . Αυτή επιχειρείται μέσω...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ 16/6/2014 Μετά τους ξυλοδαρμούς, τους τραυματισμούς και τις χυδαίες επιθέσεις που δεχθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες,...
 
Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών: Ειδικός λογαριασμός ενίσχυσης Ο ραδιοφωνικός σταθμός 105,5 στο Κόκκινο προχωράει στο άνοιγμα ειδικού λογαριασμού για...
 
αναδημοσίευση από left.gr Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών καθώς έγινε δεκτή η αίτηση του ΥΠΟΙΚ για μη...
 
(Τρ. 10/6/14 – 18:29) …ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΕ ΒΑΡΥ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ...
 
Σε αποδιοπομπαίο τράγο για τις καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και την εκλογική υποχώρηση των κομμάτων της συγκυβέρνησης μετατρέπεται ο...
 
ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (CGT)!!! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ BOBIGNY ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ...
 
αναδημοσίευση από left.gr Για να διαβάσετε την απόφαση του δικαστηρίου πατήστε εδώ Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την επαναπρόσληψη των 397...
 
Εξηγήσεις για τη μη παράσταση του ελληνικού Δημοσίου και του δήμου της Αθήνας στη δίκη για την υπόθεση Energa και...
 
Σε ερώτησή τους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Αρβανιτόπουλο να απαντήσει αν έδωσε ο ίδιος την εντολή για την αποστολή...
 
Διαβάζουμε το σάιτ των απολυμένων καθαριστριών: http://agwnkatharistries595.wordpress.com/...
 
Στο «επικό» προεκλογικό σποτάκι της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να δηλώνει πως «οι Έλληνες βλέπουν το φως...
 
αναδημοσίευση από tvxs.gr 28/2/2014 Ένταση και χημικά εναντίον διαδηλωτών έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου έφθασαν το πρωί της Παρασκευής...
 
ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΓ’ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...
 
ΣΚΗΝΕΣ ΟΡΓΟΥΕΛ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ...
 
Του Νίκου Μορφονιού Ανθρωποφαγικές τεχνικές made in Microsoft, τις οποίες όμως εξοβέλισε πρόσφατα μέχρι και ο παγκόσμιος αυτός τεχνολογικός κολοσσός...
 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ...
 
7-11-2013 Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν στις 4 μ.μ. ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΠΟΣΠΕΡΤ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 4...
 
ΦΕΥΓΟΥΝ 11.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ 10 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ αναδημοσίευση από real.gr...
 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕ ΔΟY – ΘΕΟΧΑΡΗ...
 
Άρχισε η κοινοποίηση του εγγράφου που θέτει σε διαθεσιμότητα (αναδρομικά από 18-9-2013) τις συναδέλφισσες του κλάδου Καθαρισμού. Το έγγραφο άρχισε...
 
Μετά από αίτημα 7 μελών του Γενικού Συμβουλίου (για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ) συνεδριάζει έκτακτα το Γενικό Συμβούλιο της...
 
Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ Άρχισε η κοινοποίηση του εγγράφου που θέτει σε διαθεσιμότητα (αναδρομικά από 18-9-2013) τις συναδέλφισσες του κλάδου Καθαρισμού....
 
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ To Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., κατά...
 
Με μεγάλη συμμετοχή και σχεδόν ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της Αττικής αποφάσισε να καλέσει την ομοσπονδία σε άμεση συνεδρίαση και...
 
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!...
 
αναδημοσίευση από real.gr Ένα νέο εργασιακό νόμο, που θα περιορίζει τις δυνατότητες λήψης απόφασης για την κήρυξη απεργίας, κυρίως στον...
 
Μετά την ΕΡΤ, ο ΟΣΕ. Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για «λουκέτο» στον ΟΣΕ....
 
Πρόγραμμα αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ για το μήνα Σεπτέμβριο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες ξεκίνησαν από τις συναδέλφισες καθαρίστριες και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκαν, στο υπουργείο οικονομικών βρίσκονται στην τελική...
 
ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΦΟΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ πηγή: www.zougla.gr (Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος) Δύσκολο προβλέπεται το φθινόπωρο για...
 
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟY, μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία (στα πλαίσια της κινητοποίησης της 23.8.13) προχώρησε...
 
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ… Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ Με σημερινή ομόφωνη απόφασή της Εκτελεστικής της Επιτροπής, η ΠΟΕ ΔΟY, απευθύνει κάλεσμα προς την...
 
πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Οι δήμαρχοι των νησιών, όπου καταργείται η μοναδική τους εφορία, αμφιβάλλουν για τη χρησιμότητα των γραφείων...
 
Εκδόθηκε στις 12.8.13 η απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την διαδικασία, τα μόρια, τις προθεσμίες κλπ, μετάταξης (όσων τελικά...
 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε και επίσημα πλέον την απόλυση 400 συναδέλφων του υπουργείου οικονομικών, ως »συνεισφορά» και του δικού μας κλάδου...
 
Το σύνολο σχεδόν των πληροφοριών, συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι και το υπουργείο Οικονομικών (σε αντίθεση με όσα ισχυριζόταν ορισμένοι ακόμα...
 
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου και οι σαρωτικές αλλαγές που...
 
Αποκαλυπτική υπήρξε η υπηρεσιακή συζήτηση μεταξύ Εφόρου ΔΟY (από την οποία αφαιρέθηκε το τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού) και στελέχους της...
 
ΚΑΛΕΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3.7.13 στις 11πμ ΣΤΗ Δ’ ΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, εφαρμόζουν πλέον...
 
ΠΟΕ ΔΟY: ΣΤΟ ΓΝΩΡΙΜΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ Τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα για εκατοντάδες συναδέλφους, προκύπτουν από την επιλογή του υπουργείου...
 
Μεγάλο κύμα αντιδράσεων στο κλείσιμο των εφοριών αναπτύσσετε για άλλη μια φορά στα νησιά, με πρωταγωνιστές τις τοπικές κοινωνίες και...
 
ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Την Παρασκευή 7/06/2013 δικάστηκε στη Σάμο και αθωώθηκε πανηγυρικά η...
 
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Με την χρήση δυνάμεων των ΜΑΤ, η κυβέρνηση ξεκίνησε να κατεβάζει τους πομπούς μετάδοσης...
 
Μεγάλη πανευρωπαϊκή διαδήλωση Σάββατο 8 Ιούνη, 6:30 μ. μ. Μουσείο Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ευρωπαϊκό Νότο αλλά και σε όλη...
 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση μετά την απόφαση της Ολομέλειας Προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία ζητά από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ...
 
ΧΤΕΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5 ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΑ...
 
Τα πάνω κάτω στο Δημόσιο φέρνει η συμφωνία με την Τρόικα και το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η Ελλάδα...
 
Απολύτως κατατοπιστικός ήταν ο επικεφαλής της Τρόικα Κος ΤΟΜΣΕΝ στο συνέδριο του economist (στις 15.4.13), αναφορικά με το μέλλον των...
 
Από δύο διαφορετικές «δεξαμενές» θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μειώσει το προσωπικό στο Δημόσιο. Συνολικά μέχρι το τέλος του 2015...
 
Ανοιχτό αφήνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το ενδεχόμενο απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων. Σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου μιλά για...
 
Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟY, για το θέμα των ελεγκτών, μετά τις τελευταίες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών...
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της ΠΟΕ ΔΟY με το ΓΓΔΕ Χ. Θεοχάρη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου,...
 
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Χ. Θεοχάρης, στην τελευταία του συνάντηση με την ΠΟE ΔΟY. Όταν...
 
Στην κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν 5.000 αποδεδειγμένα επίορκους υπαλλήλους στον δημόσιο τομέα. Η τρόικα ζητά απολύσεις αλλά ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε...
 
Με έγγραφό του ΥΠΟΙΚ που στάλθηκε στις υπηρεσίες μας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2013, επιχειρείται να δοθεί οριστικό τέλος στη...
 
Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ένταξη 12.700 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως τον Ιούνιο. Από αυτούς, 8.800 θα...
 
Στον εισαγγελέα προσέφυγε το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Νομού Αττικής και Κυκλάδων, μετά τον έκτακτο έλεγχο στο ταμείο του...
 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11.2.13 ΣΤΙΣ 4 μ.μ. Ο αγώνας για τη δικαίωση των συναδέλφων ΠΕ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ...
 
ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ. ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΥΣ; Συνεχίζεται ο αγώνας των εκατοντάδων καθαριστριών με συμβάσεις έργου 4ωρης απασχόλησης, τις οποίες κυνικά...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ (09 | 01 | 2013) Με γνώμονα την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι δίνεται...
 
πηγή: www.real.gr (2.1.2013) τoυ Σωτήρη Καψώχα Έντεκα δράσεις, με επώδυνα μέτρα, πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να λάβει τις...
 
ΘΕΜΑ 1Ο : ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1/1/2013 και μετά, ισχύουν οι κάτωθι...
 
Με επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε την αναστολή της εφαρμογής του νόμου, που προβλέπει το...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΚΙ Οι διατάξεις που ψηφίστηκαν με το μεσοπρόθεσμο (δήθεν για να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα διαφθοράς) όχι μόνο...
 
Για άλλη μια φορά το Β’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών, στη συνεδρίασή του στις 5.12.12, απέδειξε τη ρουσφετολογική και...
 
Με επιστολή τους προς την Ομοσπονδία, τους Συλλόγους εργαζομένων και κυρίως προς τους συναδέλφους, οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. των νησιών...
 
Η αναζήτηση στοιχείων σε σχέση με τις Απολύσεις – Αργίες των Δημοσίων Υπαλλήλων, φέρνει στην επιφάνεια καθημερινά ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Στοιχεία...
 
Εκδόθηκε την Τετάρτη 21.11.12, ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα: »Διαθεσιμότητα – Αργία – Δημοσίευση Πράξης νομοθετικού περιεχόμενου»....
 
Δείτε την εγκύκλιο για τη διαθεσιμότητα, η οποία βρίσκεται σε χειρότερη κατεύθυνση, ακόμα και από το σχετικό νόμο και αποκαλύπτει...
 
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση τις ειλημμένες αποφάσεις των οργάνων της για την αντιμετώπιση της κατάστασης που διαμορφώνεται στο Δημόσιο, έπειτα...
 
πηγή:www.zougla.gr Σε μείζονα πολιτική εμπλοκή οδηγεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις, μετά την οριακή απόρριψη από...
 
ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΡΙΕΤΙΕΣ, ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ! Ο Υπουργός εργασίας αποδεχόμενος στην ουσία – είτε για τώρα είτε...
 
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Γελαλή Δημήτρη και Στρατούλη Δημήτρη και...
 
Επειδή πολλά ακούσαμε αυτές τις ημέρες από την πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την διαχείριση – αξιοποίηση...
 
Με τους δράστες που πιάστηκαν στα πράσα και πέφτουν σε απανωτές αντιφάσεις στην προσπάθειά τους να επινοήσουν άλλοθι μοιάζουν δύο...
 
Αποκάλυψη-σοκ του «Ελεύθερου Τύπου» «Διαλύεται» το Δημόσιο με 60.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις το 2013 και το 2014 και με 3.000 απολύσεις...
 
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ στις 27 και 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Δεν θα σταματήσουν,  αν δεν τους σταματήσουμε εμείς Οι εργαζόμενοι και ο λαός της...
 
Έπειτα από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων και λίγες μόλις ημέρες μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας η κυβέρνηση της...
 
Πηγή: Alphatv.gr Σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα προέβησαν εφοριακοί, τελωνειακοί και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι πραγματοποιούν,...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 Σεπτεμβρίου με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη κοινωνία, την...
 
24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 21 ΚΑΙ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Γ.Σ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Εντυπωσιακή σε όγκο ήταν...
 
Στόχος η μείωση δαπανών ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 8.9.12 Ισχυρές πιέσεις για απολύσεις στο Δημόσιο ασκεί η τρόικα, καθώς εκτιμά ότι ο...
 
Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας (Νικολακόπουλος, Μπασματζίδου, Μέρκος, Χρηστάκος, Κουσκουλής, Νιτσιόπουλος, Σταυράκη, Μποτζάκης, Υφαντή) με τον υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα...
 
Με απόφασή της η Ε.Ε. της ΠΟΕ ΔΟY ( Δείτε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ), προχώρησε στην προκήρυξη Στάσης Εργασίας για τις 13.9.2012 και Απεργίας...
 
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟY, καλεί σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη το...
 
Πορτογαλία: Kατά 3,5% υποχώρησαν τα φορολογικά έσοδα το 7μηνο Η Πορτογαλία, της οποίας η προσπάθεια να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα...
 
Τις ημέρες αυτές βομβαρδιζόμαστε από έναν καταιγισμό »ειδήσεων», σχετικά με την εφεδρεία, με προφανείς στόχους, την διάσπαση των εργαζομένων, τη...
 
Τη στιγμή που η κυβέρνηση ανοίγει με τον πλέον σαφή και επίσημο τρόπο την ατζέντα της, για το σύνολο των...
 
Πηγή: Έθνος 20.8.2012 (Κώστας Τσαχάκης) Στο καθεστώς θα υπαχθούν για τη διετία 2013-2014, 35.000-40.000 υπάλληλοι. Σε εφεδρεία θα τεθούν και...
 
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Οικονομολόγος, Δημήτρης Γελαλής ζητά να ενημερωθεί για την πορεία...
 
Σε νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο την Παρασκευή 3.8.2012 θα ολοκληρωθεί (;;;) σύμφωνα με πληροφορίες, η φαρσοκομμωδία των δήθεν »αξιοκρατικών» μετακινήσεων, μεταθέσεων...
 
Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ.κ. Δ. Μανιτάκη και Μ. Βολουδάκη, συναντήθηκε στις 11.7.2012...
 
Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σήμερα 3.7.12, δεν αφήνει πλέον καμιά αμφιβολία και στους πλέον δύσπιστους, για τα σχέδια της...
 
Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν, με μια...
 
Με δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, επιβεβαιώνει με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, τα των πολιτικών παρεμβάσεων...
 
Πηγή: www.left.gr Θυμίζοντας το «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» του Γ. Βουλγαράκη, ο νέος υφυπ. Ναυτιλίας με offshore σε...
 
Πηγή: zougla.gr (Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012) Γαϊτανάκι περίεργων προσλήψεων πραγματοποιήθηκε μεσούσης της προεκλογικής περιόδου στο Yπουργείο Οικονομικών, μέσω αποφάσεων που...
 
Μετά την πανηγυρική αθώωσή του απο το δικαστήριο, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας,Τ. Αλεξιάδης απευθύνθηκε με ανοικτή επιστολή του, προς το...
 
Με Δελτίο Τύπου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ, φέρνει στην επιφάνεια το μπαράζ ρουσφετολογικών μετακινήσεων που πραγματοποιούνται, ακόμα και...
 
ΠΩΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ Β’ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Δυστυχώς οι φόβοι μας και οι προβλέψεις που κάναμε όλα...
 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Στις 8/6/2012, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της δίκης...
 
Η Α.Υ.Ο. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Α.Υ.Ο. με την οποία δίνεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚΙ Οι νέες πολιτικές συνθήκες, δημιουργούν σίγουρα νέα δεδομένα, που δεν μπορούν να »χωνέψουν» οι διαχειριστές διαχρονικά της εξουσίας...
 
Οι δηλώσεις του Χρυσοχοϊδη στις 23.4.2012 και η ηχηρή σιωπή των Σαχινίδη – Οικονόμου σε όσα αποκαλύψαμε, αλλά και σε...
 
Κείμενο της Δικηγόρου Ασπασίας Μάλλιου, που δημοσιεύθηκε στο ΔΕΛΤΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ και αναφέρεται στα Συνταγματικά και Νομικά κωλύματα της διαδικασία...
 
Τρείς ακόμα Σύλλογοι καταγγέλλουν με αποφάσεις τους τη διαδικασία του »διαγωνισμού» για τους Ελεγκτές Βεβαίωσης και Είσπραξης και καλούν τους...
 
Σκληρή παρέμβαση του προέδρου του Συλλόγου ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ, με αφορμή δηλώσεις του υπουργού οικονομικών, σε τηλεοπτική εκπομπή...
 
Με νέα ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟY καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες και τους εκβιασμούς εναντίων συναδέλφων τους οποίου και καλεί ΝΑ ΜΗΝ...
 
Μεγάλη αναστάτωση και σκηνές έντασης παρατηρούνται σε πολλές ΔΟY, σε όλη τη χώρα, εξαιτίας της επιλογής του υπουργείου να προχωρήσει...
 
Το όραμά τους για τις υπηρεσίες μας Η φημολογία των τελευταίων ημερών, δυστυχώς επιβεβαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο. Σε...
 
Την 24ωρη επιτήρηση των Δ.Ο.Υ. με πεζές και εποχούμενες περιπολίες έχει διατάξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας Σύμφωνα με τις οδηγίες που...
 
Μεγάλες διαστάσεις και περίεργη τροπή λαμβάνει πλέον το γεγονός της μετακίνησης 120 εφοριακών, με την έναρξη ουσιαστικά της προεκλογικής περιόδου,...
 
Σχετικά με το θέμα της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία αναστολής των κανονικών αδειών, εξαιτίας της προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών θέλουμε...
 
Πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση μετάταξης από κατηγορία ΔΕ σε ΠΕ (και μάλιστα κάποιες από αυτές έχουν εγκριθεί...
 
Ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, για τα γεγονότα της ΑΘΗΝΑΣ και το διαγωνισμό των ελεγκτών....
 
Η παραπάνω φράση συγκλόνισε την χώρα, ενώ η επιστολή που άφησε πίσω του ο συνάνθρωπός μας (που επέλεξε να βάλει...
 
Ψήφισμα κατοίκων και φορέων της Κεντρικής και Βορειοδυτικής Λέσβου, ενάντια στις καταργήσεις των Δημόσιων υπηρεσιών. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το πλήρες...
 
Ανακοίνωση του Συλλόγου ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ, για τη φασισιτική επίθεση εναντίων εκλεγμένου μέλους του Δ. Σ. του Συλλόγου....
 
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Σε έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28.3.2012 στο Σουφλί (η οποία...
 
H ΠΟΕ ΔΟYπροχώρησε στην έκδοση Δελτίου Τύπου καταγγέλοντας τη διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένων στις ΔOY. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε το Δελτίο Τύπου...
 
Συνεδρίασε την Παρασκευή 30.3.2012 στην Αθήνα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟY. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (με βάση την...
 
ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 150.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Η «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ; Ξεκινά η «αξιολόγηση» στο Δημόσιο, με...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΔΟΥ Ένοπλος εισέβαλε στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, στην οδό Γούναρη, το πρωί της Δευτέρας και πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα. Από...
 
ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ; Σύμφωνα με έγγραφο Γενικού Διευθυντή (το οποίο κυκλοφόρησε μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του...
 
Κατατέθηκε σήμερα 8 3 2012 η μήνυση της ΠΟΕ ΔΟΥ κατά των ΣΠΙΝΕΛΗ – ΛΕΚΚΑ, μετά τις αναφορές τους περί «εκτεταμένης...
 
Η Γραμματεία Ισότητας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ευκαιρία την 8η Μάρτη 2012, ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών για ίσα...
 
ΕΚΘΕΤΗ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και το ΥΠΟΙΚ Μεγάλο πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών μετά την τροπή...
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ Δ.Ο.Υ. Στο αυτόφωρο η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χανίων Με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας συνελήφθη σήμερα η προϊσταμένη...
 
Ο Θ. Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ανέβασε στο Twitter το παρακάτω σχόλιο με αφορμή...
 
Με απόφασή του το Δ. Σ. του Συλλόγου Αττικής δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην διενέργεια του διαγωνισμού για τους...
 
Τα μέτρα του νέου μνημονίου, σηματοδοτούν την πλήρη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού κράτους, αναδιανέμουν με τρομακτικά βίαιο...
 
ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ! ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΔΟY, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 7.2.2012 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ…...
 
Όλοι στη Γενική Απεργία Τρίτη 7 Φεβρουαρίου Η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πιστές στις εντολές του...
 
Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔOY, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπροσώπων Δ.Σ. των...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Οι επιθέσεις που έχουμε δεχθεί τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αλλά και η συντριπτική...
 
 Κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 29-12 στις 22:00, η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την Αγωγή του Υπουργείου Οικονομικών. Με την αγωγή...
 
Μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας τινάζει στον αέρα το απαράδεκτο μέτρο της εφεδρείας....
 
«Τώρα ανακάλυψαν την Αμερική;» πηγή: TA NEA on line Σκληρή είναι η απάντηση των εφοριακών στις καταγγελίες του πρώην ΓΓ...
 
ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ» ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150.000 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΩΣ ΤΟ 2015! Δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών, μέσω της αποχώρησης 150.000 υπαλλήλων ως...
 
Στις 7.12.11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Συλλόγου Αττικής και Κυκλάδων, με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Οικονόμου. Αφορμή γα...
 
ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Να ανακαλύψει τυχόν...
 
«ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ» ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ! Η αναδιοργάνωση του στενού δημόσιου τομέα που θα επιτρέψει την ανακατανομή οργανικών θέσεων και...
 
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ(ΦΕΚ Β’ 2491/4-11-2011)! Δικαιώθηκαν επιτέλους οι εκατοντάδες αδιόριστοι ΠΕ του τελευταίου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το...
 
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ Αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία....
 
Η Αυτόνομη Παρέμβαση διοργανώνει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 στις 6 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη) εκδήλωση –...
 
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 82 ΕΚΑΤ. ευρώ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ) Τη...
 
πηγή: fimotro.gr Σε παραίτηση οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) Διομήδης Σπινέλλης....
 
ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ !  ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ TΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ...
 
ΜΟΝΗ ΑΠΟΥΣΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΕ-ΔΟΥ! ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ!...
 
ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ! 30.000 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ...
 
Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ! Την...
 
Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Όσα συμβαίνουν σήμερα στο Δημόσιο μόνο με μία λέξη μπορούν να χαρακτηριστούν:...
 
ΝΕΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΥΣ € 7ΔΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ! ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ! Νέα...
 
Ανακοινώθηκαν τα μέτρα που σκληραίνουν ακόμα περισσότερο το Μεσοπρόθεσμο...
 
ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Το www.eforiakoi.org έλαβε και φιλοξενεί κείμενο που επεξεργάστηκαν...
 
100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ηλεκτρονικό τύπο, η τρόικα...
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΑθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...
 
Πηγη: www.zougla.gr 13.9.2011 Σε απόφαση-βόμβα προχωρεί η κυβέρνηση, με στόχο τον περιορισμό άμεσα και κατά 30% του σκληρού μόνιμου πυρήνα του...
 
απεργούμε 12-13 Σεπτέμβρη ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο οικονομικών στις 12 Σεπτεμβρίου στις 10.00πμ(Καρ. Σερβίας)...
 
Κατάργηση πλέον των μισών διευθύνσεων και τμημάτων στα υπουργεία φέρνει το πόρισμα του ΟΟΣΑ πηγη:ΤΑ ΝΕΑ 10.9.2011 Μαχαίρι σε διευθύνσεις...
 
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ. ΕΠΕΤΑΙ Ο ΣΤΕΝΟΣ πηγη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 9/9/2011...
 
Το Σύνταγμα της Ελλάδας υπέδειξε ως την αιτία της γραφειοκρατίας στη χώρα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, που από το...
 
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ «ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ; ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ...
 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ • 60% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ...
 
Σε ηλικία 87 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής ο Λεωνίδας Κύρκος, ιστορικός ηγέτης της αριστεράς. Θα ταφεί την τετάρτη...
 
100 – 780 ευρώ θα μειωθούν οι αποδοχές για περίπου 60.000 υπαλλήλους ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ 28.8.2011 Αυτό προβλέπει το σχέδιο της...
 
Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ «Ελευθεροτυπία», 13/8/2011 Ο πόλεμος κυβέρνησης-ΑΔΕΔΥ καλά κρατεί, για τρίτη συνεχόμενη μέρα, καθώς καμία από τις δύο πλευρές...
 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΧΑΪΔΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ Οι μάσκες έπεσαν! Τη στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αφήνει στο δρόμο, με...
 
Ύποπτες και περίεργες μεθοδεύσεις για την προαγωγή «ημετέρων» στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο...
 
ΑΣΚΙ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Η θητεία σας στο Υπουργείο, αποτελεί μοναδικό προηγούμενο στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος! Ποτέ άλλοτε Υπουργός Οικονομικών :...
 
ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ! Απεργεί σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, στην πρώτη από τις κινητοποιήσεις...
 
Μεγάλη κοσμοπλημμύρα οργής, σημειώθηκε στο Σύνταγμα από τις 18:00, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες, κυρίως νέοι και νέες, έχουν συρρεύσει και...
 
Ο υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά ότι η λογική των αυτόματων μετατάξεων δεν μπορεί να αποδώσει και επεσήμανε ότι θα υπάρξει...
 
ΔΕΧΤΗΚΕ ΒΑΡΥΤΑΤΑ ΚΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ! ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ...
 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το υπουργείο Εσωτερικών προωθεί ρύθμιση ώστε στο σύνολό τους...
 
ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΝΕΟ «ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ» ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ! ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ! Σε μια πρωτοφανή...
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt
 
Some title Some author
Some excerpt